محتوای مقالات
بهترین ورژن فتوشاپ کدام است؟ احتمالا این سوال خیلی از شماهاست! به هرحال حالا که در زمینه گرافیک و طراحی قدم برداشتید، دوست دارید بهینه ترین و کاربردی ترین نسخه فتوشاپ را دانلود و نصب کنید و این کاملا حق شماست! اما از آنجایی که نسخه های مختلفی از این برنامه در اینترنت وجود دارد، شاید پاسخ به این سوال کمی چالش برانگیز باشد!
درست به همین دلیل در این مقاله تصمیم گرفتیم به ورژن های مختلف فتوشاپ نگاهی دقیق بیندازیم و بهترین نسخه فتوشاپ را بر اساس کاربرد و نیاز شما معرفی کنیم! توجه داشته باشید که اگر سخت افزار ضعیفی روی سیستم خود دارید، همیشه بهتر است از نسخه های قدیمی تر و پرتابل فتوشاپ استفاده کنید تا در هنگام کار کردن با برنامه به مشکل نخورید!
در این مقاله علاوه بر کاوش بین نسخه های مختلف، انواع برنامه فتوشاپ ( المنت، لایت روم و … ) و تفاوت آن ها را نیز مورد بررسی قرار می دهیم. پس حتما این مقاله را به صورت کامل مطالعه کنید و پس از آن به بخش دانلود وبسایت سر بزنید و بهترین ورژن فتوشاپ را دانلود و نصب کنید!
اول به این سوال پاسخ دهید! چجور عکاسی هستید؟
بهترین راه برای پاسخ به این سوال، مشخص کردن نیاز و مهارت های خودتان است! معمولا با دوربین خود چه عکس های می گیرید؟ پاسخ شما ممکن است از عکاسی پرتره تا مناظر و … متفاوت باشد. معمولا فایل های خام عکاسی ( RAW ) را روی چه دستگاهی ( کامپیوتر دسکتاپ و یا لپ تاپ ) ویرایش می کنید؟ انتخاب تجهیزات دوربین تا حد زیادی به این بستگی دارد که چه نوع عکاسی بیشتر برای شما جذاب تر است! هر انتخابی که داشته باشید ما یک نسخه فتوشاپ را به عنوان بهترین ورژن به شما معرفی خواهیم کرد! ادامه مقاله را بخوانید تا بهترین نسخه فتوشاپ را بر اساس نیاز خود شناسایی کنید!
بهترین نسخه فتوشاپ برای شما کدام است؟
۱ . Adobe Photoshop Elements
Photoshop Elements یک نسخه جمع و جور فتوشاپ برای کاربران ابتدایی و عکاسان تازه کار می باشد! این نسخه، قابلیت های بسیاری مانند فتوشاپ را در خود جای داده است که نیاز ابتدایی کاربران را برطرف می کند اما اگر به دنبال قابلیت های حرفه ای تر مثل طراحی سه بعدی و یا ویرایش پیشرفته ویدئو می گردید، بهتر است سراغ این نسخه نروید!
با استفاده از Photoshop Elements می توانید عکس های خودتان را روتوش کنید، لکه های پوستی را پاک کنید، به تصاویر خود پس زمینه اضافه کنید، عکس خودتان را برش دهید و یا بچرخانید، رنگ بندی عکس های خود را ارتقا بخشید و یا به عکس های خودتان افکت اصافه کنید! همچنین می توانید با استفاده از قالب های پیش ساخته برنامه تصویر دلخواه خودتان را بسازید و یا به آن ها قاب و یا کادر اضافه کنید. یک نرم افزار ساده برای ویرایش ویدئو نیز در این برنامه وجود دارد که بیشتر به درد ویرایش ویدئوهای وب کم لپ تاپ و یا ویدئوهای گوشی هوشمند شما می خورد.
در فتوشاپ Elements، همه چیز دارای راهنماست! این بدین معناست که اگر روی ابزار مختلف نگه دارید کاربرد آن ها به صورت یک ویدئو و متن به شما نشان داده می شود. همچنین می توانید برای یادگیری بهتر این نسخه از ویدئوهای یوتیوب و یا مقالات رایگان در سرتاسر اینترنت استفاده کنید! بهتر است برای شروع یادگیری این نسخه، اصول و کاربرد ابزارهای ابتدایی مثل کراپ، براش، تغییر سایز و … را یاد بگیرید و روی تصاویر ساده تری کار کنید! بعد از آن که حرفه ای تر شدید می توانید سراغ عکس های پیچیده تری بروید و از باقی امکانات برنامه نیز استفاده کنید! اما یادتان باشد! هیچ وقت از آزمایش کردن نترسید! هروقت آموزشی راجع به این نسخه از فتوشاپ دیدید، حتما کاربرد آن را در خود برنامه هم امتحان کنید!
در کل Photoshop Elements با داشتن یک رابط کاربری ساده و جذاب، انتخابی عالی برای افراد مبتدی محسوب می شود! هرچند ممکن است برای یادگیری بعضی از قابلیت های آن ساعت ها صرف دیدن ویدئوهای یوتیوب بکنید!
۲ . Adobe Photoshop CC
Photoshop CC نسخه پرطرفدار ادوبی محسوب می شود که برای حرفه ای ها و کسانیکه هر روز در محل کار خود با ویرایش تصویر و … سر و کار دارند طراحی شده است! البته این بدین معنا نیست که کاربران معمولی نمی توانند از آن آستفاده کنند! این نسخه از فتوشاپ، قابلیت های پیشرفته تر و جدیدتری نسبت به دیگر نسخه های فتوشاپ در خود جای داده است. مثلا قابلیت Content Aware Fill که به کاربران اجازه می دهد اشیا را از عکس های خود بدون نیاز به خراب کردن کل عکس حذف کنند!
معمولا ما محکوم به استفاده از نسخه کرک شده فتوشاپ هستیم اما اگر زمانی به سرتان زد که این برنامه را به صورت قانونی استفاده کنید باید اشتراک ماهیانه آن را خریداری کنید! در این حالت می توانید علاوه بر دسترسی به فتوشاپ، دیگر برنامه های اختصاصی ادوبی مثل لایت روم و … را نیز استفاده کنید! توصیه ما این است که حرفه ای ها سراغ این ورژن فتوشاپ بروند اما اگر مبتدی هستید و دوست دارید به یک باره تمام قابلیت های برنامه را یادبگیرید می توانید از همین نسخه استفاده کنید. با این حال اگر هیچ آشنایی با فتوشاپ ندارید و فقط می خواهید چند ویرایش ساده روی عکس های خودتان انجام دهید، بهتر است اول از Photoshop Elements شروع کنید و بعدا سراغ نسخه CC بروید و به قابلیت های بیشتری دسترسی داشته باشید!
شاید بهترین مزیت این نسخه با دیگر ورژن های فتوشاپ، کامل بودن و حرفه ای بودن فضای کاری آن باشد. هرچیزی که بخواهید در این نسخه فتوشاپ پیدا خواهید کرد! از برش دادن ساده تصاویر تا ساخت پیچیده ترین مدل های گرافیکی!
۳ . Lightroom Classic
Lightroom Classic یک نرم افزار فوق العاده کاربردی است که بر روی دقت و نظم تمرکز دارد! این نسخه از فتوشاپ بهترین انتخاب برای عکاسانی است که دوست دارند تمام ویرایش های خود را دقیق و منظم انجام دهند و نگرانی بابت از دست رفتن خواص عکس مثل کیفیت و … نداشته باشند! با این حال این نرم افزار محدودیت های خودش را نیز دارد!
اگر به دنبال قابلیت های پسپردازش حرفه ای مثل Hyperlapse و یا HDR Merge هستید، نباید از لایت روم کلاسیک استفاده کنید! بجای آن می توانید سراغ نسخه CC لایت روم بروید که قابلیت های پس پردازش حرفه ای مثل هایپرلپس و … را در خود جای داده است! بهترین انتخاب برای عکاسانی که عکس هایی با اکسپوژر ( نوردهی ) بالا می گیرند و یا کلا در شب عکاسی می کنند!
۴ . Lightroom CC
Lightroom CC یک نرم افزار ویرایش محبوب برای عکاسان و طراحان گرافیک است. این برنامه مورد تحسین ویرایشگرهای حرفه ای واقع شده است که دوست دارند تمام ویرایش های خود را بعد از عکاسی در یک برنامه انجام دهند! با این حال باید این نکته را هم در نظر بگیرید که این برنامه مخصوص عکاسان برای ادیت اولیه عکس ها می باشد و اگر به دنبال ایجاد ویرایش های پیشرفته تری روی عکس هستید، بهتر است سراغ برنامه Photoshop CC بروید! اغلب تمام عکاسان از این دو برنامه در کنار هم استفاده می کنند! یعنی اول ویرایش های اولیه را با لایت روم روی عکس های خود اعمال می کنند و بعد از آن برای ویرایش های حرفه ای تر سراغ برنامه فتوشاپ می روند.
از ویژگی های کلیدی برنامه Lightroom CC می توان به این موارد اشاره کرد: راهکارهای آسان برای تنظیم رنگ ها، ایجاد تصاویر HDR که بدون نیاز به تجهیزات خاص به عکس های شما ظاهری سه بعدی می بخشد، بهبود کنتراست تصاویر با استفاده از ابزارهای مختلف مانند Dodging و Burning، انجام اصلاحات با حذف اشیاء ناخواسته یا اضافه کردن موارد جدید به عکس ها قبل از نهایی سازی ویرایش و بسیاری موارد دیگر!
به کمک رابط کاربری جذاب و ساده این برنامه به راحتی می توانید کاربرد و نحوه استفاده این ابزارها را یاد بگیرید! بنابراین اگر یک عکاس هستید و بیشتر با عکس های دوربین خودتان سرو کار دارید، بهتر است سراغ برنامه Lightroom CC بروید! همچنین این برنامه به شما امکان ویرایش گروهی عکس ها را نیز می دهد که در وقتتان حسابی صرفه جویی خواهد کرد!
فتوشاپ یا لایت روم؟ کدوم رو انتخاب کنم؟
یکی از متداول ترین سوالاتی که در حوزه گرافیک پرسیده می شود این است که که سراغ یادگیری فتوشاپ بریم و یا لایت روم؟ پاسخ به این سوال کاملاً به ترجیحات شخصی شما و آنچه به دنبال آن هستید بستگی دارد.ا گر به دنبال ویژگیهای ویرایشی بیشتری مانند لایهها، چنل ها و هزاران ابزار تنظیم باورنکردنی هستید (مانند مواردی که در Camera RAW یافت میشود)، فتوشاپ یک انتخاب عالی خواهد بود. اگر به دنبال ویرایش های سادهتری هستید که شامل برخی از محبوبترین ویژگیهای Lightroom، مانند منحنیهای تناژ ( tone curves ) و اصلاح لنز می باشد، لایت روم انتخاب بهتری خواهد بود.
از نظر یادگیری هر ۲ برنامه ارزش یادگیری دارند اما اگر به دنبال برنامه ای کامل تر با قابلیت های بیشتر هستید، سراغ یادگیری فتوشاپ بروید!
بررسی نسخه های مختلف برنامه فتوشاپ
Photoshop CS5
نسخه CS5 فتوشاپ در ماه آپریل سال ۲۰۱۰ به بازار عرضه شد. با انتشار این نسخه، رابط کاربری فتوشاپ نسبت به ورژن قبلی ( CS4 ) تغییرات زیادی کرده بود و همین باعث شده بود که ابزارهای پیشرفته تری نیز به برنامه اضافه شود!
مهم ترین ویژگی های این نسخه عبارتند از:
- ابزارهای جدید Content Aware Fill و Puppet Warp که به کاربران اجازه می داند با الگوریتم های هوشمند جاهای خالی تصاویر را با توجه به نواحی اطراف پر کنند و یا یک ناحیه خاص از تصویر را به قسمت دیگری ببرند!
- مجموعه ای از ابزارهای جدید روتوش که ظاهر طبیعی تری برای صاف کردن پوست، روشن کردن، از بین بردن لکه ها و سایر بهبودها ارائه می دادند.
- ابزارهای جدید برای تصحیح رنگ دقیق، از جمله یک ابزار جدید قدرتمند برای تنظیم دقیق تناژ کلی رنگ ها در یک تصویر!
- اضفه شدن ابزارهای پیشرفته برای ایجاد و استفاده از کامپوزیت ها، همچنین بهبود قابلیت های ماسک کردن و لایه سازی در عکس ها.
- ابزارهای سه بعدی جدید که کاربران را قادر می ساخت جلوه های بصری خیره کننده ای برای تصاویر سه بعدی خود ایجاد کنند.
Photoshop CS6
با عرضه این نسخه در سال ۲۰۱۲، قابلیت های بیشتری به برنامه فتوشاپ اضافه شده بود. برنامه Camera Raw ( برنامه مخصوص ادیت عکاسان ) نیز در این ورژن به روز رسانی بزرگی دریافت کرده بود و به هفتمین نسخه خود در ورژن فتوشاپ CS6 رسیده بود. رابط کاربری و محیط کاری برنامه با تمرکز به سادگی دوباره طراحی شده بودند که کاربران بیشتری بتوانند از قابلیت های فتوشاپ بهره ببرند.
Photoshop CC
Photoshop CC یک پیشرفت بزرگ برای کمپانی ادوبی و تمام کاربران آن محسوب می شد. با عرضه این نسخه، دیگر امکان خرید برنامه فتوشاپ به صورت دائمی وجود نداشت و شما باید ماهانه مبلغی را به عنوان اشتراک پرداخت می کردید. با این کار، به برنامه های بیشتری از ادوبی دسترسی داشتید و می توانستید فایل های خود را در هر رایانه ای که در سرتاسر دنیا به اینترنت متصل است ذخیره کنید!
در این نسخه، نمونه برداری هوشمند تصاویر و فیلترهای Camera Raw معرفی شدند. یک ویژگی برجسته دیگر در این نسخه، امکان تشخیص اشیا به صورت خودکار بود. علاوه بر این ویژگی ها، در فتوشاپ CC گزینه ای برای کاهش لرزش عکس هایی که با دوربین گرفته شده اند وجود داشت!
Photoshop CC 2014
شاید باورش سخت باشد که فتوشاپ بیش از ۳۲ سال است که به دنیای طراحی و گرافیک اضافه شده است. در حالی که تغییرات کمی در نسخههای جدیدتر صورت می گرفت، CC 2014 یکی از آن بهروزرسانیهای عالی است که در آن پیشرفتهای زیادی برای ایجاد تجربهای بهتر از نسخه های قبل ایجاد شده بود. با وجود ویژگیهای جدیدی مانند Spin Blur و Path Blur می توانستید عکس های خودتان را سریع تر از همیشه تنها با یک کلیک ویرایش کنید!
تقریبا ۹۰ درصد عکس های امروزی با فرمت JPEG ذخیره می شدند. بنابراین در نسخه Photoshop CC 2014 یک قابلیت جدید به برنامه اضافه شده بود که به راحتی بتوانید عکس های JPG را برای فضای وب و گوشی های هوشمند فشرده سازی کنید!
همچنین در این نسخه می توانستید عکس های ۳۶۰ درجه ( پانوراما ) خودتان را در یک محیط کاربری آسان ویرایش کنید. برای گرفتن عکسهای بهتر، می توانستید در ابتدا یک عکس بگیرید، سپس Edit in Camera Raw را برای ویرایش عکس در فتوشاپ انتخاب کنید، سپس به عقب برگردید و دوباره عکس بگیرید تا پانورامای ۳۶۰ درجه کامل شود.
Photoshop CC 2015
در ژوئن ۲۰۱۵، ادوبی جدیدترین نسخه Camera Raw 9.1 را به همراه آپشن هایی برای صادر کردن فایل ها به برنامه های دیگر منتشر کرد. شاید بزرگترین تغییر این نسخه اضافه شدن Adobe Stock به برنامه بود!
بعضی از مهم ترین تغییرات این نسخه:
- اضافه شدن قابلیت Smart Sharpen. این قابلیت عکس های شما را طوری دستگاری می کند که انگار با یک دوربین مدل بالا گرفته شده اند! این کار با بهبود کیفیت عناصر موجود در تصویر و تیز شدن لبه ها انجام میگیرد.
- اصلاح عملکرد اصلاح لنز. فتوشاپ ابزار جدیدی برای تصحیح لنز در این نسخه ارائه کرده بود که به شما کمک میکرد تا عکس هایی که به دلیل مشکلات لنز خراب شده بودند را اصلاح کنید. به کمک این ابزار می توانستید دیستورشن های مختلف عکس، انحراف رنگی، دی فوکس، وینیت و سایر مشکلات را ترمیم کنید.
- اضافه شدن ابزار Level و بهبود عملکرد Curve Tool. ابزار Level در این نسخه ارتقا یافته بود و به شما اجازه می داد تا میزان روشنایی در تمام لایه ها را کنترل کنید. به کمک ابزار Curve هم می توانستید میزان کنتراست و یا اشباع رنگ تصاویر را دستکاری کنید.
- بهبود عملکرد ابزار اکسپوژر ( نور دهی ). در این نسخه عملکرد ابزار اکسپوژر ارتقا یافته بود تا به راحتی بتوانید هنگام اصلاح تصاویر، میزان روشنایی، رنگ ، کنتراست و اکسپوژر را تنظیم کنید.
- بهبود عملکرد ابزار پر کننده ( Fill ). حالا ابزار پر کننده با انواع مختلف فایل ها کار می کرد. ابزار پر کننده هم اکنون برای تمام فایل ها در دسترس می باشد.
- بهبود عملکرد ابزار Clone Stomp. این ابزار که برای نمونه گیری و وصل زدن روی تصاویر استفاده می شود، در نسخه ۲۰۱۵ فتوشاپ عملکرد بسیار بهتری نسبت به دیگر نسخه ها داشت.
- ارتقای ابزار حذف کننده قرمزی چشم. در نسخه ۲۰۱۵ فتوشاپ پروسه حذف قرمزی چشم در چند مرحله و با دقت بسیار بیشتری انجام می شد.
- بهبود عملکرد ماسک کردن و ترمیم. ابزار ترمیم ( Healing Tool ) عملکرد دقیق تری در این نسخه نسبت به دیگر ورژن ها داشت.
- بهبود عملکرد لایه ماسک ها و چنل لایه ها. لایه ماسک ها در این نسخه ارتقا یافته بود و حالا می توانستید لایه ماسک های پیچیده تری با پس زمینه شفاف بسازید. به همراه ابزار چنل لایه ها، می توانستید یک کانال جدید در لایه های خود بسازید و به وسیله آن تصویر خود را به چند قسمت متفاوت تقسیم کنید.
- گزینه های بیشتر برای کار کردن با لایه های متعدد. حالا ۳ روش مختلف برای کار کردن با لایه ها متعدد وجود داشت. ابزار جابجایی ( Move Tool )، ابزار شی هوشمند ( Smart Object Tool ) و پنل لایه ها ( Layers Panel ). همچنین می توانستید لایه ها را به یک گروه داخل و یا از آن خارج کنید.
Photoshop CC 2019
برای دست یابی به محیط کاری حرفه ای تر، این نسخه در سال ۲۰۱۸ عرضه شد. این نسخه دیگر ورژن ۳۲ بیت ویندوز را پشتیبانی نمی کرد و چند ابزار جدید نیز مثل ابزار قاب ( Frame tool ) و قابلیت بازنشانی بیشتر ( Undo ) را به خود اضافه کرده بود. با این حال مهم ترین تغییر این نسخه سازگاری بیشتر برنامه فتوشاپ با دیگر برنامه های ادوبی مثل ایلاستریتور و … بود تا کاربران تجربه بهتری هنگام کار کردن با این برنامه ها داشته باشند.
Photoshop CC 2019 به شما کمک می کرد تا تصاویر دیجیتال خود را به یک سطح جدید ببرید! این نسخه تمام ابزارهای لازم برای ویرایش، طراحی و حتی اشتراک گذاری آثار شما را در خود جای داده بود. از ویرایشگر ویدئو و نقاشی ۳ بعدی گرفته تا طراحی صدا و ساخت محتوای واقعیت مجازی ۳۶۰ درجه.
در Photoshop CC 2019 هر آنچه را که برای کارهای ویرایش عکاسی، طراحی گرافیک یا طراحی وب خود نیز نیاز داشتید، پیدا می شد. حالا در هشمین نسخه، فتوشاپ بهتر از همیشه شده است. با یک رابط کاربری ساده، حالا می توانستید فایل های حجیم عکاسی را در کمترین زمان ممکن ویرایش کنید. در این نسخه به راحتی می توانستید به کمک ماسک های زنده که میزان پیشرفت شما را در حین کار نشان می دادند، اشکال وکتور خود را به آثار هنری چشم گیری تبدیل کنید!
Photoshop 2020
Photoshop 2020 نسخه ارتقا یافته برنامه فتوشاپ است که با کلی ویژگی جدید در سال ۲۰۱۹ منتشر شد. در این نسخه محیط کاری برنامه منسجم تر شده بود و با آزادی بیشتری می توانستید در برنامه گردش کنید. ابزارهای فریم در این نسخه ارتقا یافته بودند و محیط کاری برای استفاده روی iPad و دیگر دستگاه های هوشمند دوباره طراحی شده بود!
Photoshop 2022
فتوشاپ ۲۰۲۲ در اکتبر سال ۲۰۲۱ عرضه شد. این نسخه دارای تغییرات زیادی بود که برخی از آن ها عبارتند از:
- اضافه شدن پلاگین های بیشتر
- ویژگی همکاری ( collaboration ) بهبود یافته است تا کاربران بتوانند فایل های خود را آسان تر و سریع تر به اشتراک بگذارند.
- سلکشن های سریع ( Quick Select ) بهبود یافته اند.
- فیلترهای عصبی بیشتری به برنامه اضافه شده است.
- ویرایش بین برنامه های فتوشاپ و ایلاستریتور بهبود یافته است.
- پشتیبانی XDR بهبود یافته است.
در آگوست ۲۰۲۲، ادوبی یک به روز رسانی جدید برای فتوشاپ عرضه کرد:
- در این نسخه، سرویس ابری قابلیت Select Subject بهبود بخشیده شده بود تا کاربران کیفیت تصویر بهتری داشته باشند.
- اضافه شدن رنگ های خنثی برای ظاهر رابط کاربری. چندین گزینه مختلف به فتوشاپ اضافه شده بود تا بتوانید رنگ رابط کاربری برنامه را تغییر دهید.
- تعبیه نوار جست و جو در تنظیمات ( Preferences ). حالا کاربران می توانستند با جست و جوی متن موردنظر تنظیمات خودشان را پیدا کنند.
- بهبود عملکرد فیلتر عصبی Harmonization و ایجاد پیش نمایش برای اسناد ۱۶ بیتی
برای فتوشاپ آی پد نیز به روزرسانی جدیدی عرضه شده بود:
- ارائه راهنمایی های بیشتر برای استفاده از امکانات فتوشاپ. حالا با کلیک کردن روی ابزارهای مختلف می توانستید ویدئو کوتاهی راجع به نحوه عملکرد آن ببینید.
- حالا کاربران می توانند افراد بیشتری را به صفحه اصلی خود دعوت کنند تا در ویرایش تصاویر با آن ها همکاری داشته باشند.
این نسخه، آخرین ورژن فتوشاپ می باشد که در اکثر سایت ها با نام فتوشاپ ۲۰۲۳ قابل دریافت است!
نتیجه گیری و کلام آخر
انتخاب بهترین نسخه فتوشاپ بستگی به نیاز و اهداف شما دارد. اگر یک گرافیست حرفه ای هستید، طبیعتا آخرین نسخه فتوشاپ ( ۲۰۲۳ ) بهترین انتخاب شما خواهد بود. اما اگر هیچ آشنایی با فتوشاپ ندارید و رابط کاربری آن را بیش از پیش پیچیده می بینید، شاید بهتر باشد از Photoshop Elements شروع کنید. پرسش سوالاتی مثل : قرار است چه کاری انجام دهم؟ آیا سخت افزار کافی برای اجرای فتوشاپ را دارم ؟ و چقدر قراره از فتوشاپ استفاده کنم می تواند در انتخاب بهترین نسخه فتوشاپ به شما کمک کند! حالا که با انواع فتوشاپ و ورژن های متفاوت آن آشنا شدید، وقتش رسیده که به بعضی از مهم ترین سوالات شما پیرامون بهترین نسخه فتوشاپ پاسخ دهیم!
چطوری می تونم باهاتون ارتباط بر قرار کنم
afarin matlab khobi bood
مشاوره هاتون عالین واقعا!
خیلی ممنون از توضیحاتون خوبتون
شما کانال تلگرام هم دارین؟
میتونیم توی سایت شما مطلب بنویسیم؟