آموزش پیشرفته و حرفه ای فتوشاپ

۱۵ منبع برتر دانلود رایگان وکتور فتوشاپ

avatar
زهیر اکبری

اشتراک

اگر جزو افرادی هستید که همواره با دنیای ادیت و برنامه فتوشاپ سر و کار دارید، حتما نام وکتور (Vector) را شنیده‌اید. وکتور که به خاطر خاصیت حفظ کیفیت طرفدار زیادی بین فتوشاپ‌کاران دارد یکی از جذاب‌ترین امکاناتی است که در فتوشاپ می‌توان از آن استفاده کرد. شما در این مقاله می‌توانید ابتدا با برترین منابع دانلود رایگان وکتور آشنا شوید. همچنین اگز نمی‌دانید که وکتور چیست و چه کارایی‌ای دارد، می‌توانید تا انتها با این مقاله همراه باشید تا ما به شما توضیح دهیم که وکتور چیست، چه کاربردهایی دارد و چگونه می‌توان از آن استفاده کرد.

لیست برترین منابع دانلود وکتور (Vector) فتوشاپ به شکل رایگان

منابع دانلود وکتور رایگان

بسیاری از سایت‌هایی که در حوزه عکس یا طراحی‌های گرافیکی و ساخت طرح مشغول هستند، اقدام به عرضه تصاویر وکتوری زیادی می‌کنند. اما بسیاری از این وکتورهای عرضه شده، پولی هستند و برای استفاده از آن‌ها یا باید اشتراک سایت عرضه کننده وکتور را خریداری کنید یا اینکه باید به ازای هر فایل دانلودی هزینه‌ای مشخص را پرداخت کنید. اما در این میان وبسایت‌ها و مجموعه‌هایی وجود دارند که در حوزه ادیت عکس فعالیت می‌کنند و وکتورهای رایگان را برای کاربران فتوشاپ و ادیتورها منتشر می‌کنند. یا اینکه برخی از این وبسایت‌ها هم به عرضه وکتور رایگان و هم به عرضه وکتور به شکل پولی مشغول هستند. به هر شکل ما ۱۵ وبسایت برتر دانلود وکتور که در آن‌ها امکان دانلود وکتورهایی به شکل رایگان وجود دارد را پیدا کردیم و قصد داریم تا در این بخش از این مقاله‌، آن‌ها را به شما معرفی کنیم. با ما همراه باشید.

۱. Pexels

یکی از معروف‌ترین مجموعه‌هایی که اقدام به طراحی و عرضه ابزارها مورد نیاز طراحان و ادیتورها در قالب عکس و فیلم می‌کند، سایت Pexels است. شما در دسته‌بندی‌های Pexels می‌توانید ۳۰۰۰ مورد از این عکس و فیلم‌ها که شامل تصاویر وکتور می‌شود را پیدا کنید. علاوه بر وبسایت، این مجموعه اپلیکیشن Pexels را برای دستیابی راحت‌تر کاربران به آرشیوها و دسته‌های این سایت، طراحی کرده است. شما این اپلیکیشن را می‌توانید از طریق سایت خود Pexels دانلود کنید. اکثر ابزارها، افکت‌ها، افزونه‌ها، عکس‌ها و ویدیوهای این سایت به شکل رایگان قابل دانلود و استفاده است.

لینک این وبسایت : Pexels

۲. PixaBay

مجموعه PixaBay به شکل تخصصی در حوزه وکتور یا حتی عکس و گرافیک کار نمی‌کند. شما حتی در این سایت می‌توانید انواع و اقسام ویدیو و قطعات موسیقی را پیدا کنید. با این حال در وبسایت این مجموعه، بیش از ۱ میلیون تصویر وجود دارد که شامل وکتورها نیز می‌شود. اکثر بخش‌های این سایت، مخصوصا بخش‌هایی که به ادیت عکس و گرافیک مربوط است، غالبا رایگان است و برای استفاده از آن‌ها و دریافتشان لازم نیست که پولی پرداخت کنید.

لینک این وبسایت : PixaBay

۳. Freepik

یکی از محبوب‌ترین وبسایت‌ها برای ادیتورهای عکس یا گرافیست‌ها وبسایت Freepik است. این وبسایت به شکل کاملا حرفه‌ای در حوزه عکس و طراحی گرافیکی کار می‌کند و امکانات متنوع و کاملی دارد. محصولات این سایت، علاوه بر تصاویر وکتور، شامل تصاویر رستر، آیکون‌های متنوع، فایل‌های کاربردی PSD و … است. مجموع تعداد این محصولات بر روی آرشیو و دسته‌بندی‌ها مختلف سایت Freepik، نزدیک به ۱ میلیون محصول است. یکی از ویژگی‌های برجسته این مجموعه عرضه این محصولات در فرمت‌های مختلفی همچون PSD / AI / EPS و … است. همچنین یکی دیگر از مزایای این سایت مرتب بودن و دسترسی راحت آن است. شما در این برنامه به راحتی می‌توانید دسته‌های مختلف محصولات را مشاهده کنید و به دسته و محصول مورد نظر خود برسید. اگر هم موفق به انجام این کار نشدید،‌ نگران نباشید،. زیرا این سایت یکی از قوی‌ترین جستجوگرهایی که تا به حال دیده‌اید را دارد. شما برای جستجوی طرح‌ها و تصاویر مختلف در این سایت می‌توانید از فیلترهای موضوع عکس یا طرح، شکل کلی، رنگ قالب طرح یا نوع مجوز آن استفاده کنید و با استفاده از این فیلترها طرح‌هایی که دنبالشان می‌گردید را پیدا کنید. پیشنهاد ما به شما این است که اگر سر و کار زیادی با طراحی و گرافیک و عکس‌های وکتور دارید، حتما برای یک بار هم که شده از Freepik دیدن کنید.

لینک این وبسایت : Freepik

۴. Unplash

وبسایت Unplash یکی از کامل‌ترین یا حتی به تنهایی کامل‌ترین مجموعه دانلود عکس رستر و وکتور است. تعداد عکس‌های موجود در این وبسایت تعدادی در حدود ۲ میلیون دارند. همگی این دو میلیون عکس در قالب‌های مختلف رایگان هستند و برای استفاده از هرکدام از آن‌ها نیاز نیست که پولی پرداخت کنید. عکس‌های این وبسایت حاصل کار بیش از ۲۰۰ هزار طراح حرفه‌ای و آماتور است. این طراحان هر ماه تعداد عکس‌های جدیدی را تولید می‌کنند و آن‌ها را از طریق Unplash منتشر می‌کنند. این وبسایت پیش‌تر تمرکز بسیار زیادی بر روی تصاویر پیکسلی داشت اما اخیرا در تولید عکس‌ها و طرح‌های وکتور موفق ظاهر شده است و روند رو به بالایی را در پیش گرفته است.

لینک این وبسایت : Unplash

۵. VectorStock

مجموعه VectorStock به شکل تخصصی در زمینه طراحی و عرضه عکس‌ها،‌ طرح‌ها، پوسترها، گرافیک و آیکون‌های وکتور فعالیت می‌کند و همواره یکی از برترین منابع دانلود تصاویر و طرح‌های Vector بوده است. وکتورهای موجود در وبسایت VectorStock در دو بخش پولی و رایگان عرضه می‌شوند. برای دریافت عکس‌های رایگان این سایت فقط لازم است تا بعد از ورود به وبسایت این مجموعه که لینک آن را در پایین همین مطلب قرار دادیم، وارد بخش Free Vector شوید تا طرح‌ها و عکس‌های رایگان این مجموعه را مشاهده کنید و آن‌ها را بدون نیاز به پرداخت پول، دانلود و استفاده کنید. یکی از ویژگی‌ها مثبت این وبسایت این است که هنگامی که یک عکس یا طرح را انتخاب می‌کنید،‌ عکس‌ها و طرح‌های مشابه محصولی که انتخاب کرده‌اید را به شما نشان می‌دهد. این ویژگی برای افرادی که به طراحی آلبوم‌ها، مجموعه‌های تصویری مختلف یا کاتالوگ هستند، بسیار مفید است.

لینک این وبسایت : VectorStock

۶. Free Vector

این سایت به شکل تخصصی در حوزه عکس وکتور کار می‌کند و محصولات خود را با فرمت‌ها SVG / PDF / AI و EPS انتشار می‌دهد. یکی از مزایای سایت Free Vector کار کردن این سایت به شکل تخصصی در زمینه وکتور است. شما می‌توانید شکل‌های مختلفی از تصاویر مانند طرح‌های گرافیکی، آیکون‌ها، پوسترها و … که در این سایت موجود است را به شکل وکتور پیدا کرده و دریافت کنید. همانطور که از نام این وبسایت نیز پیداست، تمامی تصاویر موجود در این سایت در همه قالب‌ها و فرمت‌ها قابل دانلود و استفاده به شکل رایگان است. تصاویر موجود در سایت Free Vector توسط هنرمندان و طراحان مختلف در سرتاسر دنیا ساخته می‌شود. شما برای استفاده از این سایت و امکانات و محصولاتش، فقط نیاز به ساخت یک اکانت در آن دارید. فرایند ساخت اکانت در این وبسایت نیز بسیار ساده است و در زمان کمی شما می‌توانید عضو Free Vector شوید و از آن به شکل کاملا رایگان استفاده کنید.

لینک این وبسایت : Free Vector

۷. Noun Project

وبسایت Noun Project توسط یک مجموعه بسیار خلاق ساخته شده. هدف و پروژه این سایت، تولید و رواج یک زبان دیداری یا بصری با استفاده از انواع نمادها و آیکون‌ها و علامت‌ها است. در واقع این سایت تلاش می‌کند تا انسان‌ها بتوانند علاوه بر زبان‌های کلامی، با استفاده از یک زبان مشترک دیداری با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. ممکن است این پروژه دارای ایرادات زیادی به نظر برسد، اما اگر بتوان ایرادات آن را برطرف کرد و استفاده از آن را برای عموم فراهم کرد، یک قدم بزرگ برای خلق راه‌های جدید و راحت‌تر ارتباط میان سرتاسر مردم دنیا است. طراحان و راه‌اندازان این وبسایت و این پروژه بر این عقیده هستند که نمادها می‌توانند بهتر و سریع‌تر از مرزهایی که با فرهنگ‌ها و زبان‌های مختلف به وجود آمده عبور کنند و ارتباط بین انسان‌ها را به شکل راحت‌تر و سریع‌تر فراهم کنند.

همانطور که از توضیحات مربوط به Noun Project می‌توان حدس زد، این وبسایت منبع بسیار مناسبی برای دانلود آیکون‌ها، عکس‌های الگویی یا نمادهای مختلف است. این نوع از تصاویر نیز در قالب وکتور با فرمتإهای مختلف بر روی این سایت موجود هستند که شما می‌توانید بسیاری از آن‌ها را به شکل رایگان دانلود کنید. علاوه بر دانلود شما می‌توانید به شکل مستقیم، تصاویر وکتور این سایت را بر روی برنامه‌هایی همچون ایلوستریتور، Sketch، پاورپوینت، برنامه‌های مختلف گوگل که قابلیت خواندن فرمت عکس‌های این سایت را دارند و حتی فتوشاپ وارد کنید. برای این کار فقط کافی‌ست تا تصویر مورد نظر خود را در Noun Project استفاده کنید و آن را به داخل این برنامه‌ها بکشید یا به اصطلاح آن را Drag کنید.

یکی دیگر از نقاط قوت این سایت و برتری‌های آن نسبت به خیلی از سایت‌های مشابه برای طراحان سایت است. شما با استفاده از لینک رابط این برنامه می‌توانید بدون دانلود تصاویر وکتور، لینک آن‌ها را بر روی سایت خود وارد کنید تا تصویر مورد نظر بر روی سایت شما وارد شود. در این سایت بیش از ۱ میلیون آیکون و یا نماد رایگان وجود دارد که با فرمت‌های PNG و یا SVG قابل دانلود و استفاده برای کاربران این سایت است.

پیشنهاد ما به شما این است که فارغ از دانلود وکتور فتوشاپ، اگر به دنیای عکس، زبان، نماد و گرافیک علاقه‌مند هستید حتما از این وبسایت جذاب و این پروژه نو دیدن کنید.

لینک این وبسایت : Noun Project

۸. Flickr

وبسایت Flickr یک رسانه برای اشتراک تصاویر مختلف است. در این وبسایت بیش از ۱۰ میلیارد تصویر وجود دارد که توسط کاربران مختلف در گروه‌های متنوع اشتراک عکس بارگذاری و تبادل شده‌اند. برخی از این تصاویر نیز شامل وکتور فتوشاپ است که شما می‌توانید با استفاده از پنل جستجو در سایت Flickr آن‌ها را پیدا کنید. یکی از ایرادات این وبسایت دسته‌بندی نشدن تصاویر و مرتب نبودن انواع مختلف عکس‌ها است. اما با این حال این وبسایت یکی از بسترهای برتر بارگذاری تصویر است. این کار در بسیاری از مواقع توسط هنرمندان و طراحان گرافیکی حرفه‌ای و موفق انجام می‌شود. اگر توانایی‌های شما برای جستجو نسبتا خوب باشد در این سایت می‌توانید وکتورهای بسیار جذاب و کاربردی‌ای را پیدا کنید. یکی از کارهایی که برخی از طراحان گرافیک و ادیتورهای عکس در Flickr انجام می‌دهند، گشتن در این سایت بدون هدف مشخصی است. زیرا این سایت به قدری گسترده است که در هر گوشه از آن ممکن است یک تصویر یا طرح خیلی خوب سر راه شما قرار بگیرد.

لینک این وبسایت : Flickr

۹. Vecteezy

وبسایت Vecteezy یکی از مجموعه‌های کاملا رایگان است که در راستای دانلود ویدیوهای مختلف، دانلود عکس‌ها و طرح‌های متنوع در قالب‌های متفاوت از جمله وکتور، تشکیل شده است. در این سایت بیش از صد هزار وکتور وجود دارد که همگی آن‌ها به راحتی قابل دانلود و استفاده هستند و در این فرایند نیاز به پرداخت هیچ پولی نیست. پنل جستجوی این سایت بسیار هوشمند و کاربردی است و با استفاده از آن می‌توانید هزاران طرح وکتور را که توسط طراحان گرافیکی و سازندگان تصاویر مختلف به وجود آمده است را تماشا کنید و توضیحات مربوط به آثار و سازندگان آن را مشاهده کنید و در صورت نیاز این آثار را دانلود و استفاده کنید.

لینک این وبسایت : Vecteezy

۱۰. Pixeden

وبسایت Pixeden یک مجموعه بسیار کامل است که هزاران طرح مختلف تشکیل شده که بسیاری از آن‌ها را می‌توانید در قالب Vector پیدا کنید و استفاده کنید. فرمت تصاویر و طرح‌های این سایت اکثرا EPS یا AI می‌باشد. همچنین این سایت بسیار مرتب است و جستجو در آن یافتن طرح مورد نظر در Pixeden بسیار راحت و سریع انجام می‌شود. بخش Vectors این وبسایت را می‌توانید از طریق نوار بالای صفحه اول سایت پیدا کنید. این مجموعه یکی از کامل‌ترین آرشیوهای دانلود وکتور است و در آن می‌توانید طرح‌ها، نمادها و آیکون‌های بسیار متفاوت و متنوعی را پیدا کنید و به شکل رایگان آن‌ها را دانلود و استفاده کنید.

لینک این وبسایت : Pixeden

۱۱. Vector for Free

همانطور که از اسم این مجموعه پیداست، وبسایت Vector for Free به شکل تخصصی در زمینه وکتور فتوشاپ کار می‌کند و تمامی آثاری که در این سایت موجود هستند،‌ به شکل رایگان قابل دانلود و استفاده است. تمامی آثار موجود در این وبسایت توسط طراحان و هنرمندان و گرافیست‌های مختلف تولید شده است. شما می‌توانید طرح‌های بسیار خاص و جذابی از وکتورها را بر روی این سایت پیدا کنید.

لینک این وبسایت : Vector for Free

۱۲. ۱۰۰۱ Free Downloads

این وبسایت در راستای دسترسی کاربران به طرح‌های مربوط به حوزه گرافیک است که همه آثار موجود در این سایت به شکل رایگان قابل دریافت هستند. رابط کاربری این سایت بسیار سریع است و کار با آن آسان است. از این رو جستجو در وبسایت Free Downloads 1001 بسیار لذت بخش است و شما در این مجموعه به راحتی می‌توانید طرح‌های موردنظر خود را پیدا کنید و از آن‌ها استفاده کنید. تمامی آثاری که در این وبسایت موجود هستند به کلی رایگان هستند و برای استفاده از این مجموعه و آثارش نیاز به پرداخت پول یا حتی ساخت اکانت نیست. آثار موجود در این وبسایت شامل عکس‌های مختلف و کاربردی، Vector، براش‌های متنوع، گرادیانت‌ها، فونت‌های مختلف و فایل‌های لایه باز با فرمت PSD می‌شود. از این وبسایت استفاده کنید و طرح‌های پرتعداد و متنوع آن را به راحتی پیدا کنید و از آن‌ها در عکس‌های خود استفاده کنید. 

لینک این وبسایت : ۱۰۰۱ Free Downloads

۱۳. Vexels

Vexels یکی از کامل‌ترین مجموعه‌های دانلود تصاویر مختلف و ابزارهای متنوع برای ادیت عکس است. در واقع یکی از شعارهایی که به این سایت نسبت داده می‌شود این است که هنگامی که این سایت را می‌شناسید دیگر لازم نیست عکس‌هایتان را در گوگل سرچ کنید. بلکه فقط لازم است از پنل جستجوی وبسایت Vexels استفاده کنید تا بتوانید به بهترین عکس‌ها و طرح‌ها و آیکون‌ها که برخی از آن‌ها در قالب Vector عرضه می‌شود نیز، دسترسی داشته باشید. بسیاری از طرح‌ها و عکس‌ها و ابزارهای ادیت عکس که در این وبسایت موجود هستند، رایگان هستند و برای دانلود و استفاده از آن‌ها نیاز به پرداخت پول نیست.

لینک این وبسایت : Vexels

۱۴. Free Vectors 123

این مجموعه که به شکل تخصصی در زمینه وکتور کار می‌کند، خود را بهترین وبسایت و مجموعه‌ برای دانلود عکس‌های وکتور می‌داند. Free Vectors 123 شاید هنوز نتوانسته باشد این ادعا را ثابت کند اما با این حال مجموعه‌ای بسیار قوی و متنوع دارد و یکی از بهترین سایت‌های دانلود وکتور است. همینطور که از نام این سایت نیز پیداست، تمامی آثار موجود در بستر Free Vectors 123 رایگان هستند و برای استفاده از این سایت و آثارش نیاز به پرداخت پول نیست. کار با این سایت بسیار راحت است و رابط کاربری Free Vectors 123 بسیار خوب و سریع طراحی شده است. یکی دیگر از نقاط قوت این مجموعه مرتب بودن آن و دسته‌بندی دقیق و با نظم این وبسایت است. در این وبسایت حدود ۱۰۰ دسته مختلف از وکتورهای مختلف وجود دارد و این تصاویر بر اساس نوعی که دارند، به دقت و نظم از یکدیگر تفکیک شده‌اند و در بخش‌های مختلف وبسایت قرار گرفته‌اند.

لینک این وبسایت : Free Vectors 123

۱۵. Flaticon

مجموعه Flaticon به شکل تخصصی بر روی طراحی و انتشار آیکون‌هایی با قالب وکتور کار می‌کند. در این مجموعه می‌توان نزدیک به ۵۰۰ هزار عدد عکس Vector را پیدا کرد که در نوع خود عدد بالایی محسوب می‌شود. این وبسایت از فرمت‌های مختلف نیز پشتیبانی می‌کند و آیکون‌های خود را در فرمت‌های PSD / EPS / PNG / SVG و حتی BASE64 منتشر می‌کند و اکثر آن‌ها را به شکل رایگان در اختیار کاربران و مخاطبان خودش قرار می‌دهد. رابط کاربری این سایت بسیار خوب طراحی شده و شاید بتوان این سایت را از نظر رابط کاربری مناسب و راحتی کار با وبسایت،‌ برترین سایت دانلود وکتور رایگان دانست. یکی از برترین ویژگی‌های این وبسایت وجود ابزار ادیت آیکون وکتور در Flaticon است. شما می‌توانید آیکونی که در قالب عکس وکتور می‌خواهید از این سایت دانلود کنید را با استفاده از این ابزار ویرایش کنید و تا حد مناسبی بر روی آن تغییراتی که می‌خواهید را اجرا کنید. البته تا به الان این ابزار فقط برای وکتورهایی که در وبسایت Flaticon وجود دارد، ممکن است. در مجموع اگر با وکتورها همیشه سر و کار دارید، حتما از این سایت استفاده کنید و از آثار و امکانات آن لذت ببرید. 

لینک این وبسایت : Flaticon

معرفی این ۱۵ سایت نیز در این قسمت به پایان رسید. امیدواریم که شما با مطالعه مطالب بالا توانسته باشید تا بهترین منبع دانلود وکتور فتوشاپ را پیدا کرده باشید. همچنین پیشنهاد ما به شما این است که از همه این سایت‌ها استفاده کنید و بهترین سایت دانلود Vector را برای خودتان انتخاب کنید. زیرا همانطور که در بخش معرفی این مجموعه‌ها مشاهده کردید،‌ هر کدام از این وبسایت‌ها و مجموعه‌هایشان دارای ویژگی‌ها و مزیت‌های بسیاری هستند و هر کدام از آن‌ها برای عده‌ای از ادیتورهای عکس یا طراحان گرافیکی مناسب است. 

حال اگر نمی‌دانید تصاویر وکتور چه عکس‌هایی هستند و چه ویژگی‌هایی دارند، با ما همراه باشید تا در بخش‌های بعدی مقاله توضیحات کاملی در مورد Vector را به شما ارایه کنیم.

وکتور فتوشاپ چیست؟

مقایسه عکس رستر و وکتور

برای آشنایی با Vector، بد نیست که ابتدا با تصاویر رستر (Raster) یا BitMap آشنا شویم. تصاویر رستر، آن دسته از تصویرها هستند که واحد سنجش کیفیت آن‌ها رزولوشن است و از پیکسل‌ها تشکیل شده‌اند. این عکس‌ها در هر ابعادی یک کیفیتی از خود ارایه می‌کنند. برای مثال اگر تصاویر رستر را بزرگ کنیم کیفیت آن کم خواهد شد و پیکسل‌های آن مشخص خواهد شد. تقریبا همه عکس‌هایی که ما امروزه با دوربین‌هایمان ضبط می‌کنیم و اکثر تصاویری که آن‌ها را در بسترها و رسانه‌های مختلف می‌بینیم رستر یا بیت‌مپ هستند.

از نظر کیفیت اما عکس‌های رستر تنها عکس‌هایی نیستند که می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. زیرا که نوعی دیگر از تصاویر وجود دارند که آن‌ها را با نام وکتور می‌شناسیم. وکتورها مستقل از رزولوشن هستند و ابعاد آن‌ها را هرچقدر کوچک یا بزرگ کنیم، کیفیت این عکس‌ها تغییری نمی‌کند. تصاویری که در قالب فایل وکتور هستند، از خط‌ها و منحنی‌های مختلف تشکیل شده‌اند که به آن‌ها بردار می‌گوییم. در واقع می‌توان گفت که تصاویر Vector نوعی تصویر برداری است. اطلاعات عکس در این بردارها مشخصات تصویر مانند رنگ، ابعاد عکس یا … به شکل ریاضی تعریف می‌شوند و این تصاویر هیچ کاری با رزولوشن و پیکسل ندارند.

شاید با این تعریف‌ها فکر کنید که وکتورها حتما عکس‌های سنگینی هستند و حجم بالایی دارند. اما اینطور نیست، در واقع عکس‌های وکتور حجم بسیار کمی دارند و دانلود و استفاده از آن‌ها زمان‌بر و طولانی نیست.

فرمت‌های مختلف وکتور

این دسته از تصاویر برداری با فرمت‌های مختلف وجود دارند. ما قصد داریم تا ضمن نام بردن این فرمت‌ها، توضیحاتی در مورد هرکدام از فرمت‌های تصاویر برداری ارایه کنیم تا شما بیشتر با آن‌ها آشنا شوید و حین استفاده از این دسته از عکس‌ها دچار اشتباه نشوید.

SVG : این فرمت بر اساس XML کار می‌کند. یعنی خوانش عکس هم برای سیستم‌های مختلف و هم برای افراد ممکن است. معمولا از وکتورهای این فرمت برای طراحی سایت استفاده می‌شود.

PDF : فرمت PDF برای بسیاری از افراد آشنا است و بسیاری از آن‌ها با فایل‌های این فرمت کار کرده‌اند. شما می‌توانید از این فرمت برای ذخیره چند وکتور در یک سند یا اضافه کردن وکتور به همراه توضیحات استفاده کنید.

AI : پسوند AI، فرمت اختصاصی شرکت ادوبی برای تصویر برداری است. بسیاری از وکتورهایی که با استفاده از فتوشاپ ادیت می‌شوند. این فرمت را دارند. از فایل‌هایی با فرمت AI معمولا در طراحی پوسترها یا کارهای مربوط به طراحی گرافیک مانند ساخت لوگو استفاده می‌شود.

EPS : از فرمت EPS نیز برای ویرایش و انجام کار بر روی وکتورها در فتوشاپ استفاده می‌شود. یکی دیگر از برنامه‌هایی که اکثر وکتورهای آن دارای این فرمت هستند، ایلوستریتور است. این فرمت با استفاده پست اسکریپ، ساخته شده که باعث حفظ کیفیت عکس‌ها هنگام باز کردن و ویرایش آن‌ها توسط فتوشاپ می‌شود.

اکنون که با وکتور و انواع آن آشنا شدیم، می‌توانیم ببینیم که این تصاویر برداری چه کاربردهایی دارند و در واقع هدف از طراحی این عکس‌ها چه بوده است.

از وکتور چه استفاده‌هایی می‌شود؟

معرفی کاربرد فایل‌های وکتور

هدف از طراحی و عرضه تصاویر برداری و کاربرد آن‌ها بیشتر برای افراد و مجموعه‌هایی است که با حوزه گرافیک و طراحی لوگو یا ساخت پوستر در ارتباط هستند. زیرا اگر لوگو به شکل وکتور ساخته شود، می‌توان در هر قالبی و بستری از آن بدون افت کیفیت استفاده کرد. در واقع وکتور برای این ساخته شده که افرادی که طرح‌ها یا عکس‌هایی را منتشر می‌کنند که قرار است از آن استفاده‌های مختلفی شود، مجبور نباشند تا هر طرح را در ابعاد مختلف برای استفاده‌های مختلف بسازند. آن‌ها با ساخت طرح خود در قالب یک فایل وکتور، این امکان را برای طرح خود فراهم می‌کنند که در ابعاد مختلف از آن استفاده شود.

این توضیحات را می‌توانیم با یک مثال برای شما روشن‌تر کنیم. فرض کنید قرار است که شما یک اجرای تآتر را بر روی صحنه ببرید. برای تبلیغ کار خود و معرفی آن به مخاطبان می‌بایستی که یک پوستر که طرحی مربوط به اجرای شما دارد و خلاصه‌ای از داستان را در خود جای داده و نام عوامل اجرا روی آن است، پوستری از اجرا را تهیه کنید. از این پوستر نیز قرار است در قالب‌های مختلف استفاده شود. برای مثال پوستر شما قرار است بر روی بیلبوردهای تبلیغاتی بزرگ باشد، روی سایت فروش بلیط اجرا قرار بگیرد، روی بلیط‌های ورود تماشاچیان حک شود، بر سر در سالن اجرای تآتر قرار بگیرد و حتی در قالب کاتالوگ در اختیار علاقه‌مندان به تآتر قرار بگیرد. هر کدام از این قالب‌هایی که نام بردیم ویژگی‌های بسیار متفاوتی از هم دارند. فرضا ابعاد یک بیلبورد تبلیغاتی در سطح شهر بسیار بزرگ‌تر از یک بلیط تآتر است. به همین خاطر اگر شما بخواهید پوستر خودتان را در یک قالب معمولی درست کنید، مجبور هستید که برای هر استفاده از پوستر، آن را در ابعادی خاص طراحی و بازتولید کنید. این کار وقت و حوصله زیادی از شما می‌برد. همچنین اگر شما برای طراحی پوستر از طراحان گرافیک استفاده کنید، مجبور هستید تا پول بیشتری پرداخت کنید و به ازای هر ابعادی از پوستر، مبلغی را به طراح آن پرداخت کنید. به جای این کار شما می‌توانید پوستر خود را در فایل وکتور سفارش دهید. با این کار پوستر شما فقط یک بار طراحی می‌شود و هر چقدر آن را بزرگ و کوچک کنید و روی سایت یا بیلبورد و کاتالوگ هم که قرار دهید، کیفیت آن یکسان است و هیچ تغییری نمی‌کند. به همین علت است که در ساخت لوگو یا پوستر و یا حتی طرح‌های گرافیکی از فایل‌های وکتور، به جای رستر استفاده می‌شود.

شما حتی عکس‌های معمولی که از طبیعت یا افراد مختلف یا حتی خودتان می‌گیرید را هم می‌توانید به وکتور تبدیل کنید. اما این کار ضروری نیست و به خاطر اینکه دوربین‌ها در قالب رستر عکس‌های خود را می‌گیرند، ممکن است عکس دچار خرابی شود یا پروسه تبدیل طولانی شود. اما تبدیل فایل‌های وکتور به رستر یا بیت‌مپ کار سخت و زمان‌گیری نیست و با استفاده از برنامه Coreldraw به راحتی انجام می‌گیرد. این برنامه در کنار ایلوستریتور، بهترین برنامه‌های ساخت وکتور هستند و بیشتر وکتورها با این دو برنامه ساخته و پرداخته می‌شوند. زیرا که برنامه‌هایی مثل فتوشاپ بر اساس پیکسل کار می‌کنند و در نهایت شاید بتوانید با آن‌ها تغییرات خوبی را روی فایل‌های وکتور اعمال کنید. اما این دو برنامه که نام بردیم، بر اساس پیکسل طراحی نشده‌اند و به همین جهت طراحی فایل برداری با آن‌ها ممکن است.

آموزش نحوه استفاده از وکتور

باز کردن فایل‌های وکتور تفاوتی با استفاده از عکس‌های رستر در فتوشاپ ندارد و استفاده و باز کردن این تصاویر در فتوشاپ ساده است. با این حال ما آموزش نحوه باز کردن وکتور در فتوشاپ را در این قسمت برای شما توضیح می‌دهیم.

برای باز کردن فایل ابتدا باید از طریق نوار بالای صفحه در فتوشاپ، منوی File را باز کنید و از میان گرینه‌های این منو، Open را انتخاب کنید، درست مثل تصویر زیر.

باز کردن فایل وکتور در فتوشاپ

سپس مطابق تصویر پایین، فایل وکتور خود را انتخاب کنید و گزینه Open را بزنید. 

وکتور در فتوشاپ

حالا فایل شما بر روی فتوشاپ باز شده است اما ما به شما پیشنهاد می‌کنیم که وکتور را در قالب یک سوژه هوشمند یا Smart Object وارد فتوشاپ کنید. برای باز کردن فایل Vector در قالب Smart Object فقط کافی‌ست تا از طریق نوار بالای صفحه، منوی File را باز کنید اما این بار گزینه Open as Smart Object را انتخاب کنید.

وکتور در قالب Smart Objectسپس فایل وکتور را که با یکی از دو فرمت EPS یا AI در سیستم شما موجود است را پیدا کنید و شبیه به تصویر پایین گزینه Open را انتخاب کنید.

وکتور در فتوشاپ

حالا وکتور خود را ویرایش کنید و با استفاده از آن طرح‌ها و عکس‌های خلاقانه بسازید. به همین راحتی می‌توان فایل‌های وکتور یا تصاویر برداری را در فتوشاپ باز کرد.

کلام پایانی

ما در این مقاله ۱۵ منبع برتر دانلود رایگان وکتور برای فتوشاپ را با ویژگی‌ها و امکانات هر کدام‌شان را به شما معرفی کردیم. سپس برای افرادی که نمی‌دانستند فایل‌های وکتور چی هستند، فایل‌های وکتور را به طور کامل شرح دادیم و اشاراتی در مورد تفاوت این فایل‌ها با فایل‌های رستر یا بیت‌مپ کردیم. در دو بخش پایانی نیز از کاربرد فایل‌های وکتور گفتیم و نحوه باز کردن این فایل‌های کابردی بر روی فتوشاپ را آموزش دادیم. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

دیدگاه ها

  1. علیرضا معصومی گفت:

    چقد خوبین شما

  2. مجید بیگی گفت:

    بسیار گویا و شفاف بیان کردید

  3. شهرام قهرمانی گفت:

    aaaaliii bood

  4. میلاد کشانی گفت:

    چه مطلب خوبی

  5. جلال عبدی گفت:

    عاااااااااااالی بود

  6. مسلم امیری گفت:

    این موضوع یکی از موضوعات موردعلاقه منه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک