آموزش پیشرفته و حرفه ای فتوشاپ

آموزش طراحی پوستر حرفه ای با فتوشاپ ( 2023 )

avatar
اردلان چیتایی

اشتراک

پوسترها طرح های گرافیکی هستند که معمولا برای نمایش در عموم و جلب توجه مردم ساخته می شوند. پوسترهای فیلم، پوسترهای تبلیغاتی، بیلبوردها، پوسترهای مجله و … تنها چند نمونه از این طرح های گرافیکی جذاب هستند که احتمالا هر روز حداقل یکی از آن ها را ببینیم! با اینکه ساخت پوسترهای سفارشی معمولا به دانش عمیق گرافیک و آشنایی کامل با برنامه های ویرایش تصویر مثل فتوشاپ و … نیاز دارد، شاید همچنان بتوانید با یک آموزش قدم به قدم پوستر حرفه ای خودتان را طراحی کنید!

بله درست شنیدید! ما در این آموزش قرار است به صورت قدم به قدم طراحی پوستر با فتوشاپ را یاد بگیریم. برای این کار، به چند پیش نیاز لازم داریم که هر کدام از آن ها در بخش مربوطه معرفی شده اند و لینک دانلود آن ها نیز قرار گرفته است! فونت استفاده شده برای پوستر، فونت Versus می باشد که می توانید آن را از اینجا دانلود و نصب کنید. این فونت نه تنها برای ساخت پوستر، بلکه برای طراحی وبسایت، لوگو تبلیغاتی، بنر شبکه های اجتماعی نیز بسیار کاربردی و مخاطب پسند می باشد! بنابراین می توانید در پروژه های مختلف خود نیز از آن استفاده کنید.

توجه داشته باشید که پوستر ساخته شده در این آموزش مخصوص فیلم می باشد. بنابراین برای طراحی آن از چندین عکس مختلف و یک قالب تیتراژ فیلم نیز استفاده شده است! ( نگران نباشید! در بخش مربوط هر کدام از آن ها لینک دانلود پیش نیازها قرار گرفته ! )

در پایان کار، این پوستر را از 0 تا 100 ساخته ایم!

حالا اگر آماده اید، آموزش ساخت پوستر در فتوشاپ را به صورت مرحله به مرحله آغاز کنیم!

آموزش طراحی پوستر با فتوشاپ

مرحله 1: ایجاد سند برای طراحی پوستر فیلم

برای شروع، یک سند جدید در فتوشاپ ایجاد کنید و یک اسم برای آن انتخاب کنید. همانطور که می بینید من اسم این پروژه را ultra-movie-poster-design ( پوستر فوق العاده فیلم ) گذاشته ام. حالا مقدار عرض ( Width ) را روی 11 اینچ و مقدار طول ( Height ) را روی 16 تنظیم کنید و مقدار Color Mode را روی RGB قرار دهید. همچنین مقدار Resolution پروزه شما باید روی 300 باشد. باقی موارد نیاز به تنظیم کردن ندارند و همان مقادیر پیش فرض مناسب پروژه ما می باشد. وقتی موارد گفته شده را تنظیم کردید، روی دکمه آبی رنگ Create در پایین صفحه سمت راست کلیک کنید تا سند تصویری شما ساخته شود!

بعد از این سند تصویری خودتان را ساختید، اگر نگاهی به پنل لایه ها در سمت راست بیندازید، یک لایه به نام Background خواهید داشت. روی آن کلیک کنید و سپس از آیکون های پایینی پنل لایه ها، روی آیکون Adjustment Layer بزنید. حالا از لیست باز شده گزینه Solid Color را انتخاب کنید.

حالا پنجره انتخابگر رنگ برایتان باز خواهد شد. ما قرار است برای رنگ پس زمینه از رنگ مشکی استفاده کنیم. بنابراین روبروی کادر # مقدار 000000 را وارد کنید و سپس روی دکمه Ok بزنید.

مرحله 2: پرده پشت صحنه

بعد از اینکه اولین لایه تنظیم کننده رنگ ثابت ( Solid Color ) خودتان را ساختید، روی لایه پس زمینه ( Background ) در پنل لایه ها کلیک کنید و آن را روی علامت سطل آشغال در پایین پنل لایه ها بکشید تا از پروژه حذف شود! بعد از اینکه این کار را انجام دادید، دوباره به پنل لایه ها برگردید و روی آیکون Adjustment Layer بزنید. باز هم از لیست باز شده گزینه Solid Color را انتخاب کنید!

دوباره پنجره انتخابگر رنگ باز خواهد شد. این بار کد رنگ جلوی کادر # را 3A0B18 قرار دهید. این مقدار، رنگ قرمز پرده پشت صحنه فیلم ها را بازسازی می کند. پس از آن روی دکمه Ok کلیک کنید تا پنجره انتخابگر رنگ بسته شود!

مرحله 3: وینیت

سپس به نوار منوی بالای فتوشاپ بروید و روی گزینه View بزنید. بعد از آن باید گزینه Ruler را انتخاب کنید تا فعال شود. ( همچنین می توانید از شورتکات Ctrl + R استفاده کنید . )

بعد از آن دوباره به مسیر View برگردید و مثل عکس زیر، مطمئن شوید که تیک گزینه Snap خورده است!

حالا دکمه D روی کیبوردتان را فشار دهید تا رنگ های پیش فرض فتوشاپ بازنشانی شوند. پس از آن به نوار سمت چپ فتوشاپ بروید و مطمئن شوید که از دو مربع رنگی در قسمت پایین نوارابزار، مربع اولی کاملا سیاه باشد. پس از آن دکمه G را فشار دهید تا ابزار گرادینت ( Gradient Tool ) فعال شود. از نوارگزینه بالای ابزار، یک گرادینت شعاعی ثابت به شفاف (  Solid-To-Transparent Radial Gradient ) را همانطور که در عکس زیر مشخص شده انتخاب کنید. سپس تیک گزینه Reverse یا همان معکوس را نیز بزنید.

حالا، یک خط راهنما از خط کش بالایی را به پایین بکشید و در وسط کادر قرار دهید. این کار را برای خط کش های سمت چپ تکرار کنید تا یک راهنما برای مرکز عمودی بوم نیز ایجاد شود. بعد از اینکه این کار را انجام دادید، همانطور که ابزار گرداینت فعال است، روی لایه ماسک کناری لایه تنظیم کننده پرده پشت صحنه ( قرمز رنگ ) کلیک کنید و آن را از مرکز به سمت بیرون بکشید. با این کار، یک گرادینت روی ماسک ایجاد می شود، بطوریکه رنگ قرمز تیره از مرکز به سمت بیرون محو می شود و در اطراف تصویر یک افکت وینیت جذاب ایجاد خواهد شد.  در واقع هر وقت دوست داشتید تمرکز و فوکوس را در مرکز طرح نگه دارید، می توانید از این تکنیک استفاده کنید. با این حال، این تکنیک برای حفظ تمرکز در گوشه ها نیز کاربرد دارد!

مرحله 4: کانون توجه

یک لایه جدید در پنل لایه ها بسازید و آن را به بالاتر از دیگر لایه ها قرار دهید. سپس دکمه X را روی کیبورد فشار دهید. از آنجایی که در مرحله قبل رنگ پیش زمینه ( مربع اول ) را روی مشکی تنظیم کردید، فشردن دکمه X باعث جابجایی و تنظیم رنگ پیش زمینه به سفید می شود. زمانیکه رنگ سفید را به عنوان رنگ پیش زمینه انتخاب کردید، دکمه G را فشار دهید تا بار دیگر ابزار گرداینت فعال شود.

حالا باید در نوارگزینه این ابزار یک گرادینت شعاعی ثابت به شفاف که از رنگ سفید به شفاف محو می شود داشته باشید. قبل از اینکه سراغ مرحله بعد برویم، از نوار گزینه تیک گزینه Reverse را بردارید تا این بار گرادینت های معمولی داشته باشیم!

سپس روی مرکز بوم خود کلیک کنید و برای ساخت یک گرادینت سفید با اندازه معمولی ماوس خود را به سمت بیرون بکشید.

پس از ساخت یک گرادینت سفید در مرکز بوم، دکمه 3 را روی کیبورد خود فشار دهید تا میزان شفافیت ( Opacity ) لایه به 30% کاهش پیدا کند. حالا سراغ گزینه Blend Mode در پنل لایه ها بروید و مقدار آن را از Normal به Overly تغییر دهید. با این کار، یک نورافکن زیبا در وسط طرح ایجاد می شود که یک راه عالی برای افزون کنتراست و هدایت چشم مخاطب به مرکز طرح می باشد.

مرحله 5: کنتراست بیشتر

در این مرحله می توانیم به طور موقت خطوط راهنما را از روی بوم غیر فعال کنیم. برای این کار از نوار منو سراغ گزینه View بروید و تیک گزینه Extras را بردارید.

حالا باید مقداری تیرگی کل تصویر را بیش تر کنیم. برای این کار دوباره روی آیکون Adjustment Layer در پایین پنل لایه ها بزنید و از لیست باز شده گزینه Levels را انتخاب کنید.

مطمئن شوید که لایه تنظیم کننده Levels که همین الان ساختیم، بالاتر از دیگر لایه ها در پنل لایه ها قرار گرفته است. حالا در پنجره تنظیمات Levels، روی آیکون اسلایدر طوسی رنگ در سمت چپ کلیک کنید و آن را به سمت مرکز بکشید تا به مقدار 15 برسد. ( می توانید مقدار آن را نیز در کادر بالایی اسلایدر روی 15 تنظیم کنید ) با این کار، کنتراست رنگ های تیره در عکس افزایش پیدا می کند.

دوباره به پنل لایه ها برگردید روی لایه بالایی کلیک کنید ( باید لایه Levels باشد ) حالا دکمه Shift را نگه دارید و آخرین لایه موجود در پنل لایه ها که باید لایه تنظیم کننده رنگ ثابت مشکی باشد را انتخاب کنید. با این کار تمام لایه های موجود در پروژه شما به طور همزمان انتخاب می شوند.

همانطور که تمام لایه های موجود انتخاب شده اند، دکمه های Ctrl + G را فشار دهید تا تمام آن ها در یک فولدر جدید قرار گیرند. حالا روی عبارت Group 1 در پنل لایه ها کلیک کنید تا اسم آن قابل ویرایش شود. اسم این فولدر را پس زمینه یا همان Background قرار دهید. ممکن است در مراحل بعدی برای اضافه کردن برخی عناصر دیگر به پروژه به این فولدر برگردیم، اما فعلا کارمان با پس زمینه های پروژه تمام شده است!

مرحله 6: تصویر سر سوژه

به سایت Unsplash بروید و این عکس را دانلود کنید. سپس دوباره به فتوشاپ برگردید و از نوارمنوی فتوشاپ روی گزینه File بزنید و گزینه Place Embedded را انتخاب کنید.

حالا در پنجره باز شده، به مسیری که عکس بالا را ذخیره کردید بروید. عکس موردنظر را انتخاب کنید و سپس روی گزینه Embed یا Place کلیک کنید.

بعد از این عکس را به پروژه خود اضافه کردید، در حالیکه دکمه های Alt + Shift را نگه داشته اید، روی یکی از چهارگوشه کادر کلیک کنید و آن را به سمت بیرون بکشید تا اندازه آن به صورت مساوی افزایش یابد. از تصویر زیر به عنوان یک راهنما برای محل جایگذاری عکس و اندازه آن استفاده کنید. وقتی عکس را به خوبی روی پس زمینه تنظیم کردید دکمه Enter را روی کیبورد فشار دهید.

مرحله 7: ایجاد سلکشن ها

روی کیبورد دکمه W را فشار دهید تا ابزار عصای جادویی ( Magic Wand Tool ) فعال شود. سپس به نوارگزینه های بالای ابزار بروید و مقدار Tolerance را همانطور که در عکس زیر مشخص است روی 12 تنظیم کنید.

روی یک ناحیه مشخص از تصویر کلیک کنید تا اولین سلکشن شما ایجاد شود. حالا دکمه Shift را نگه دارید و شروع به کلیک کردن روی نواحی دیگر بکنید تا به سلکشن شما اضافه شود. در پایان کار باید یک سلکشن شبیه به عکس زیر داشته باشید:

زمانیکه پس زمینه را به طور کامل انتخاب کردید، از نوارمنوی فتوشاپ سراغ گزینه Select بروید و گزینه Inverse را انتخاب کنید. با این کار ناحیه انتخاب شده معکوس می شود!

حالا به پنل لایه ها برگردید و از قسمت پایین، روی آیکون Add layer mask بزنید. حالا در پنل لایه ها، نمایه سر سوژه شما بدون پس زمینه کنار لایه طرح قرار می گیرد.

مرحله 8: سایه و هایلایت ها

همانطور که در پنل لایه ها تصویر سوژه بدون پس زمینه ( لایه ماسک ) انتخاب شده است، روی کیبورد خود دکمه های Ctrl +J را فشار دهید تا یک کپی از این لایه ساخته شود. حالا در پنل لایه ها، لایه کپی را انتخاب کنید و بعد از آن از نوارمنوی فتوشاپ به مسیر Image و سپس Adjustments بروید. حالا روی گزینه Shadows/Highlight بزنید.

حالا پنجره تنظیمات سایه و هایلایت برایتان باز می شود. با توجه به عکس زیر، مقادیر مختلف را روی گزینه ها اعمال کنید و سپس روی دکمه Ok کلیک کنید.

بعد از اینکه تنظیمات بالا را اعمال کردید، متوجه خواهید شد که جزئیات بیشتری روی این لایه کپی شده از تصویر دارید. حالا در پنل لایه ها، لایه کپی بالایی را انتخاب کنید و سپس دکمه Shift را نگه دارید و لایه پایینی ( اورجینال ) را نیز انتخاب کنید. با این کار، هر دو لایه انتخاب می شوند.

همانطور که دو لایه تصویر انتخاب شده اند، دکمه های Ctrl + G را روی کیبورد فشار دهید تا یک فولدر جدید ساخته شود. روی عبارت Group1 در پنل لایه ها کلیک کنید و اسم آن را به Portrait تغییر دهید. همانطور که فولدر Portrait در پنل لایه ها انتخاب شده است، حالت ترکیبی ( Blend Mode ) آن را از Normal به Lighten تغییر دهید. ( در تصویر زیر مشخص شده است )

مرحله 9: اضافه کردن ابر

دوباره به سایت Unsplash برگردید و این بار این عکس را دانلود و ذخیره کنید. آن را به همان مسیر عکس قبلی ببرید. حالا به فتوشاپ برگردید و از نوار منو روی گزینه File و سپس Place Embedded بزنید.

در پنجره باز شده، عکس ابرها را انتخاب کنید و روی گزینه Place بزنید تا به پروژه شما اضافه شود.

بعد از وارد کردن عکس به پروژه، دوباره مثل مثال قبلی دکمه Alt و Shift را نگه دارید و عکس ابرها را درست مثل تصویر زیر بزرگ کنید و روی بوم جا دهید:

مرحله 10: تنظیمات سیاه و سفیدی ابرها

لایه تصویر ابرها را در پنل لایه ها انتخاب کنید و سپس دکمه Alt را نگه دارید. حالا از قسمت پایین پنل روی گزینه Adjustment Layer بزنید و از لیست باز شده گزینه Black & White را انتخاب کنید.

وقتی پنجره New Layer برایتان باز شد، یک اسم دلخواه برای لایه انتخاب کنید و سپس تیک گزینه Use Previous Layer to Create Clipping Mask را بزنید. بعد از آن روی Ok کلیک کنید.

مرحله 11: سطوح ابرها

حالا که به لایه تنظیم کننده سیاه و سفید خودمان یک Clipping Mask اضافه کردیم، دوباره لایه ابرها را از پنل لایه ها انتخاب کنید. به قسمت پایینی پنل بروید و روی آیکون گزینه Adjustment Layer بزنید. از لیست باز شده گزینه Levels را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که این بار هنگام کلیک کردن روی گزینه Adjustment Layer نیازی به نگه داشتن دکمه Alt نداریم. این بدین خاطراست آز انجایی که این لایه تنظیم کننده بین لایه عکس و یک Clipping Mask قرار می گیرد،  به طور خودکار یک Clipping Mask روی آن اعمال خواهد شد.

حالا در پنل خواص ( Properties Panel ) اسلایدر تیره رنگ چپی را به سمت مرکز بکشید تا مقدار آن روی 43 قرار گیرد. پس از آن اسلایدر سفید راستی را نیز به سمت مرکز بکشید تا حدودا روی 219 قرار گیرد.

مرحله 12: گروه ابرها

لایه تنظیم کننده سیاه و سفید ( Black and White 1 ) را از پنل لایه ها انتخاب کنید و سپس دکمه Shift را نگه دارید و روی لایه عکس ابرها نیز کلیک کنید. با این کار، 3 لایه بالایی به طور همزمان انتخاب خواهند شد.

دکمه های Ctrl+G را روی کیبورد فشار دهید تا یک این لایه ها به یک فولدر جدید منتقل شوند. روی اسم فولدر جدید ( Group1 ) کلیک کنید و نام آن را به CLOUDS 1 تغییر دهید. سپس حالت ترکیبی ( Blend Mode ) کل فولدر را از Normal به حالت Color Dodge تغییر دهید. بعد از آن کل فولدر را به درون پوشه Background  منتقل کنید و زیر لایه Levels 1 قرار دهید.

مرحله 13: ماسک ابرها

همانطور که فولدر CLOUDS1 در پنل لایه ها انتخاب شده، دکمه Alt را روی کیبورد نگه دارید و روی گزینه Add layer mask در پایین پنل لایه ها کلیک کنید. با این کار یک لایه معکوس اضافه می شود. با این کار کل عکس شما ناپدید می شود، اما در مراحل بعد قسمت هایی که می خواهیم را روی بوم ظاهر می کنیم!

دکمه B را روی کیبورد فشار دهید تا ابزار قلم مو ( Brush Tool ) فعال شود. سپس دکمه Shift را روی کیبورد نگه دارید و کلید براکت سمت چپ ] را فشار دهید. با این کار ابزار براش به یک قلم مو لبه نرم تغییر می کند. بهتر است در نوارگزینه ها، سایز براش را نیز روی 600 px تنظیم کنید. سپس دکمه 2 را فشار دهید تا میزان شفافیت ( Opacity ) نیز روی 20% قرار گیرد. به این ترتیب می توانیم مقداری از ابرها را به طور دلخواه به تصویر برگردانیم!

در پنل لایه ها، لایه ماسک معکوس شده در فولدر CLOUDS1 را انتخاب کنید. حالا با استفاده از قلم مو سفید رنگ روی قسمت هایی مثل دهان، چانه و گردن بکشید تا بخشی از ابرها دوباره ظاهر شوند. ( در عکس مشخص شده است )

توجه داشته باشید که از ابزار براش به صورت نقطه ای استفاده کنید. پس از آن سراغ قسمت بالا و پشت کله سوژه بروید و با ابزار براش بکشید تا مقداری ابر نیز در این قسمت ظاهر شود.

مرحله 14: ابرهای بیشتر

در پنل لایه ها، فولدر CLOUDS 1 را انتخاب کنید و سپس دکمه های Ctrl+J را فشار دهید تا یک کپی از آن ساخته شود. وقتی این کار را انجام دادید، دکمه Ctrl را روی کیبورد نگه دارید و روی ماسک متصل به پوشه جدید کپی شده کلیک کنید تا منوی کشویی نمایان شود. در این منو روی گزینه ‘Delete Layer Mask بزنید تا ماسک حذف شود!

حالا روی عبارت CLOUDS 1 در پنل لایه ها کلیک کنید و اسم آن را به CLOUDS 2 تغییر دهید.

در پنل لایه ها در کنار فلش کوچک فولدر CLOUDS 2 کلیک کنید  و سپس تصویر اصلی ابرها را به این صورت به بالا منتقل کنید:

یک لایه ماسک معکوس به فولدر CLOUDS 2 اضافه کنید. ( آموزش آن بالاتر قرار گرفته )

سپس یک براش سفید رنگ با اندازه بزرگ انتخاب کنید و همانطور که در تصویر مشخص شده است در بالای سر سوژه بکشید.

مرحله 15: محو شدن

حالا در پنل لایه ها، فولدر اصلی PORTRAIT را انتخاب کنید و سپس از آیکون های پایینی پنل، گزینه Add layer mask را بزنید. با این کار یک لایه ماسک معمولی اضافه می شود.

دکمه G را روی کیبورد خود فشار دهید و یک گرادینت خطی توپر به شفاف که از رنگ مشکی به شفاف محو می شود انتخاب کنید. ( طبق عکس زیر عمل کنید )

همانطور که ماسک لایه PORTRAIT را در پنل لایه ها انتخاب کرده اید، با ابزار گرادینت روی قسمت پایین عکس کلیک کنید و مقداری به بالا بکشید. این کار را برای محو کردن لبه های پایین سوژه انجام می دهیم.

مرحله 16: تنظیم سطوح

در پنل لایه ها، فولدر BACKGROUND را باز کنید و لایه تنظیم کننده Levels 1 را انتخاب کنید. سپس دکمه 2 را فشار دهید تا میزان شفافیت Opacity را تا 20% کاهش دهید. با این کار کنتراست در پس زمینه مقداری روشن تر می شود.

مرحله 17: شهر الکتریکی

در این مرحله باید یک عکس دیگر به پروژه اضافه کنیم. به سایت Unsplash برگردید و این عکس را دانلود و ذخیره کنید. سپس در فتوشاپ روی گزینه File بزنید و سپس گزینه Place Embedded را انتخاب کنید.

در پنجره باز شده، به مسیر عکس دانلود شده بروید و آن را انتخاب کنید. سپس روی گزینه Place بزنید.

بعد از این که عکستان را وارد فتوشاپ کردید، جایگاه و بزرگی آن را درست مثل عکس زیر تنظیم کنید. ( کافیست همانطور که دکمه Alt را نگه داشته اید یکی از چهارگوشه را به سمت بیرون بکشید )

مرحله 18: شهر آبی

عکس شهری که در مرحله قبل به پروژه اضافه کردیم را در پنل لایه ها انتخاب کنید. سپس دکمه Alt را روی کیبورد نگه دارید و روی آیکون گزینه Adjustment Layer در پایین پنل بزنید. در لیست باز شده لایه Black & White را انتخاب کنید.

در پنجره باز شده، تیک گزینه Use Previous Layer to Create Clipping Mask را بزنید و سپس Ok کنید.

مرحله 19: تنظیم کنتراست شهر

دوباره عکس شهر را در پنل لایه ها انتخاب کنید و سپس روی آیکون گزینه Adjustment Layer بزنید. این بار از لیست باز شده گزینه Levels را انتخاب کنید.

اسلایدر طوسی رنگ سمت چپ را به سمت مرکز بکشید تا مقدار آن حدودا 39 شود. با این کار کنتراست تصویر بیشتر می شود.

مرحله 20: گروه شهر

در این مرحله، در پنل لایه ها روی لایه بالایی یعنی Black & White 2 کلیک کنید. سپس دکمه Shift را نگه دارید و عکس اصلی شهر را نیز انتخاب کنید. با این کار هر 3 لایه مرتبط با عکس انتخاب می شوند.

دکمه های Ctrl+G را روی کیبورد خود فشار دهید. با این کار لایه ها وارد یک فولدر جدید می شوند. روی عبارت Group1 کلیک کنید و اسم آن را به CITY تغییر دهید. سپس همانطور که فولدر CITY انتخاب شده است، حالت ترکیبی ( Blend Mode ) را آن به Color Dodge تغییر دهید.

مرحله 21: سورپرایز بزرگ

در پنل لایه ها، فولدر CITY را انتخاب کنید. سپس دکمه Alt را روی کیبورد نگه دارید و روی آیکون گزینه Add Layer Mask در پایین پنل کلیک کنید. ( درست مثل مراحل قبل که بالاتر انجام دادیم )

با این کار، یک لایه معکوس به پروژه ما اضافه می شود.

دکمه B را روی کیبورد فشار دهید تا ابزار براش فعال شود. سپس مثل تصویر زیر، گزینه های نوارگزینه را تغییر دهید. اندازه قلم مو باید بزرگ باشد، رنگ آن باید روی سفید قرار گرفته باشد و میزان شفافیت نیز باید حدودا روی 20% باشد.

همانطور که لایه معکوس در پنل لایه ها انتخاب شده است، با قم مو داخل سر سوژه بکشید تا به تدریج شهر نمایان شود. کارتان را از نواحی بیرون شروع کنید و سپس جاهایی که دوست دارید بیشتر نمایان شود را دوباره با قلم مو بکشید. من در این مثال دوست داشتم تا تابلو و مردی که زیر آن ایستاده را نمایان کنم. اگر اشتباهی مرتکب شدید و یا دوست داشتید قسمتی را محوتر کنید، کافیست رنگ پیش زمینه ( مربع اول ) را در نوارابزار به رنگ مشکی تغییر دهید و سپس روی همان نقطه بکشید.

هر وقت از میزان ظاهر شدن شهر داخل سر سوژه راضی بودید، بهتر است بعضی نقاط را کمی روشن تر کنیم تا افکت نئونی پروژه ما بیشتر خودش را نشان دهد. برای این کار سراغ پنل لایه ها بروید و فولدر Background را باز کنید. در داخل این پوشه روی لایه OVERLAY 30% کلیک کنید. حالا دکمه های Ctrl + J را فشار دهید تا یک کپی از آن ساخته شود.

روی لایه کپی شده در پنل لایه ها کلیک کنید و دکمه های Ctrl + T را فشار دهید. سپس اندازه و جایگاه لایه را درست مثل تصویر زیر تنظیم کنید. در این مثال ما اندازه لایه را کمی کوچکتر کردیم و برای روشن کردن و نمایش بیشتر کنتراست آن را روی تابلوهای شهر قرار دادیم! ( با این حال لازم نیست حتما این مرحله را مثل ما انجام دهید! تنظیمات و جایگاه های مختلف را امتحان کنید و ببینید کدام یک مناست شماست! )

مرحله 22: تنظیم سطوح کلی

در پنل لایه ها فولدر CITY را انتخاب کنید و سپس روی گزینه Adjustments Layer در پایین پنل لایه ها بزنید. از لیست باز شده گزینه Levels را انتخاب کنید.

در پنل خواص ( Properties panel )، اسلایدر سمت چپ را به مرکز بکشید تا مقدار آن روی 4 قرار گیرد. سپس اسلایدر سمت راست را نیز به سمت مرکز بکشید تا حدودا مقدار آن 248 شود.

مرحله 23: تنظیم رنگ و میزان اشباع بودن رنگ ها

در پنل لایه ها، لایه Levels 4 را انتخاب کنید و سپس روی آیکون گزینه Adjustment Layer در پایین پنل لایه ها بزنید. این بار از لیست باز شده گزینه Hue/Saturation را انتخاب کنید.

حالا در پنجره باز شده، مقدار اسلایدر رنگ ( Hue ) را روی -180 و اسلایدر اشباع ( Saturation ) را +12 تنظیم کنید.

مرحله 24: نقشه برداری گرادینت

در پنل لایه ها، لایه بالایی Hue/Saturation 1 را انتخاب کنید و سپس در پایین پنل، روی گزینه Adjustment Layer بزنید. این بار از لیست باز شده گزینه Gradient Map را انتخاب کنید.

زمانیکه نقشه گرادینت ( Gradient Map ) به بالای پنل لایه ها اضافه شد، روی نوار گرادینت سیاه به سفید در پنل خواص ( Properties Panel ) کلیک کنید تا بتوانید ظاهر آن را شخصی سازی کنید.

در این پنجره، روی مربع کوچک مشکی که در قسمت پایین و چپ رابط کاربری قرار گرفته، دوبار کلیک کنید.

در پنجره باز شده، روبروی کادر # مقدار 0A00B2 را تایپ کنید و سپس روی Ok بزنید تا تغییرات اعمال شود.

دوباره پنجره تنظیمات گرداینت را باز کنید و این بار روی مربع سفید کوچک در قسمت پایین و راست رابط کاربری دوبار کلیک کنید.

در پنجره باز شده، روبروی کادر # مقدار 00FF84 را کپی کنید و سپس روی Ok بزنید.

در پنجره اصلی ویرایش گرادینت ( Gradient Editor ) روی Ok بزنید تا تغییرات روی عکس اعمال شود. سپس در پنل لایه ها، روی لایه Gradient Map کلیک کنید و حالت ترکیبی ( Blend Mode ) آن را به Pin Light تغییر دهید. سپس دکمه 4 را فشار دهید تا میزان شفافیت ( Opacity ) را تا 40% کاهش دهید.

مرحله 25: تنظیمات کلی

در پنل لایه ها، لایه بالایی Gradient Map 1 را انتخاب کنید. سپس دکمه Shift را روی کیبورد نگه دارید و سپس لایه Levels 4 را نیز انتخاب کنید. با این کار 3 لایه تنظیم کننده بالایی به طور همزمان انتخاب می شوند.

همانطور که این 3 لایه انتخاب شده اند، دکمه های Ctrl+G را روی کیبورد فشار دهید تا یک فولدر جدید ساخته شود.  روی عبارت Group1 کلیک کنید و نام آن را به GLOBAL ADJUSTMENTS تغییر دهید. ( خواص لایه های تنظیم کننده این فولدر، روی تمام لایه های پایینی اعمال خواهد شد! )

مرحله 26: متن پوستر

یک لایه جدید ایجاد کنید و سپس دکمه T را روی کیبورد خود فشار دهید تا ابزار نوشتار ( Type Tool ) فعال شود. سپس روی قسمت پایینی پوستر کلیک کنید و متن ULTRA را تایپ کنید.

از نوارمنوی فتوشاپ روی گزینه Window بزنید و سپس گزینه Character را تیک بزنید. با این کار پنل کاراکتر در رابط کاربری فتوشاپ ظاهر خواهد شد. اگر یادتان باشد در مقدمه مقاله یک فونت برای شما به اشتراک گذاشته شده بود که باید آن را نصب می کردید! در پنل کاراکتر فونت Versus را انتخاب کنید و سبک آن را روی Ultra قرار دهید. سپس اندازه فونت را تا 64 pt افزایش دهید و روبروی کادر VA نیز عدد -20 را تایپ کنید. مقدار رنگ Color نیز باید روی سفید باشد!

توجه داشته باشید که متن، فونت و تنظیمات ظاهری متن کاملا به سلیقه و هدف شما از ساخت پوستر بر می گردد. ما اطلاعات لازم برای ساخت این پوستر را شرح دادیم. طبیعتا اگر مشغول ساخت پوستر منحصربفرد خوتان هستید، به راحتی می توانید متن و باقی تنظیمات این مرحله را تغییر دهید.

مرحله 27: خیابان

نوبت اضافه کردن یک عکس دیگر می باشد. این عکس را از سایت Unsplash دانلود و ذخیره کنید. سپس به فتوشاپ برگردید و به مسیر File> Place Embedded بروید. در پنجره باز شده به مسیر عکس دانلود بروید و آن را انتخاب کنید. در نهایت روی گزینه Place بزنید تا به پروژه شما اضافه شود.

بعد از اینکه عکس را اضافه کردید، مطمئن شوید که بالای پنل لایه ها قرار گرفته است. سپس دکمه Alt را روی کیبوردتان نگه دارید و روی گزینه  Adjustment Layer در پایین پنل لایه ها بزنید. سپس از لیست باز شده گزینه Black & White را انتخاب کنید.

در پنجره باز شده، تیک گزینه Use Previous Layer to Create Clipping Mask را بزنید و سپس Ok کنید.

بعد از این کار، در پنل لایه ها لایه Black & White 3 را انتخاب کنید و سپس دکمه Shift را نگه دارید. روی تصویر پایینی آن کلیک کنید تا هر دو لایه به صورت همزمان انتخاب شوند.

همانطور که دو لایه انتخاب شده اند، دکمه های Ctrl + E را فشار دهید تا با یکدیگر ادغام یا همان Merge شوند. سپس روی نام لایه کلیک کنید و آن را به Merged ( ادغام شده ) تغییر دهید.

مرحله 28: استخراج بافت ها

حالا که یک تصویر سیاه و سفید ادغام شده داریم، می توانیم قسمت هایی از آن را به عنوان یک بافت ( Texture ) جداگانه استخراج کنیم. برای این کار باید ابزار عصای جادویی ( Magic Wand Tool ) را با فشردن دکمه W فعال کنید. سپس از نوارگزینه های این ابزار مقدار Tolerance را روی 24 تنظیم کنید.

سپس روی قسمت های پایینی خیابان کلیک کنید تا برخی از بافت های آسفالت آن را انتخاب کنید. ( مثل تصویر زیر )

زمانیکه سلکشن های اولیه خود را انجام دادید، از نوار منوی فتوشاپ به مسیر Select بروید و سپس گزینه Similar را انتخاب کنید. با این کار به صورت خودکار، پیکسل های مشابه با نواحی انتخاب شده سکلت می شوند!

دوباره از نوار منو روی گزینه Select کلیک کنید و سپس گزینه Inverse را انتخاب کنید.

در پنل لایه ها روی عملات چشم بقل لایه MERGED کلیک کنید تا پنهان شود. حالا یک لایه جدید بالای آن بسازید. همانطور که سلکشن شما فعال است ( افکتی شبیه راه پیمایی مورچه ها دورتادور آن وجود دارد )، مطمئن شوید که رنگ پیش زمینه ( مربع اول ) روی مشکی قرار گرفته و سپس دکمه های Alt + Delete را روی کیبورد خود فشار دهید تا محیط سلکت شده شما با رنگ مشکی پر شود.

در این مرحله باید بافت انتخاب شده را به صورت یک لایه جداگانه در اختیار داشته باشید. بنابراین روی اسم آن کلیک کنید و آن را به بافت ( Texture ) تغییر دهید. سپس همانطور که دکمه Ctrl را نگه داشته اید، روی لایه کلیک کنید و گزینه Convert to Smart Object را انتخاب کنید. با این کار به راحتی می توانیم تکسچر انتخاب شده را بدون افت کیفیت تغییر اندازه دهیم.

بهتر است یک کپی از این لایه داشته باشیم. بنابراین در پنل لایه ها روی لایه Texture که حالا به یک شی هوشمند ( Smart Object ) تبدیل شده کلیک کنید و دکمه های Ctrl+J را فشار دهید. حالا آیکون چشم را از لایه پایینی آن که همان لایه Texture اورجینال است بردارید.

مرحله 29: ماسک نوشتار

در این مرحله باید با استفاده از لایه Texture Copy، قسمت هایی از نوشتار را که می خواهیم در پایین پوستر نمایش داده شود را مشخص کنیم. همانطور که در عکس زیر می بینید من جایگاه حروف U و L را تغییر داده ام ( به کمک ابزار تبدیل Ctrl +T ) تا روی بافت دانه دار و ریز بیفتد و افکت همان قسمت را جذب کند.

وقتی از جایگاه و مکان قرارگیری بافت روی حروف نوشتار خود راضی بودید، دکمه Ctrl را روی کیبورد خود نگه دارید و روی نمایه لایه TEXTURE copy در پنل لایه ها کلیک کنید تا یک سکشن دورتادور بافت فعال کنید.

در پنل لایه ها، آیکون چشم را از کنار لایه TEXTURE copy بردارید و سپس لایه متن ( که در این مثال از کلمه Ultra استفاده شده ) را انتخاب کنید.

همانطور که لایه نوشتار انتخاب شده و سلکشن شما نیز فعال است، از قسمت پایین پنل لایه ها روی گزینه Add layer mask بزنید تا بافت را از متن نوشتاری خود حذف کنید!

مرحله 30: شستشو و تکرار

با کلیک روی مربع خالی کنار لایه TEXTURE copy دوباره آن را روی بوم فعال کرده و کمی آن را جابجا کنید. اندازه و جایگاه های مختلف را امتحان کنید تا قسمت های جالب تری از بافت روی حروف نوشتار شما همپوشانی داشته باشد.

هر زمانی از ظاهر بافت روی حروف خود راضی بودید، دکمه Ctrl را نگه دارید و روی نمایه لایه TEXTURE copy در پنل لایه ها کلیک کنید تا یک سلکشن فعال کنید. بعد از آن مطمئن شوید که روی علامت چشم لایه TEXTURE copy کلیک می کنید تا از پروژه پنهان شود.

حالا از آنجایی که یک لایه ماسک از قبل روی لایه نوشتار اعمال شده، فقط کافیست لایه ماسک را انتخاب کنید و مطمئن شوید که رنگ پیش زمینه ( مربع اول ) روی مشکی قرار گرفته. حالا دوباره کلیدهای Alt + Delete را فشار دهید تا سلکشن شما با رنگ مشکی پر شود. با این کار تکسچر یا همان بافت از حروف شما بیرون کشیده خواهد شد.

این پروسه را برای دیگر حروف های باقیمانده تکرار کنید و هر وقت از ظاهر نوشتار خود راضی بودید دست بکشید. در مثال ما بعد از 2 یا 3 بار تکرار، نوشتار ما به این حالت درآمد:

مرحله 31: عنوان

در پنل لایه ها، لایه TEXTURE copy را انتخاب کنید. سپس دکمه Shift را نگه دارید و روی لایه نوشتار Ultra نیز کلیک کنید. با این کار باید 4 لایه بالا به صورت همزمان انتخاب شوند.

همانطور که 4 لایه بالایی انتخاب شده اند، دکمه های Ctrl + G را روی کیبورد خود فشار دهید. حالا لایه ها وارد یک فولدر جدید می شوند. روی نام فولدر کلیک کنید و آن را به TT تغییر دهید. ( منظورمان Title Treatment می باشد. )

مرحله 32: تیتراژ فیلم

در این مرحله باید این فایل را دانلود کنید. زمانیکه دانلود شد آن را باز کنید و سراغ پوشه فونت بروید. دو فونت در این قسمت قرار گرفته. هر 2 را استخراج کرده و روی ویندوزتان نصب کنید.

هر وقت این 2 فونت را نصب کردید، داخل فایل دانلودی روی Movie Poster Template.psd کلیک کنید تا باز شود:

وقتیکه فایل PSD باز شد، روی علامت چشم کناری فولدر Black Text on White Background کلیک کنید تا پنهان شود. سپس روی مربع خالی فولدر White Text on Dark Background کلیک کنید تا علامت چشم کنار آن ظاهر شود. بعد از آن سراغ فولدر فرعی Content to Edit بروید و فولدری به نام Billing Block را انتخاب کنید و روی پروژه اصلی پوستر خودتان بکشید. سپس همانطور که دکمه Alt + Shift را نگه داشته اید، دکمه های Ctrl+T را فشار دهید و هر یک از چهارگوشه کادر را برای برزگ کردن آن به بیرون بکشید. سپس آن را پایین طرح درست زیر عنوان ( ULTRA ) قرار دهید.

بعد از اینکه این فولدر را روی پروژه اصلی خودتان کشیدید، روی فلش کناری فولدر Billing Block کلیک کنید تا باز شود. حالا 3 لایه ای که در این عکس مشخص شده را پاک کنید:

دکمه Ctrl را روی کیبورد نگه دارید و روی آیکون چشم کنار فولدر Billing Block کلیک کنید. حالا از لیست باز شده گزینه No Color را انتخاب کنید تا برچسب رنگی سبز حذف شود.

پس از حذف برچسب رنگی، فولدر Billing Block را درست زیر فولدر TT قرار می دهم تا چیدمان آن روی بوم مرتب شود.

مرحله 33: اصلاح خطوط

در این قسمت فقط کافیست خطوط بالای تیتراژ فیلم را بر اساس سلیقه خودتان تغییر دهید.

مرحله 34: رنگ تیتراژ

در پنل لایه ها، دوبار روی فولدر BILLING BLOCK کلیک کنید تا پنجره Layer Style برایتان باز شود. سپس تیک گزینه Color Overlay را بزنید.

در پنجره انتخابگر رنگ، روبروی کادر # مقدار 0EC897 را تایپ کنید. حالا یک بار دکمه Ok را برای بستن انتخابگر رنگ و بار دیگر برای خارج شدن از محیط Layer Style فشار دهید.

مرحله 35: اسامی بازیگران

یک لایه جدید بسازید و ابزار نوشتار ( Type Tool ) را با فشردن دکمه T فعال کنید. روی قسمت بالایی پوستر کلیک کنید و اسم بازیگر را با حروف بزرگ بنویسید. در این مثال از اسم ALEXIS استفاده شده. سپس دکمه Enter را فشار دهید تا به سطر بعدی بروید. این بار فامیلی بازیگر را با حروف کوچک تایپ کنید. در این مثال از نام خانوادگی Vanderbilt استفاده شده. سپس متن نوشته شده را انتخاب کنید ( Ctrl +A ) و به پنل کاراکتر بروید. فونت را روی Tall Dark and Handsome قرار دهید و اندازه آن را روی 30.56 pt تنظیم کنید.

همانطور که در تصویر زیر می بینید، فاصله خطوط ( linespacing )  را روی 31.41 pt و مقدار ترکینگ ( tracking ) را روی 68 تنظیم کنید.

حالا سراغ نوار منوی فتوشاپ بروید و روی گزینه Window بزنید. تیک گزینه Paragraph panel را بزنید تا باز شود. سپس چینش وسط نوشتار ( Center ) را انتخاب کنید.

به پنل لایه ها برگردید و روی لایه نوشتار فعلی کلیک کنید. دکمه های Ctrl+J را فشار دهید تا از آن کپی بگیرید. سپس آن را به سمت راست بوم ببرید و اسم دلخواه خود را با همان فرمول ( اسم با حروف بزرگ و نام خانوادگی با حروف کوچک ) تایپ کنید. سعی کنید تا حد امکان میزان فاصله را بین آن ها رعایت کنید.

وقتی تمام اسم ها را تایپ کردید، لایه نوشتاری اسم اول را در پنل لایه ها انتخاب کنید و دکمه Shift را نگه دارید. حالا روی اسم آخر ( در این پوستر از 4 اسم استفاده شده ) نیز در پنل لایه ها کلیک کنید. با این کار تمام اسم ها ( 4 تا ) به طور همزمان انتخاب می شوند.

دکمه های Ctrl+G را روی کیبورد خود فشار دهید تا یک فولدر جدید ساخته شود. روی اسم آن Group 1 کلیک کنید و آن را به CAST تغییر دهید. سپس این فولدر را به بالای پنل لایه ها منتقل کنید.

سپس دکمه Alt را نگه دارید و روی عبارت Fx که جلوی فولدر Billing Block قرار گرفته کلیک کنید و آن را روی فولدر CAST بکشید تا پوشش رنگی آن به فولدر Cast نیز انتقال پیدا کند.

مرحله 36: محو کردن اسامی

در پنل لایه ها ، فولدر CAST را انتخاب کنید و سپس از پایین پنل لایه ها، روی گزینه Add Layer Mask کلیک کنید تا یک لایه ماسک به کل فولدر اعمال شود.

دکمه G را فشار دهید تا ابزار گرادینت فعال شود. حالا در نوار گزینه این ابزار یک گرادینت خطی که از رنگ مشکی توپر به شفاف محو می شود را انتخاب کنید. ( نوع آن در تصویر مشخص است )

همانطور که در پنل لایه ها روی لایه ماسک فولدر CAST کلیک کرده اید، زیر اسامی بازیگران کلیک کنید و به سمت بالا بکشید تا یک افکت محو کننده ایجاد کنید. حالا باید چیزی شبیه به تصویر زیر داشته باشید:

مرحله 37: مخلوط کردن تمام اجزا

در این مرحله، اولین فولدر در پنل لایه ها را انتخاب کنید. سپس دکمه Shift را نگه دارید و روی فولدر آخری در پنل لایه ها ( فولدر Background ) کلیک کنید تا تمام لایه ها، فولدر ها و گروه ها انتخاب شوند.

همانطور که تمام فولدرها و لایه ها انتخاب شده اند، دکمه های Ctrl + G را فشار دهید تا یک فولدر جدید ساخته شود. سپس روی اسم آن ( Group1 ) کلیک کنید و آن را به ALL LAYERS تغییر دهید.

و تمام شد! با اتمام این 37 مرحله، پروسه طراحی پوستر در فتوشاپ نیز به صورت 0 تا 100 به پایان رسید! ما برای ساخت این پوستر، از یکی از فونت های لاتین به نام Versus استفاده کردیم و در نهایت با ترکیب چند عکس و ایجاد طرح های حماسی و سینمایی، پوستر نهایی خودمان را آماده کردیم! توجه داشته باشید این فقط یک مثال از ساخت پوستر سینمایی در فتوشاپ بود. بنابراین در هر مرحله که نیاز به دانلود عکس و پیش نیاز ها بود، می توانید عکس دلخواه خودتان را وارد کنید و به این ترتیب پوستر دلخواه خودتان را بسازید!

اگر سوالی در رابطه با ساخت پوستر در فتوشاپ دارید، می توانید از قسمت نظرات همین صفحه استفاده کنید! ممنون که تا پایان این مقاله همراه ما بودید!

دیدگاه ها

  1. جمشید رحیمی گفت:

    بسیار گویا و شفاف بیان کردید

  2. غلامحسین توفیق گفت:

    خیلی عالی بود

  3. بهمن زمانی گفت:

    مطالب بی نظیر بود

  4. یدالله طاهری گفت:

    شما پیج اینستا هم دارین؟

  5. یوسف بهاور گفت:

    مطلبتون بسیار مفید بود

  6. فرهاد نوروزی گفت:

    اکانت اینستا هم دارید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک