آموزش پیشرفته و حرفه ای فتوشاپ

آموزش 3 افکت اعجاب انگیز در برنامه فتوشاپ !

avatar
اردلان چیتایی

اشتراک

گاهی اوقات یادمان می رود که تنها با با چند افکت ساده در فتوشاپ می توانیم ظاهر عکس های خودمان را دگرگون سازیم! احتمالا شما هم در سفر بی انتهای عکاسی خود، عکس هایی گرفته اید که احساس می کنید از نظر روح و ظاهر مرده و بی حال هستند! عکس هایی که از آن ها قطع امید کرده اید و فقط در کارت حافظه دوربین شما خاک می خورند!

خب، اگر شما هم از این عکس ها دارید، بهتر است قبل از دلیت کردن آن ها، این مقاله را بخوانید! ما در این مطلب قرار است 3 افکت کاربردی در برنامه فتوشاپ که ظاهر و روح عکس هایتان را بهبود می بخشند معرفی کنیم! یکی از آن ها افکت HDR Toning می باشد که متاسفانه به علت بد در رفتن اسم HDR، کمتر کسی سراغ آن می رود! اما خوشبختانه ما در این مقاله تعریف و کاربرد آن را تشریح خواهیم کرد!

بعد از آن هم چند تکنیک مختلف برای زنده کردن عکس هایی که قاقد کنتراست و Vibrancy هتسند به شما می کنیم که حسابی بدردتان خواهد کرد! پس برنامه فتوشاپ را باز کنید که بریم سراغ آموزش!

افکت HDR Toning: یکی از بهترین اسرارهای فتوشاپ

قابلیت HDR Toning یک ابزار فوق العاده مفید و کاربری می باشد که در مسیر Image > Adjustments فتوشاپ قرار گرفته است. به کمک این جواهر اسرارآمیز به راحتی می توانید عکس های مرده و بی روح خودتان ( عکس هایی که فاقد کنتراست و Vibrancy هستند ) را به یک اثر هنری جذاب تبدیل کنید! این در حالی است که اگر می خواهید به همین افکت مشابه بدون استفاده از قابلیت HDR Toning برسید، باید چندین ابزار مختلف در فتوشاپ را بکار بگیرید! 

خیالتان هم راحت باشید! ظاهری که این افکت به عکس های شما می بخشد، به هیچ عنوان شبیه افکت های HDR معمولی نیست!

شما می توانید از این افکت روی هر تصویری که دوست دارید استفاده کنید! اما ما در این مثال قرار است از عکسی استفاده کنیم که ظاهری تقریبا Flat داشته و نیاز به کمی بهبود دارد! اگر می خواهید همگام ما با آموزش پیش بروید می توانید این عکس از از سایت Unsplash دانلود کنید تا با چشم خودتان ببینید که در انتهای کار عکستان چه فرقی کرده است!

عکس دلخواهتان را وارد برنامه فتوشاپ کنید. حالا به پنل لایه ها بروید و روی این لایه کلیک کنید. سپس دکمه های Ctrl + J را فشار دهید تا یک کپی از این لایه ساخته شود. حالا روی لایه پس زمینه کلیک راست کنید و گزینه Convert to Smart Object را انتخاب کنید. به این ترتیب می توانیم ویرایش های غیرتخریبی روی عکسمان ایجاد کنیم و در صورت نیاز به عقب برگردیم و اصلاحات لازم را روی عکسمان انجام دهیم!

حالا روی لایه Layer 1 دوبار کلیک کنید تا عکستان به عنوان یک سند جداگانه در فتوشاپ باز شود.

حالا وقت شعبده بازی رسیده! از نوار منوی فتوشاپ به مسیر  Image Adjustments HDR Toning بروید. 

احتمالا حالا پنجره ای ظاهر می شود که از شما می پرسد مایل به ادامه هستید یا خیر. روی دکمه Yes کلیک کنید.

حالا پنجره تنظیمات HDR Toning باز می شود. در این پنجره می توانید تغییرات دلخواه خود را برای بهبود تصویر اعمال کنید. طبیعتا هر عکسی نیاز به تنظمات خاص خودش را دارد، اما یک تغییر که پیشنهاد می کنیم روی تمام عکس هایتان اعمال کنید تیک زدن  گزینه Smooth Edges می باشد. با این کار لبه های تصویر شما نرم تر خواهد شد. 

برای این تصویر، فقط گزینه Smooth Edges را تیک زدیم و سپس روی دکمه Ok کلیک کردیم. حالا اگر به تصویر خودتان نگاه کنید، متوجه خواهید شد که مقداری کنتراست و Vibrancy به عکس شما اضافه شده است . اما یک مشکل در عکس ما وجود دارد! بعضی از نواحی آسمان پیکسل پیکسل شده اند!

این اتفاق معمولا برای عکس هایی با فرمت JPEG می افتد که تحت تاثیر ویرایش های خاصی قرار می گیرند. با این کار میزان کنتراست در نواحی روشن عکس مثل آسمان افزایش پیدا می کند. اما این برای ما یک مشکل نخواهد بود چون قرار است در مرحله بعدی به طور کامل ناحیه آسمان را با یک نمونه دلخواه تعویض کنیم!

در حال حاضر، فقط دکمه های Ctrl S را روی کیبورد خود فشار دهید تا تغییرات فعلی روی عکستان ذخیره شوند. 

افکت تعویض آسمان:

قابلیت تعویض آسمان ( Sky Replacement ) در ابتدا در نسخه 22 فتوشاپ در سال 2020 معرفی شد. از آن زمان تابحال، این قابلیت آپدیت های متعددی دریافت کرده است که میزان دقت انتخاب هنگام سلکت کردن آسمان و ترکیب آن با دیگر اجزای عکس را بهبود بخشیده است.

برای بکارگیری از این افکت، در ابتدا در پنل لایه ها روی لایه Layer 1 کلیک کنید و سپس از نوار منو به مسیر Edit Sky Replacement بروید. در این مرحله نه تنها مشکل پیکسل پیکسل شدن آسمان را رفع خواهیم کرد بلکه ظاهر آن را نیز با یک نمونه دلخواه تعویض می کنیم!

بهتر است برای تعویض ظاهر آسمان، از نمونه ای استفاده کنید که تقریبا مشابه با آسمان اصلی تصویرتان باشد. با این کار ظاهر طبیعی عکس حفظ خواهد شد و نیاز به اعمال ویرایش های بیشتر نیز نداریم! در حال حاضر برای این عکس انتخاب های زیادی نداریم اما اگر سری به فولدر Spectacular بزنید می توانید یک آسمان تقریبا طوسی رنگ بهمراه رنگین کمان پیدا کنید که به ظاهر آسمان فعلی عکس نزدیک تر است!

برای این عکس، لازم نیست تغییرات بیشتری بوجود آوریم! با این حال اگر تیک گزینه Flip را بزنیم و جایگاه رنگین کمان را برعکس کنیم، بنظر عکسمان ظاهر بهتری پیدا می کند!

برای فعال سازی فولدر گروه تعویض آسمان ( Sky Replacement ) مقدار گزینه Output to را روی گزینه New Layer قرار دهید و Ok را بزنید.

خب حالا که با این افکت و کاربردش آشنا شدیم، وقت آن رسیده که سراغ معرفی سومین افکت کاربردی فتوشاپ بریم!

جداول جستجوی رنگ فتوشاپ ( LUTs ) : ضربه نهایی خلاقانه در ویرایش تصاویر!

برای بکارگیری سومین افکت اشاره شده در این مقاله، باید سری به قسمت انتهایی پنل لایه ها بزنیم و روی آیکون گزینه Adjustments Layers کلیک کنیم. حالا یک لیست برایتان باز می شود که در بین آن ها عبارت Color Lookup نیز به چشم می خورد. این عبارت در واقع مخفف Color Lookup Table یا همان LUTs می باشد.

این جداول نه تنها برای ویرایش و درجه بندی رنگ ها در ویدئو کاربرد دارند بلکه می توانند مقدار مشخصی از روشنایی و ارزش رنگی به یک تصویر اضافه کنند! برای درک بهتر این افکت بهتر است به آن ها مثل یک پریست ( فیلتر ) نگاه کنید که با اعمال آن،کل ظاهر تصویر شما عوض خواهد شد.

اجازه بدهید یک LUT برای این تصویر انتخاب کنیم. از بین گزینه های موجود بنظر ما Fuji ETERNA 250D ظاهر بهتری به تصویرمان اضافه می کرد!

شاید در نگاه اول بعد از اعمال این پریست ظاهر عکس نظرتان را جلب نکند! اما چند تکنیک و ترفند می تواند نظرتان را عوض کند! روی لایه Color Lookup در پنل لایه ها دوبار کلیک کنید و برای حفظ سایه و بازیابی مقداری روشنایی، یک اصلاح Blend If بسازید. شما می توانید از این قابلیت برای درجه بندی رنگ ها در عکس استفاده کنید اما برای این مثال فقط همین تغییر لازم است! درست مثل تصویر زیر پیش بروید و مقدایر و تیک گزینه ها را تنظیم کنید.

می توانیم همینجا کارمان را تمام کنیم اما اگر به عکس اصلی خودمان برگردیم و نگاهی به آسمان بیندازیم متوجه خواهیم شد که نسبت به عکس ویرایش شده، ظاهر روشن تری دارد. برای رفع این مشکل می توانیم یک تنظیم کننده سطوح ( Levels ) اضافه کنیم. اما در ابتدا باید ناحیه آسمان را انتخاب کنیم تا این افکت روی کل تصویر اثر نگذارد! 

در پنل لایه ها روی Layer 1 کلیک کنید و سپس از نوار منوی فتوشاپ به مسیر Select Sky بروید. 

حالا که آسمان انتخاب شده است، روی لایه Color Lookup در پنل لایه ها کلیک کنید.

سپس یک لایه تنظیم کننده سطوح ( Levels ) بسازید. برای این کار در پایین پنل لایه ها روی گزینه Add a New Layer بزنید و سپس گزینه Levels را انتخاب کنید.

حالا یک پنجره جدید برایتان باز می شود که می توانید با عقب/جلو کردن اسلایدر هایلایت و یا تعیین مقدار برای دستگیره های Midtone، ظاهر آسمان را روشن تر کنید.

توجه داشته باشید که تمام عکس ها نیاز به روشن تر کردن آسمان ندارند اما حالا که این تکنیک را بلد شدید، به راحتی می توانید عکس هایی که نیاز به این اصلاح را دارند ویرایش کنید!

اجازه بدید ظاهر عکسمان را قبل از ویرایش و بعد از اعمال این 3 افکت مقایسه کنیم!

قبل

بعد

همانطور که می بینید، اعمال این 3 افکت حسابی ظاهر و روح عکس هایتان را ارتقا می بخشد! می توانید از هر یک از آن ها جداگانه استفاده کنید و یا برای نتیجه بهتر مثل ما، هر 3 افکت را با هم ترکیب کنید!

کلام آخر و جمع بندی

اگر تا به اینجای مقاله با عکس پیش فرض و یا تصویر دلخواه خودتان پیش رفته باشید، حتما متوجه تغییرات و تاثیر این 3 افکت در زنده کردن عکس ها شده اید! حالا دیگر لازم نیست عکس های بی روح و مرده خودتان را حذف کنید! فقط کافی است با این مقاله پیش بروید و این 3 افکت کاربردی را در کمترین زمان روی عکس هایتان اعمال کنید! حالا یک عکس جذاب و حرفه ای دارید که منتظر آپلود شدن در شبکه های اجتماعی می باشد!

ممنون که تا انتهای مقاله همراه ما بودید!

 

دیدگاه ها

  1. رحیم اسکندری گفت:

    خیلی خوب بود

  2. عیسی تهرانی گفت:

    مطلب خوبی بود همکار گرامی

  3. محمدحسن آخوندی گفت:

    خیلی سایت خوبی دارین

  4. یعقوب مستوفی گفت:

    خیلی دنبال این موضوع بودم

  5. جمشید واعظی گفت:

    aaaaliii bood

  6. مهرداد رنجبر گفت:

    مشاوره آنلاین هم دارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک