همه افرادی که به اندازه خود برندی را اداره میکنند، دوست دارند تا برای ارتباط با مخاطبان خود بر بستر اینترنت، رسانه و یا سایت خود، طرح گرافیکی مخصوص به خود را داشته باشند. یکی از مهمترین طرحهای گرافیکی نیز، مهر است. شما میتوانید برای برند خود یک مهر درست کنید و آن را بر روی تصاویر خود و حتی محصولاتی که ارایه میکنید، قرار دهید. مهر را با استفاده از برنامههای مختلفی میتوان انجام داد. یکی از برترین برنامههای ساخت مهر نیز، فتوشاپ است. ما قصد داریم تا در این مقاله آموزشی به شما توضیح دهیم تا چگونه با استفاده از برنامه فتوشاپ در چند مرحله به شکل ساده و سریع، مهر خود را بسازید. پس با ما همراه باشید تا در پایان، بتوانید مهر مخصوص خود را بسازید.
۰ تا ۱۰۰ طراحی مهر در فتوشاپ
در این بخش به سراغ آموزش ساخت مهر خواهیم رفت. ما قصد داریم تا یک مهر ساده، با یک نوشته فارسی را با طرح، شکل، رنگ و فونتی که میخواهیم، در ۷ مرحله درست کنیم. این مرحلهها از درست کردن یک سند مناسب برای ساخت مهر را تا اعمال افکت و تغییر شکل و رنگ مهر را شامل میشود. به سراغ مرحله اول برویم.
۱. تولید سند جدید
وقتی که صفحه فتوشاپ را باز کردید، به جای استفاده از گزینه متداول Open و باز کردن عکس، گزینه New را انتخاب کنید تا بتوانیم یک سند جدید بسازیم. شما میتوانید تنظیمات ایجاد سند جدید را مطابق با خواست خود در قسمت ساخت سند، انتخاب کنید. با این حال ما از تنظیماتی مطابق با تصویر پایین استفاده کردیم.
توصیه ما به شما نیز این است که در صورتی که تنظیمات مشخصی برای سند ساخت مهر را در اختیار ندارید، از این تنظیمات استفاده کنید. بعد از اعمال تغییرات و معین کردن تنظیمات، بر روی OK کلیک کنید تا سند ساخته شود و وارد محیط کار فتوشاپ شوید. حالا کار ما در مرحله اول به پایان رسید و ادامه کار را در مرحله دوم دنبال خواهیم کرد.
۲. تعیین متن مهر
شما میتوانید مطابق تصویری که در این قسمت قرار دادیم، ابزار تایپ فتوشاپ را که آیکون آن حرف T انگلیسی است را از طریق نوار ابزار سمت چپ صفحه فتوشاپ انتخاب کنید. با انتخاب این ابزار شما میتوانید کادر تایپ را بر روی صفحه قرار دهید و متن خود را تایپ کنید. همچنین شما میتوانید با فشار دادن دکمه T بر روی کیبورد خود این ابزار را فعال کنید.
همچنین با باز کردن منوی تایپ، مطابق تصویر بالا، میتوانید تنظیمات مختلف تایپ متن در فتوشاپ را تغییر دهید و بهترین شکل متن را انتخاب کنید. شما در این منو میتوانید سایز متن، نوع فونت و سایر مشخصههای نوشته خود را معین کنید. ما فونت متن مهر خود را با عنوان «ثبت شد» قرار دادیم و برای حفظ جلوه ایرانی آن، فونت نستعلیق را انتخاب کردیم.
حتما این نکته را به خاطر داشته باشید که به علت اینکه فتوشاپ کمی در کار با متون فارسی مشکل دارد، در تنظیمات میزان فاصله بین کاراکترها را مطابق با تصویر پایین، بر روی عدد ۰ قرار دهید.
این کار باعث میشود تا متنی که با استفاده از حروف فارسی تایپ کردهاید بدون وقفه و جدا شدگی تایپ شود. البته که بعضی از فونتهای فارسی در فتوشاپ درست کار میکنند، اما فونتهایی مانند نستعلیق معمولا دچار این مشکل میشوند که با انتخاب کردن تنظیمات بالا میتوانید این مشکل را برطرف کنید. حالا توانستیم بدون مشکل متن فارسی خود، برای مهر را تایپ کنیم، نوبت آن است که در مرحله بعدی به سراغ تعیین شکل مهر برویم. با ما همراه باشید.
۳. انتخاب شکل مهر
حالا قرار است تا شکلی را برای مهر خود انتخاب کنیم. بهتر است تا مهرها طرح سادهای داشته باشند تا هم چشم مخاطبان به آن عادت کند و هم اینکه بازتولید و استفاده از آن دردسر زیادی نداشته باشد. همچنین انتخاب طرحهای ساده و قابل خواندن برای مهر باعث میشود تا افرادی که برای اولین بار مهر شما را میبینند بتوانند شما را پیدا کنند. ما نیز یک شکل ساده را برای مهر خود در نظر گرفتیم. شکل ما، همانطور که در تصویر پایین میتوانید مشاهده کنید، یک دایره ساده است.
ما این دایره را با استفاده از ابزار ساخت شکل در فتوشاپ یا همان Shape Tool درست کردیم. شما این ابزار را میتوانید از نوار ابزار سمت چپ صفحه فتوشاپ انتخاب کنید. آیکون این ابزار یک لوزی ساده است. در تصویر بالا نیز آن را مشخص کردیم. شما با کلیک بر روی آیکون این ابزار ساخت شکل میتوانید آن را فعال کنید و شکل خود را روی صفحه بکشید. در صورتی که نیاز داشتید تا تغییراتی را در شکل بوجود آورید، آن را باید از طریق بالای صفحه انجام دهید. بعد از فعال کردن این ابزار، در بالای تصویر یک منوی نواری شکل فعال میشود که مربوط به تنظیمات ابزار ساخت شکل فتوشاپ است. همچنین بعد از کشیدن شکل و یا انجام تغییرات دکمه Enter را بر روی کیبور خود فشار دهید و یا بر روی آیکون تیک در سمت راست منوی نواری ابزار، کلیک کنید. برای جا به جایی شکل نیز میتوانید از کلید میانبر CTRL + T استفاده کنید.
بهتر است که شکل را به لایه زیرین متن منتقل کنید. سپس مانند دو تصویر زیر عمل کنید.
بعد از انجام کارها بر روی OK کلیک کنید. با این کارها شکل و متن به شکل درست و صحیح، بر هم منطبق قرار میگیرند. حال در این مرحله توانستیم به سادهترین روش، شکل مربوط به مهر را بکشیم و آن را با متن انطباق دهیم. نوبت آن است که شکل پسزمنیه مهر را تعیین کنیم. این کار در واقع به نوعی جنس مهر را تعیین میکند. به سراغ مرحله چهارم برویم تا این کار را انجام دهیم.
۴. تعیین شکل پسزمینه مهر
معمولا لازم نیست تا پسزمینه خیلی خاص یا طرحداری را برای مهر خود انتخاب کنید. زیرا که پسزمینه عجیب برای یک مهر باعث سخت خوانده شدن یا دیدن شدن شکل مهر میشود و همچنین ممکن است تمرکز را بر طرح یا نوشته اصلی مهر، از بین ببرد. انتخاب پسزمینه برای مهر معمولا به این علت است که طرح مهر طبیعیتر باشد. همچنین پسزمینه باعث میشود تا مهر طراحی شده توسط شما، خاص و منحصر به فرد به نظر برسد و از شکل خام بودن خود خارج شود. معمولا پسزمینه مهر را رنگهای روشن و ساده با طرحهایی ساده و مناسب با مضمون مهر انتخاب میکنند، زیرا که معمولا رنگ مهر به خاطر جلب توجه مخاطب و وضوح آن با رنگهای تیره انتخاب میشود. البته رنگ سفید همچنان باعث خام به نظر رسیدن طرح مهر میشود. بهتر است تا از رنگهای روشنی مانند کرم، طوسی و این چنینی برای بهتر به نظر رسیدن مهر خود استفاده کنید. ما نیز طرح پسزمینه مهر خود را شبیه به یک کاغذ کم برجسته شده انتخاب کردیم که آن را در ادامه بخش آموزشی میتوانید مشاهده کنید. این پسزمینه را نیز نه در قالب عکس که با استفاده از گزینههای خود فتوشاپ به وجود آوردیم.
برای این کار ابتدا از طریق نوار بالای صفحه، منوی Layer را باز کردیم و وارد New Fill Layer شدیم و از میان گزینههای آن، Pattern را انتخاب کردیم، درست شبیه به تصویر پایین.
حال پنجره جدیدی برای شما، مانند تصویر زیر باز میشود.
در این پنجره شما میتوانید رنگ مورد نظر خود را برای پسزمینه انتخاب کنید. ما رنگی که در تصویر با کادر قرمز مشخص کردیم را انتخاب کردیم. همانطور که پست کادر Pattern Fill میتوانید مشاهده کنید، این رنگها دارای طرح نیز هستند که شما میتوانید رنگی متناسب با طرح مورد نظر خود را انتخاب کنید. بعد از انتخاب طرح و رنگ مورد نظر خود، بر روی OK کلیک کنید تا لایهای با طرح انتخاب شده توسط شما ایجاد شود. همچنین شما میتوانید این لایه را به خواست خود اسمگذاری کنید.
سپس مانند تصویر پایین از نوار منویی بالای صفحه در فتوشاپ، Window را باز کنید. از میان گزینههای این منو، Adjustments را باز کنید.
سپس در پنجره باز شده، گزینه Posterize را انتخاب کنید. در این پنل جدیدی که برای شما فعال شده، مقدار گزینه Levels را به شکلی تنظیم کنید که رنگ خاکستری مناسب بر روی سند شما اعمال شود. معمولا توصیه میکنند تا مقدار این گزینه در فتوشاپ را بر روی عدد ۸ قرار دهید. درست مانند دو تصویر زیر عمل کنید.
حالا همانطور که میتوانید مشاهده کنید ما پسزمینه مهر خود را ساختیم. همانطور که در مراحل قبلی به شما توصیه کردیم، این پسزمینه ساده، مناسب برای اعمال طرح روی آن، روشن و دارا بودن جنس خاصی بر روی سطح را القا میکند. در این قسمت، کار ما در این مرحله به پایان رسید. حال وقت اعمال تغییرات بیشتر بر روی مهر و ترکیب آن با پسزمینه در مراحل پیش رو است.
۵. اضافه کردن ماسک و تعیین رنگ مهر
در این مرحله برای اعمال بهتر مهر روی پسزمنیه قصد داریم تا پس از اعمال تغییراتی جزیی، یک لایه ماسک به سند اضافه کنیم و سپس رنگ طرح مهر را تعیین کنیم.
ابتدا در نوار ابزار سمت چپ، همانطور که در تصویر پایینتر مشخص کردیم، ابزار Magic Wand را انتخاب کنید. آیکون این ابزار شبیه به یک عصای جادویی و جرقهای در نوک آن است.
بعد از انتخاب این ابزار و فعال کردن آن بر روی رنگ خاکستریای که آن را روی صفحه ساختیم کلیک کنید. سپس به سراغ پنل لایهها بروید و دو لایهای که در مراحل قبلی با گزینههای Posterize و Pattern Fill Layer ایجاد کردیم را پنهان کنید. این کار را با یک کلیک بر روی مربعی که آیکون چشم روی آن قرار گرفته میتوانید انجام دهید. هنگامی که در مربع آیکون چشم وجود داشته باشد لایه نمایش داده میشود و هنگامی که در کادر مربع علامتی نباشد و خالی باشد، لایه پنهان است. فعال و غیرفعال کردن نمایش داده شدن لایه را با کلیک بر روی کادر مربعی میتوانید انتخاب کنید.
حال که دو لایهای که گفتیم را پنهان کردید، به سراغ لایه اصلی مهر یا همان «ثبت شد» بروید. هنگامی که این لایه را انتخاب کردید، از نوار پایینی پنل لایهها، یه ماسک به لایه اضافه کنید. برای این کار باید بر روی آیکون اضافه کردن ماسک لایه کلیک کنید. این آیکون، همانطور که در تصویر مشخص است، شبیه به یک مستطیل است که در میان آن یک دایره قرار دارد.
در تصویر بالا تمامی کارهایی که در این مرحله، تا به حال گفتیم قابل مشاهده است. حال باید به سراغ تعیین رنگ مهر برویم.
از جایی که استفاده از رنگهای آبی یا قرمز برای مهر به شدت محبوب است، ما کد این رنگها را در عکسهای زیر برای شما گردآوری کردیم تا در صورت نیاز از آنها استفاده کنید.
همانطور که قبلتر ذکر کردیم، بهتر است یک رنگ تیره و غالب نسبت به پسزمینه را برای مهر خود انتخاب کنید تا مهر قابل رویت و خواندن باشد. همچنین برای تعیین رنگ مهر میتوانید از افرادی که با دنیای رنگها سر و کار دارند مشورت بگیرید. هر رنگ به نوبه خود حسی بصری را به مخاطب القا میکند و معنایی دارد. البته گاه ممکن است که یک رنگ را برای مهر خود انتخاب کنید و مهر از نظر بصری بسیار جذاب به نظر برسد و از معنا و حس رنگی غافل شوید. به هر حال رنگ مورد نظر خود را پیدا کنید و سپس با کلیک راست بر روی لایهای که در این مرحله روی آن قرار داشتیم، گزینه Blending Options را انتخاب کنید. سپس در مرحله بعدی گزینه Color Overlay را فعال کنید. در این مرحله برای شما پنل جدیدی باز میشود. این پنل درست مانند تصویر زیر میباشد.
در این پنل رنگ مورد نظر خود را انتخاب کنید. سپس سایر تنظیمات را درست مطابق با تصویر بالا انتخاب کنید و بر روی OK کلیک کنید تا تغییرات اعمال شده توسط شما نهایی شوند. با این کار رنگ مورد نظر برای مهر انتخاب شد اما ما قصد داریم تا تغییراتی جزیی را برای مهر خود انجام دهیم.
ادیتهایی که در این مرحله، در ادامه انجام میدهیم شاید موجب تغییرات زیادی بر روی مهر و تصویر نشود. یا این تغییرات اصلا به چشم نیاید اما توجه به جزییات و کار کردن بر روی آنها همیشه موجب افزایش کیفیت محصول و اعتبار کاری شما میشود. از این رو ما قصد داریم تا این تغییرات را که بسیار جزیی است بر روی مهر اعمال کنیم.
برای انجام این تغییرات، همانطور که در این مقاله، پیشتر توضیح دادیم، Blending Options را باز کنید. این بار اما به سراغ گزینه Inner Glow بروید. در این منو تنظیمات را مطابق با تصویر پایین اعمال کنید.
همچنین میتوانید به جای این تغییراتی که ما انجام دادیم، مقادیر و گزینههای پنل Inner Glow را به شیوههای مختلف تنظیم کنید و آن را بر روی تصویر و مهر خود امتحان کنید تا به بهترین نتیجه برسید. تنظیماتی که ما در این بخش اعمال کردیم معمولا نتایج خوبی را حاصل کرده و موجب بهبود وضعیت کلی تصاویر و اسناد موجود در فتوشاپ شده است. بعد از اینکه کارتان در این پنل تمام شد، بر روی OK کلیک کنید تا تغییرات اعمال و نمایان شوند.
کار ما در این مرحله به پایان رسید. در این قسمت ما تنظیماتی را مربوط به افزایش کیفیت کلی مهر و تصویر و انتخاب رنگ مهر انجام دادیم. همانطور که شما نیز متوجه شدهاید ما یک رنگ قرمز ساده را، که در عکسها مشخص است را برای طرح اصلی مهر خود انتخاب کردیم و قصد داریم تا در مرحله بعدی از این مقاله آموزشی، نحوه اضافه کردن مهر قرمزی که درست کردیم را به پسزمینهای که ساختیم آموزش دهیم، پس با ما همراه شوید تا با موفقیت به پایان کار ساخت مهر در فتوشاپ نزدیک شویم.
۶. اضافه کردن مهر تولید شده به پسزمینه
حال نوبت انجام مراحل نهایی است. به سراغ مهر و پسزمنیه برویم تا این دو را با هم ترکیب کنیم.
ابتدا یک لایه جدید به عنوان پسزمینه درست کنید. آن را به زیر لایه طرح اصلی مهر بیاورید و توجه داشته باشید که حتما نمایان باشد. سپس لایه Background یا همان لایهای که پسزمینه را روی آن ساختیم را به زیر لایه مهر اصلی بیاورید و در کادر مربعی، نمایان شدن آن را فعال کنید. در تصویر زیر نیز میتوانید نحوه قرار دادن لایهها برای اتصال مهر و پسزمینه را مشاهده کنید.
حالا همانطور که در تصویر میتوانید مشاهده کنید، مهر ما به پسزمینه اضافه شد و کار ما تکمیل شد. با این حال که شاید به نظر برسد کار کامل و قابل ارایه است اما ما قصد داریم به دلایلی که در بخش بعدی توضیح میدهیم، یک مرحله دیگر نیز پیش برویم.
۷. استفاده از لایه لکه به مهر در صورت نیاز
معمولا در عکسها، یکسان بودن و همخوانی فرم و محتوا بسیار مهم است. برای مثال گرفتن یک عکس که موضوع آن مربوط به دنیای گیم و تکنولوژی است با افکت سیاه و سفید ممکن است عجیب یا نافرم به نظر برسد. زیرا که بسیاری از جذابیت بصری این موضوع بخاطر رنگهای متنوع و متعدد آنها و نحوه جلوه رنگها است. اما قرار دادن افکت سیاه و سفید بر روی عکسهایی که مربوط به مکانهای قدیمی است ممکن است از نظر بصری بسیار جالب باشد. چرا که به طور ناخودآگاه، افکت سیاه و سفید در چشم مخاطب قدیمی جلوه میکند و گرفتن عکس از یک سوژه قدیمی با این افکت، عکس را بسیار جذاب و یکدست و حتی طبیعی جلوه میدهد. ما نیز قصد داریم تا افکتی بسیار جزیی را بر روی مهری که ساختیم، برای همخوانی متن مهر با شکل آن، اعمال کنیم.
افکت ما در واقع نوعی لکه است که بر روی مهر اعمال میشود. چرا که نوع فونت و شکل ساده مهر ما، آن را به شکلی شبیه به طرحهای مهر ایرانی در سالهای قدیم میکند. این مهرهای قدیمی اکثرا بخاطر تکنولوژی کم دستگاههای چاپ به شکل کامل نبودند و در نقاطی مهر چاپ نشده بود و اثر آن بر روی کاغذ نمیافتاد. به همین جهت افکت لکه در فتوشاپ، مهر ما را بیش از پیش به مهرهای ایرانی قدیمی نزدیک میکند. همانطور که از ابتدا، با فونت و رنگی که انتخاب کردیم، میخواستیم این شباهت شکل بگیرد.
اما به سراغ اعمال افکت برویم. برای فعال کردن افکت لکه بر روی تصویر در فتوشاپ باید از ابزار Smudge Tool استفاده کنید. این ابزار را مطابق با تصویر زیر از طریق نوار ابزار سمت چپ فتوشاپ انتخاب کنید. آیکون این ابزار شبیه به یک دست است که انگشت اشاره آن چیزی را لمس میکند.
با کلیک بر روی آیکون این ابزار در نوار ابزاری سمت چپ، Smudge Tool برای شما فعال میشود. در صورتی که این ابزار را به درستی انتخاب و فعال کرده باشید، منویی نواری شکل در بالای صفحه و پایین منوی نواری فتوشاپ، همانطور که در تصویر بالا میبینید، فعال میشود. تنظیمات این ابزار را مطابق با تصویر بالا قرار دهید و سپس افکت لکه را به مهر اضافه کنید تا مهر به شکلی که میخواستیم برسد. بعد از اعمال افکت لکه با استفاده از این ابزار کار ما برای ساخت یک مهر در فتوشاپ، کاملا به پایان میرسد. تصویر زیر، محصول نهایی تلاش ما در راستای ساخت یک مهر متنی در فتوشاپ است.
ما توانستیم تا در ۷ مرحله نهچندان سخت، مهری که مشاهده میکنید را با استفاده از فتوشاپ بسازیم.
کلام آخر
همانطور که مطالعه کردید، ما در این مقاله از ۰ تا ۱۰۰ ساخت یک مهر ساده در فتوشاپ را به شما توضیح دادیم. امیدواریم که این آمووزش و توضیحات برای شما مفید بوده باشد. برای ساخت مهر روشهای بسیار مختلفی در فتوشاپ وجود دارد که با امتحان روشهای مختلف و حتی ایجاد تغییرات در مراحل آنها، موجب میشود تا بتوانید تجربه مناسبی از ساخت مهر به دست آورید و بتوانید در این کار حرفهای شوید. راهی که ما برای ساخت مهر معرفی کردیم نیز یکی از سریعترین، سادهترین و ثابتشدهترین راهها برای ساخت یک مهر یا حتی لوگو در فتوشاپ است. شما نیز میتوانید از این روش استفاده کنید و حتی در مراحل آن، تغییراتی را جهت بهبود کیفیت فایل تولید شده انجام دهید تا به نتیجه دلخواه خود برسید.
همچنین در صورتی که از فتوشاپ استفاده نمیکنید یا امکان دسترسی به آن را ندارید، میتوانید از سایتهای ادیت عکس و طراحی گرافیکی آنلاین استفاده کنید. در صورتی که قصد دارید تا با گوشی موبایل خود این کار را انجام دهید، هم میتوانید به برنامههای برتر ادیت عکس موبایل مثل همین نسخه اندروید فتوشاپ و … رجوع کنید و یا به سراغ برنامههایی که طرح آماده ارایه میکنند بروید. با این حال توصیه ما این است که سعی کنید تا این کار را با فتوشاپ انجام دهید. چرا که سایر برنامههای ادیت عکس چه بر روی موبایل و چه بر روی کامپیوتر امکانات بسیار کمتری را نسبت به فتوشاپ دارا میباشند. همچنین استفاده از بسیاری دیگر از برنامههایی که طرح آماده ارایه میکنند موجب میشود تا طرح شما تکراری باشد و به راحتی قابل کپی و ساخت برای مجموعههای دیگر باشد. از این رو ما پیشنهاد میکنیم که حتما از فتوشاپ استفاده کنید.
در صورتی که احساس میکنید مراحل گفته شده در این مقاله و مراحل ساخت یک مهر در فتوشاپ طولانی است و زمان و حوصله و یا حتی توانایی انجام آن را ندارید میتوانید از موکاپ استفاده کنید. بسیاری از طرحهای موکاپ که روی فتوشاپ نیز قابل استفاده هستند مربوط به مهرها میباشند و طرحهای بسیار متنوع و جالبی را به شما ارایه میکنند. شما میتوانید این موکاپها را از منابع مختلف دانلود کنید و لوگو یا نوشته خود را به جای طرح پیشفرض موکاپ قرار دهید تا مهر شما ساخته شود.
امیدواریم که از این مقاله آموزشی لذت برده باشید.
مطلب خوبی بود
خیلی سایت خوبی دارین
این مطلب حرف نداشت
سلام عالی بود
دمتون گرم
گروه واتساپی هم دارید؟