آموزش پیشرفته و حرفه ای فتوشاپ

3 روش آسان برای ترکیب چند عکس با یکدیگر در فتوشاپ

avatar
اردلان چیتایی

اشتراک

ترکیب دو عکس در فتوشاپ یکی از قابلیت های کاربردی این برنامه برای ساخت تصاویر منحصربفرد است. در این آموزش قرار است به صورت حرفه ای و قدم قدم روش های ادغام دو عکس در فتوشاپ را یاد بگیریم. این تکنیک نیز مانند دیگر قابلیت های برنامه فتوشاپ می تواند به شیوه های مختلفی انجام گیرد! بعضی از آن ها ممکن است برای کاربران مبتدی ساده تر باشد و برخی از آن ها نیز بهترین خروجی را به شما می دهند! بنابراین تمام روش ها را مورد بررسی قرار دهید و سپس شیوه دلخواه خود را انتخاب کنید!

همچنین می‌توانید دو یا چند شیوه مختلف را با هم ترکیب کنید تا ترکیب عکس پیچیده‌تری ایجاد کرد! راجع به این در ادامه مطلب بیشتر سخن خواهیم گفت!

همچنین توجه داشته باشید که تکنیک‌های زیر به ترتیب سختی از پیچیده‌تر ( و قوی‌تر ) تا ساده‌تر مرتب شده‌اند. با این حال مراحل ادغام اولیه عکس ها با یکدیگر که در روش 1 توضیح داده شده است، برای هر سه گزینه دیگر برای ترکیب عکس ها قابل استفاده خواهد بود. علاوه بر این اگر دسترسی به نسخه ویندوز فتوشاپ ندارید، چندین برنامه ترکیب عکس برای گوشی های هوشمند ( اندروید و ios ) وجود دارد که می توانید از آن ها نیز استفاده کنید. پیشنهاد ما استفاده از برنامه PicsArt می باشد.

روش های ترکیب دو عکس در فتوشاپ

متود اول: استفاده از لایه ماسک

برای شروع بهتر است از روش لایه ماسک شروع کنیم. این شیوه احتمالا محبوب ترین و کاربردی ترین روش برای ادغام دو عکس در فتوشاپ می باشد. همچنین به کمک این شیوه می توانید چگونگی و مکان ترکیب شدن دو عکس را نیز مشخص کنید!

مجموعا 2 شیوه دیگر نیز بعد از این متود مورد بررسی قرار می دهیم که احتمالا این روش از همه آن ها سخت تر اما کاربری تر است!

در حقیقت شما می توانید به کمک لایه ماسک کارهای بسیار بیشتری انجام دهید که در این مقاله به صورت کامل به قابلیت های آن اشاره کرده ایم. با این حال برای این آموزش، فقط روی نکات ضروروی برای درک پروسه ادغام عکس ها به کمک لایه ماسک ها اکتفا می کنیم.

حالا شاید بپرسید چرا باید یک لایه را ماسک کنیم؟

لایه های ماسک اساسا شفافیت یک لایه را کنترل می کنند، اما با یک نکته جذاب! لایه های ماسک بجای اینکه به کل لایه سطح مشخصی از شفافیت ( Opacity ) را بدهند به شما اجازه می دهند تا آن ها را با شدت مشخص در قسمت های مختلف یک لایه اعمال کنید!

این کار به کمک گرادینت های سیاه و سفید انجام می شود. اگر بخشی از یک لایه پوششی را با رنگ سفید پر کنید، همان قسمت قابل مشاهده  و اگر آن را با رنگ سیاه پر کنید، آن قسمت مخفی می شود تا پس زمینه نمایش داده شود.

به طور کل می توانید از ماسک ها برای مخفی کردن و یا نمایش قسمت هایی از دو عکس استفاده کنید. اجازه بدهید این پروسه را به صورت قدم به قدم به شما آموزش دهیم!

مرحله 1

هر دو عکسی که می خواهید با هم ادغام کنید را در فتوشاپ باز کنید. توجه داشته باشید که هر دو تصویر باید اندازه یکسانی داشته باشند و از یک حالت رنگی مشخص استفاده کنند.

مرحله 2

بعد از اینکه هر دو عکس را در فتوشاپ باز کردید، هر عکس به یک برگه جداگانه می رود که با کلیک کردن روی آن ها می توانید به برگه عکس مشخص بروید.

برای ترکیب دو عکس با یکدیگر، باید روی ابزار جابجایی ( Move Tool ) در نوارابزار سمت چپ کلیک کنید و روی عکسی که می خواهید روی عکس زیرین قرار گیرد کلیک کنید! این عکس به عنوان تصویر پوشاننده ( Overlay ) شناخته می شود.

همانطور که دکمه Shift را نگه داشته اید روی عکس Overlay کلیک کنید و نگه دارید. حالا عکس خودتان را به برگه اول ( عکس زیرین ) بکشید و چند ثانیه نگه دارید. حالا به برگه اول منتقل می شوید. وقتی به برگه اول منتقل شدید، ماوس خود را روی عکس زیرین ببرید و ماوس را رها کنید. زمانیکه دکمه Shift را نگه می دارید، عکس به صورت خودکار در مرکز قرار می گیرد.

مرحله 3

حالا 2 عکس مختلف را در یک برگه دارید و اکنون زمان اضافه کردن لایه ماسک می باشد!

برای این کار به پایین پنل لایه ها بروید و روی دکمه Add Mask Layer کلیک کنید. آیکون این گزینه تقریبا چیزی شبیه یک دوربین کوچک است. ( با یک دایره تو خالی در مرکز آن ! )

با این کار یک لایه ماسک به عکس فعلی شما اضافه می شود. برای این که مطمئن شوید ماسک به عکستان اضافه شده است پنل لایه ها را چک کنید. در این پنل، نمایه یک مربع کوچک سفید در کنار عکس شما ظاهر خواهد داشت.

حالا شما یک لایه ماسک شفاف بین دو عکس خود دارید. برای این که عکس پوشاننده ( Overlay ) را عوض کنید، می توانید روی نمایه آن در پنل لایه ها کلیک کنید و نگه دارید. سپس آن را بالا یا پایین بکشید. ( البته این کار را باید بعد از آنلاک کردن لایه انجام دهید. برای آنلاک کردن یک لایه فقط کافی است روی آن دوباره کلیک کنید و پس از تایپ نام دلخواه خود روی دکمه Ok کلیک کنید )

مرحله 4

در پایین نوار ابزار ، دو کادر مربع شکل روی هم قرار گرفته اند، یکی سفید و دیگری سیاه. می‌توانید با فشار دادن D یا X روی کیبورد، هر زمانی که دوست داشتید رنگ سفید و یا سیاه را به عنوان رنگ پیش زمینه قرار دهید.

سپس مطمئن شوید که در پنل لایه ها، همان لایه ماسک خالی ( با نمایه مربع سفید رنگ ) که در کنار عکس پوشاننده شما قرار گرفته انتخاب شده است. حالا برای ترکیب دو عکس ابزار گرادینت Gradient Tool را از نوار ابزار سمت چپ انتخاب کنید. ( می توانید دکمه G را نیز روی کیبورد خود فشار دهید )

مرحله 5

زمانیکه ابزار گرادنیت را فعال کردید، با ماوس خود روی هر قسمتی از عکس پوشاننده ( Overlay ) که می خواهید با عکس زیرین جابجا شود، کلیک کنید و نگه دارید.حالا یک خط عمودی ظاهر می شود. همانطور که کلیک سمت چپ ماوس را نگه داشته اید، خط گرادینت را به اطراف بکشید. زمانیکه از جایگیری عکس پوشاننده راضی بودید، کلیک ماوس را رها کنید.

مطمئن شوید که رنگ پیش زمینه شما ( مربع اول در نوارابزار ) روی رنگ سیاه تنظیم شده باشد تا زمانیکه با ابزار گردادینت کار می کنید، عکس زیرین ظاهر شود.

مرحله 6

خب حالا شما تکنیک ترکیب کردن لایه ماسک را با ابزار گرادینت یاد گرفته اید. با این حال برای این که این کار را دقیق تر انجام دهید، می توانید از یک ابزار دیگر نیز استفاده کنید!

بجای استفاده از ابزار گرادینت، از نوار ابزار سمت چپ فتوشاپ ابزار براش ( Brush Tool ) را انتخاب کنید. سپس به نوارگزینه بالای فتوشاپ بروید و ضحامت ( Thickness ) و سختی ( Hardness ) قلم مو را کاهش دهید.

حالا می توانید با قلم مو روی نقاط مختلف عکس پوشاننده بکشید تا عکس زیرین در همان ناحیه نمایش داده شود. همچنین اگر اشتباهی انجام دادید، می توانید رنگ پیش زمینه ( مربع اول در نوارابزار فتوشاپ ) را از مشکی به سفید قرار دهید و دوباره روی همان ناحیه بکشید تا عکس پوشاننده دوباره ظاهر شود. ( با فشار دادن دکمه های X و D می توانید بین مربع های کوچک پیش زمینه و پس زمینه فتوشاپ جابجا شوید )

تبریک میگم! حالا به طور کامل یاد گرفتید که چگونه به کمک یک لایه ماسک، دو عکس را در برنامه فتوشاپ با یکدیگر ادغام کنیم!

متود دوم: استفاده از حالت ترکیبی ( Blend Mode )

اگر از حالت ترکیبی استفاده کنید، هر دو عکس شما در یک لایه قرار می گیرند و سپس می توانید با تنظیم میزان شفافیت ( Opacity ) یکی از آن ها، ناحیه مورد نظر را به عنوان عکس پوشاننده روی تصویر زیرین قرار دهید.

به عبارت دیگر، حالت ترکیبی ( Blend Mode ) یک روش جامع برای ادغام دو تصویر در فتوشاپ محسوب می شود. بریم که با مراحلش آشنا بشیم!

مرحله 1

همانطور که در مرحله اول روش قبلی توضیح دادیم، هر دو عکس را در یک برگه جداگانه باز کنید.

مرحله 2

بعد از اینکه عکس ها را در برنامه فتوشاپ باز کردید، سراغ یکی از تصاویر بروید و آن را روی تصویر دیگر بکشید. ( در مرحله 2 روش قبلی پروسه انجام این کار را توضیح دادیم )

زمانیکه هر دو عکس در یک برگه قرار گرفتند، به پنل لایه ها در پایین رابط کاربری فتوشاپ بروید. روی هر دو عکس دو بار کلیک کنید و پس از انتخاب نام دلخواه روی Ok بزنید. حالا می توانید عکس پوشاننده ( Overlay ) را انتخاب کنید. برای این کار، در پنل لایه ها روی نمایه عکسی که می خواهید روی عکس زیرین قرار گیرد کلیک کنید و نگه دارید. حالا آن را بالا بکشید. بطوریکه روی نمایه عکس زیرین قرار گیرد.

مرحله 3

مطمئن شوید که عکس پوشاننده شما در پنل لایه ها انتخاب شده است. حالا اگر نگاهی به پنل لایه ها درست بالاتر از عکس پوشاننده بیندازید، گزینه ای به نام Blend Mode پیدا می کنید. می توانید روی این گزینه کلیک کنید تا به چندین حالت ترکیبی مختلف دسترسی داشته باشید. ( درست در کنار گزینه Opacity یا همان شفافیت قرار گرفته است )

پیشنهاد ما این است که تمام حالات مختلف ترکیبی را امتحان کنید و ببینید کدام یک ظاهر بهتری برای عکس شما دارد.

همچنین می توانید میزان شفافیت هر کدام از عکس ها را به کمک گزینه Opacity مشخص کنید.

مرحله 4

برای جابجایی سریع تر بین حالات ترکیبی مختلف و پیش نمایش ظاهر آن ها، می توانید از این شورتکات ها استفاده کنید. در ابتدا دکمه V را روی کیبورد خود فشار دهید تا ابزار جابجایی Move Tool فعال شود. سپس دکمه Shift را روی کیبورد خود نگه دارید و برای جابجایی بین حالات ترکیبی مختلف دکمه های + یا – را فشار دهید.

 مرحله 5

توجه داشته باشید که به کمک این روش می توانید بیش از 2 عکس را با یکدیگر ترکیب کنید! فقط کافی است تا عکس ها را همانطور که در مراحل 1 و 2 گفتیم به فتوشاپ اضافه کنید و روی هم قرار دهید. بعد از آن با گزینه های Blend Mode ، Opacity و Fill بازی کنید و ببینید کدام یک ظاهر بهتری برای شما دارند.

با این حال این روش شاید کمی پیچیده‌تر باشد، زیرا به این معناست که طیف وسیع تری از عناصر و اشیا در عکس ها قرار می گیرند و شما باید مطمئن شوید که به درستی با یکدیگر ادغام می شوند!

خب اینم از روش ترکیب دو عکس در فتوشاپ به کمک حالت ترکیبی یا همان Blend Mode. در روش آخر برای ادغام دو عکس در فتوشاپ، از تغییر شفافیت لایه استفاده خواهیم کرد.

متود سوم: تعییر شفافیت لایه ( Opacity Layer )

تغییر شفافیت لایه، احتمالا از روش قبلی یعنی حالت ترکیبی نیز ساده تر باشد. در حقیقت می توانید هر دو روش را با یکدیگر ترکیب کنید تا در پایان عکس پوشاننده شما ظاهر بهتری داشته باشد! اساساً گزینه‌های Blend Modes و Opacity به عنوان یک مکمل برای ترکیب تصاویر در فتوشاپ محسوب می شوند.

این روش به شما اجازه می دهد تا میزان شفافیت لایه تصویر پوشاننده را تغییر دهید تا فقط مقداری از آن روی عکس پس زمینه مشخص باشد. توجه داشته باشید برای اینکه این روش کار کند، باید در ابتدا حالت ترکیبی ( Blend Mode ) صحیح را روی عکس اعمال کرده باشید.

هم حالت ترکیبی و هم شفافیت لایه باعث می شوند تا یک تصویر روی تصویر زیر آن قابل مشاهده باشد. با این حال با روش شفافیت لایه ما اصولا میزان شفافیت عکس پوشاننده را تغییر می دهیم تا عکس زیرین مشخص شود. بریم که به صورت قدم به قدم با این روش آشنا بشیم!

مرحله 1

دوباره هر دو عکس را وارد برنامه فتوشاپ کنید و همانطور که در مرحله 2 متود اول توضیح دادیم، عکس ها را روی هم قرار دهید.

مرحله 2

حالا که عکس های خود را به صورت لایه دارید ( لایه پایینی همان عکس زیرین یا پس زمینه است و لایه بالایی همان عکس پوشاننده می باشد )، روی نمایه لایه بالایی ( Overlay ) در پنل لایه ها کلیک کنید. حالا سراغ گزینه Opacity در بالای لایه بروید. روی آن کلیک کنید و مقدار آن را تغییر دهید.

گزینه شفافیت ( Opacity ) درست روبروی گزینه حالت ترکیبی ( Blend Mode ) در پنل لایه ها قرار گرفته است. روی کادر روبروی آن کلیک کنید و میزان شفافیت را بین 0 تا 100% انتخاب کنید. بهتر است در ابتدا مقدار آن را حدود 50 یا 60 درصد انتخاب کنید.

مرحله 3

حالا دوباره باید سراغ گزینه تغییر حالت ترکیبی ( Blend Mode ) برویم. روی آن کلیک کنید و حالات مختلف را روی عکس های خودتان تست کنید. حواستان باشد که بعد از انتخاب هر یک از حالات ترکیبی، میزان شفافیت Opacity را نیز کم و زیاد کنید تا به ظاهر دلخواه خود برسید.

سعی کنید تمام حالات را تست کنید و ببینید کدام ترکیب بهترین ظاهر را به عکس های شما می دهد.

توجه داشته باشید که لایه عکس که با نام Background شناخته می شود در ابتدا قابل ویرایش نیست! برای اینکه آن را قابل ویرایش کنید باید روی نمایه آن در پنل لایه ها 2 با روی آن کلیک کنید و بعد از انتخاب نام روی Ok بزنید.

مرحله 4

درست زیر گرینه Opacity، یک گزینه دیگر به نام Fill وجود دارد. تقریبا می توان گفت این گزینه نیز با یک روش دیگر میزان شفافیت یک لایه را کم و زیاد میکند! این تعریف را در مورد قیاس Opacity و Fill بخوانید:

” در حالیکه Opacity بسته به حالت ترکیبی ( Blend Mode ) که با آن سرو کار دارد، افکت مشخص روی عکس اعمال می کند Fill میزان شفافیت مطلق پیکسل ها و اشکال لایه پوشاننده ( عکس دوم ) را تغییر می دهد! ”

مرحله 5

اگر دوست داشته باشید می توانید از متود تغییر شفافیت لایه برای متود اول ( لایه ماسک ) نیز استفاده کنید! با این کار عکس پایانی شما ظاهر دقیق تری خواهد داشت و کنترل بیشتری روی عناصر مختلف عکس دارید.

همچنین برای مخفی کردن ناحیه وسیعی از یک لایه از طریق لایه ماسک بسیار کاربردی است!

در تصویر زیر ما از 3 لایه عکس مختلف استفاده کردیم و به کمک متود آخر، عکس ها را با هم ترکیب کردیم!

کلام آخر و نتیجه گیری

اگر تا به اینجای مقاله ما را همراهی کرده باشید، همه چیز راجع به ترکیب کردن دو عکس در فتوشاپ را یاد گرفته اید!

توجه داشته باشید که ما فقط به توضیح نکات ضروری هر یک از تکنیک ها بسنده کردیم تا بتوانید آن ها را روی پروژه خود اعمال کنید. اگر قصد یادگیری بیشتر دارید، می توانید سراغ مطالعه مقاله ” آموزش جامع ماسک کردن ” بروید.

همین حالا 2 یا چند عکس دلخواه خود را وارد برنامه فتوشاپ کنید و سراغ ترکیب کردن آن ها بروید. به کمک این تکنیک می توانید هزاران آثار هنری مختلف بسازید و با دیگران به اشتراک  بگذارید!

ممنون که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید!

سوالات متدوال

چگونه چند عکس مختلف را در فتوشاپ با یکدیگر ادغام کنم؟

برای ترکیب کردن دو عکس در فتوشاپ چندین روش مختلف وجود دارد. می توانید از یک لایه ماسک استفاده کنید، حالت ترکیبی ( Blend Mode ) عکس ها را تغییر دهید و یا میزان شفافیت عکس ها را کم و زیاد کنید! تغییر میزان شفافیت لایه ها احتمالا ساده تری روش برای ادغام دو عکس در فتوشاپ باشد.

چگونه عکس ها را در فتوشاپ ترکیب کنیم؟

برای ترکیب دو عکس در فتوشاپ می توانید از قابلیت حالت ترکیبی ( Blend Mode ) استفاده کنید. با این کار هر دو لایه با هم ترکیب می شوند و می توانید میزان شفافیت هر لایه را تنظیم کنید. به کمک حالت ترکیبی می توانید ظاهر دو عکس را طوری تغییر دهید که انگار فقط یک عکس نمایش داده می شود.

آیا می توان از حالت ترکیبی در کنار تغییر شفافیت لایه استفاده کرد؟

بله! در حقیقت شما می توانید به کمک تعییر حالت ترکیبی Blend Mode و تغییر میزان شفافیت یک لایه، یک عکس ترکیبی دقیق تر بسازید! همچنین می توانید از یک لایه ماسک نیز استفاده کنید و هر 3 روش را با هم ترکیب کنید! با این کار ظاهر عکس پایانی شما بسیار طبیعی تر خواهد بود!

دیدگاه ها

  1. امین قهرمانی گفت:

    هزینه مشاورتون چنده؟

  2. غلامرضا هخامنش گفت:

    خیلی عالی بود

  3. روح الله بهرامی گفت:

    شما پیج اینستا هم دارین؟

  4. صادق تقی زاده گفت:

    متشکرم

  5. علی محمد نوروزی گفت:

    سلام عالی بود

  6. ابراهیم صابری گفت:

    شما کانال تلگرام هم دارین؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک