محتوای مقالات
در این آموزش قرار است به صورت قدم به قدم نحوه قرار دادن نوشته پشت عکس در فتوشاپ را یاد بگیریم. برای این کار از ویرایش های غیر تخریبی استفاده خواهیم کرد تا عکس اصلی شما کاملا دست نخورده باقی بماند. همچنین برای دست یافتن به این افکت از ابزارها و قابلیت هایی مثل سلکشن، لایه های ماسک و نوشته استفاده می کنیم که جزئیات بیشتر آن در آموزش قرار گرفته است.
بریم که آموزش رو شروع کنیم!
آموزش قدم به قدم قرار دادن نوشته پشت عکس در فتوشاپ
مرحله 1: متن خود را بنویسید و استایل دهید
عکس خودتان را وارد برنامه فتوشاپ کنید. در اولین قدم باید متن موردنظرمان را روی عکس تایپ کنیم. برای این کار ابزار تایپ افقی ( Horizontal Type Tool ) را از نوارابزار سمت چپ انتخاب کنید. همچنین می توانید دکمه T را روی کیبوردتان فشار دهید تا فعال شود.
پس از آن می توانید به نوارگزینه های ابزار بروید و فونت دلخواهتان را انتخاب کنید. من برای این مثال از فونت Gotham Light استفاده میکنم اما شما می توانید از هر فونتی که دوست دارید استفاده کنید.
ظاهر متن تان را تغییر دهید
قبل از اینکه روی تصویر خود تایپ کنید، هر سبک کاراکتری را که دوست دارید روی نوشته اعمال کنید. به عنوان مثال، اگر می خواهید متن شما با حروف بزرگ باشد، پنل کاراکتر را با رفتن به Window > Character باز کنید.
سپس روی آیکون ALL CAPS کلیک کنید. ( در تصویر زیر مشخص شده است )
همچنین می توانید باقی تنظیمات مثل فاصله حروف از یکدیگر، فاصله آن ها از نقطه شروع و … را نیز در این پنل تغییر دهید.
روی عکس بنویسید
هر متنی که دوست دارید روی عکس تایپ کنید. من عبارت Behind را در قسمت چپ عکس تایپ می کنم.
حواستان باشد حتما برای تایید ، بعد از تایپ متن موردعلاقه دکمه Enter را فشار دهید و یا از نوارگزینه های بالای فتوشاپ روی آیکون تیک بزنید.
مرحله 2: اندازه متن را تغییر دهید
اگر متن شما خیلی کوچک (یا خیلی بزرگ) است، می توانید آن را مانند هر لایه دیگر تغییر اندازه دهید. برای این کار دکمه های Ctrl + T را روی کیبورد فشار دهید تا قابلیت Transform mode فعال شود. سپس دکمه Shift را روی کیبوردتان نگه دارید و روی یکی از دستگیره های اطراف متن کلیک کنید. حالا برای کوجک شدن متن آن را به سمت داخل و برای بزرگ کردن متن ماوس را به سمت بیرون بکشید.
نگه داشتن Shift هنگام بزرگ/کوچک کردن متن باعث می شود که نسبت تصویر ثابت بماند.
وقتی کارتان تمام شد، دکمه Enter را برای ذخیره تغییرات فشار دهید.
مرحله 3: نوشته خود را به مکان مناسب ببرید
حالا می توانید از ابزار جابجایی ( Move Tool ) استفاده کنید تا متن خود را به مکان دلخواه ببرید.
نوشته روی بوم را وسط چین کنید
لایه متن را غیرفعال کنید
زمانیکه متن را در مکان دلخواهتان روی عکس قرار دادید، به پنل لایه ها بروید. حالا روی آیکون چشم کنار لایه متن کلیک کنید تا این لایه از روی بوم محو شود.
مرحله 4: یک سلکشن دورتادور سوژه اصلی عکس بکشید
برای ایجاد این افکت که انگار نوشته پشت مدل قرار گرفته، باید یک لایه ماسک ایجاد کنید که به طور انتخابی قسمتی از متن را مخفی می کند.
کارتان را با ایجاد یک سلکشن دور تا دور سوژه عکستان شروع کنید.
یکی از راحت ترین روش ها برای ایجاد سلکشن، استفاده از ابزار Quick Selection Tool می باشد. این ابزار را از نوار ابزار سمت چپ فعال کنید.
سپس با ماوس روی سوژه مورد نظر بکشید تا انتخاب ( Select ) شود.
نحوه ایجاد سلکشن ( فتوشاپ Photoshop CC 2018 و جدیدتر )
اگر از نسخه 2018 فتوشاپ و یا جدیدتر استفاده می کنید، می توانید به کمک یک ابزار کاربردی، سلکشن دقیق تر و راحت تری ایجاد کنید.
زمانیکه ابزار Quick Selection Tool فعال است، متوجه خواهید شد که در نوارگزینه های این ابزار یک گزینه به نام Select Subject وجود دارد.
زمانیکه روی گزینه Select Subject می زنید، فتوشاپ به صورت خودکار و به کمک هوش مصنوعی ( Adobe Sensei )، یک سلکشن دورتادور سوژه شما ایجاد خواهد کرد.
در مورد مثال ما هوش منوصعی فتوشاپ واقعا عالی عمل کرد! شاید فقط چند ناحیه مشخص باشد که نیاز به اصلاح داشته باشد!
یادتان باشد گزینه Select Subject هیچ وقت یک سلکشن کاملا بی نقص ایجاد نمی کند و باید بعد از استفاده از این گزینه چند اصلاح ساده انجام دهید. با این حال با استفاده از این گزینه یک نقطه شروع خوب خواهید داشت و در زمانتان نیز صرفه جویی خواهید کرد!
با این حال از آنجایی که این قابلیت از هوش مصنوعی فتوشاپ استفاده می کند، باید انتظار این را داشت که در نسخه های جدیدتر پیشرفت بیشتری داشته باشد.
مرحله 5: سلکشن خود را اصلاح کنید
فرقی نمی کند از ابزار Quick Selection Tool استفاده کرده باشید و یا قابلیت Select Subject! به هرحال باید در این مرحله مشکلات سلکشن را برطرف کنید تا یک سلکشن دقیق داشته باشید.
توجه داشته باشید که اگر از ابزار Quick Selection Tool استفاده کرده باشید، می توانید با نگه داشتن دکمه Alt و کشیدن آن روی ناحیه موردنظر، از سلکشن فعلی کم کنید!
لازم نیست زمان زیادی برای اصلاح سلکشن خود بگذارید! چون در این مرحله به یک سلکشن کاملا بی نقص نیاز نداریم! در مرحله بعدی این سلکشن را دقیق تر می کنیم!
مرحله 6: اصلاح دقیق سلکشن با قابلیت Select And Mask
از نوارگزینه ها در قسمت بالایی فتوشاپ روی گزینه Select And Mask بزنید. به کمک این قابلیت سلکشن خود را دقیق تر خواهیم کرد!
اگر از نسخه CS6 فتوشاپ و یا قدیمی تر استفاده می کنید، احتمالا بجای این گزینه، گزینه Refine Edge را خواهید داشت. با اینکه محیط کاربری این گزینه مقداری با گزینه Select And Mask متفاوت است، اما تمام ابزارها و تنظیماتی که در این آموزش استفاده می کنیم در گزینه Refine Edge نیز موجود است.
حالت نمایش ( View Mode )
در پنل سمت راست، حالت نمایش ( View Mode ) را روی گزینه On White قرار دهید تا نقاط مشکل دار در لبه تصویر راحت تر دیده شوند.
همچنین مقدار شفافیت ( Opacity ) را نیز روی 100% تنظیم کنید.
شناسایی لبه ها ( Edge Detection )
در قسمت Edge Detection حتما تیک گزینه Smart Radius را بزنید. این گزینه برای عکس هایی که دارای لبه های ساده مثل شانه و یا لبه ها پیچیده مثل مو دارند بسیار عالی عمل می کند. به عنوان مثال، موها نسبت به شانه هایی که لبه آن صاف است، به اصلاح بیشتری نیاز دارند. شعاع هوشمند ( Smart Radius ) در این مواقع یک پنهای متغیر در ناحیه نیاز به اصلاح ایجاد می کند!
سپس به کمک اسلایدر پاینی، میزان Radius را نیز افزایش دهید. مقدار این اسلایدر اندازه حاشیه انتخابی که در آن اصلاح لبه انجام می شود را مشخص می کند.
اصلاحات کلی ( Global Refinements )
ابزار اصلاح لبه ها ( Refine Edge Tool )
اگر روی عکستان مو دارید ، ابزار Refine Edge را انتخاب کنید و مستقیماً روی موهای سوژه روی عکس بکشید.
مرحله 7: یک گروه برای ذخیره کردن لایه های متن بسازید
در پایین پنل لایه ها روی گزینه New Group کلیک کنید تا یک گروه جدید ساخته شود.
اسم این گروه را نوشته یا همان ( Text ) قرار دهید. شما می توانید اسم هر لایه را تنها با دوبار کلیک کردن روی آن در پنل لایه ها تغییر دهید.
حالا در پنل لایه ها، روی لایه نوشتار کلیک کنید و نگه دارید. سپس آن را به داخل فولدری که همین الان ساختید ببرید.
مرحله 8: سلکشن خود را به عنوان یک ماسک وارد فولدر کنید
لایه های ماسک همان چیزی هستند که ایجاد افکت قرار گرفتن پشت سوژه را ممکن می کنند! لایه های ماسک در حقیقت به شما این امکان را می دهند تا پیکسل های مشخص از یک لایه و یا گروه را مخفی و یا نشان دهید. برای این آموزش، ما باید لایه ماسک را به گروه ساخته شده اعمال کنیم ( نه لایه متن! )
اعمال ماسک در یک گروه، به شما این اجازه را می دهد تا چندین لایه مختلف را تنها با یک لایه ماسک کنترل کنید.
بنابراین هر لایه ای که وارد فولدر نوشته ( Text ) بکنید جوری بنظر می رسد که انگار پشت سر سوژه قرار گرفته!
در این آموزش ما فقط با یک لایه نوشتار سرو کار داریم اما اعمال لایه ماسک روی یک گروه تکنیک کاربردی و مهمی است که باید طرز کار کردن آن را بلد باشید!
همانطور که سلکشن شما فعال است و گروه نوشته ( Text ) در پنل لایه ها انتخاب شده است، دکمه Alt را نگه دارید و در قسمت پایینی پنل لایه ها روی آیکون گزینه Layer Mask کلیک کنید. با این کار یک لایه ماسک معکوس ساخته می شود.
مرحله 9: ماسک لایه را اصلاح کنید
حالا که می توانید ببینید لایه متن چگونه بر صورت سوژه تاثیر می گذارد، بهتر است کمی وقتتان را روی نواحی ماسک بگذارید و نقاط مشکل دار را اصلاح کنید.
روی لایه ماسک گروه ( Group Layer Mask ) کلیک کنید و ابزار براش ( Brush Tool ) را انتخاب کنید. حالا با رنگ آمیزی سفید روی یک نقطه می توانید آن را آشکار و با رنگ آمیزی مشکی آن را مخفی کنید. به یاد داشته باشید که می توانید با فشار دادن کلید X روی صفحه کلید بین رنگ های پیش زمینه و پس زمینه جابجا شوید.
مرحله 10: رنگ کردن جزئیات
در بعضی نقاط، متن شما جزئیاتی که ماسک کردن آن ها سخت است را می پوشاند. مثلا شاخه های مو در اطراف سر سوژه!
بجای اینکه وقتتان را صرف ماسک کردن هر یک از شاخه های مو بکنید، می توانید جزئیات را از ابتدا رنگ آمیزی کنید!
در ابتدا یک لایه جدید بسازید و اسم آن را مو ( Hair ) بگذارید. سپس روی آن کلیک کرده و به داخل فولدر نوشته ( Text ) بکشید.
ابزاز براش ( Brush ) را با فشردن دکمه B فعال کنید. سپس در نوارگزینه ها روی گزینه تنظیمات براش ( Brush Setting ) کلیک کنید.
در پنل تنظیمات براش، میزان Spacing را روی 1% و مقدار Size را نیز روی 1 پیکسل قرار دهید.
برای نمونه برداری از رنگ ها به طور موقت، می توانید دکمه Alt را روی کیبورد خود نگه دارید. سپس روی هر قسمتی از بوم کلیک کنید تا از رنگ آن سمپل گرفته شود. حتما رنگی را انتخاب کنید که مشابه رنگ شاخه های مو باشد.
سپس تارهای مو را با استفاده از رنگ انتخاب شده، رنگ آمیزی کنید. این کار را با دیگر رنگ های موجود در موی سوژه تکرار کنید. از روشنترین و تیرهترین رنگها استفاده کنید تا شاخه های مو واقعیتر به نظر برسند.
مرحله 11: عمق میدان ( Depth Of Field ) را تطبیق دهید
اگر دقت کنید شاخه موهایی که رنگ کرده اید تیز هستند، در حالی که موهای داخل عکس تار بنظر می رسند.
در حقیقت عمق میدان ( Depth Of Field ) عکس باعث این اتفاق شده است. برای اینکه موها واقعی تر بنظر برسند، باید میزان عمق میدان را با ویرایش خودمان تطبیق دهیم!
برای تار کردن موهای سوژه می توانید از نوار منو به مسیر Filter > Blur > Gaussian Blur بروید.
در پنجره باز شده، روی کادر مقابل Radius کلیک کنید و با استفاده از دکمه های عقب و جلو روی کیبورد میزان آن را افزایش /کم کنید. این کار را تا زمانی تکرار کنید که از ظاهر موهای سوژه راضی هستید.
جزئیات روی شاخه های مو به قدری ظریف است که در تصویر نهایی قابل توجه نخواهند بود. در تصویر خود، ممکن است لازم باشد روی جزئیات بیشتری کار کنید. اما همیشه میزان نمایش ( View ) را روی 100% قرار دهید تا مطمئن شوید که جزئیاتی که روی آن کار می کنید قابل توجه هستند و الکی وقتتان را تلف نمی کنید!
این تصویر نهایی ماست:
کلام آخر و جمع بندی
تکنیک قرار دادن نوشته پشت عکس معمولا روی مجلات مدلینگ، پوستر ها و یا حتی بیلبورد های تبلیغاتی دیده می شود. با این حال حالا که شما این تکنیک را به صورت کامل یاد گرفتید می توانید از آن روی عکس های شخصی خودتان نیز استفاده کنید و پرستیژ و جذابیت خاصی به آن ها اضافه کنید!
اگر مشکلی هنگام انجام این آموزش داشتید، از بخش نظرات همین صفحه با ما ارتباط بگیرید. ممنون که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید!
چرا اینقد کم؟
واقعا ارزش وقت گذاشتن داشت
میشه مطلب رو توی وبلاگ خودم بزارم؟
مطالب بی نظیر بود
محتوا خوبی بود
یه سوال داشتم مشاوره حضوری هم دارید