محتوای مقالات
حتی اگر هیچگاه دست به ویرایش تصاویر موجود روی رایانه خود نزده باشید، احتمالا بازهم نام فتوشاپ (Adobe Photoshop) را شنیده اید. این برنامه که برای هر دو سیستم عامل ویندوز و مکینتاش عرضه شده است، با دارا بودن قابلیت های گوناگون، نیاز بسیاری از عکاسان، طراحان و حتی کاربران عادی برای خلق، ویرایش و بهود آثار هنری را برطرف ساخته است.
تغییر پس زمینه، شبیه ساز نقاشی واقعی، روتوش تصاویر، طراحی کاور و … تنها بخشی از قابلیت های این نرم افزار است که هرساله با دریافت به روزسانی های جدید، ویژگی های بیشتری را نیز به خود اضافه می کند. شاید یکی از مهم ترین ویژگی های فتوشاپ استفاده از لایه ها برای ساخت پروژه گرافیکی شما باشد. این ویژگی نه تنها باعث می شود که کنترل بیشتری روی کل پروژه خود داشته باشید بلکه این امکان را به شما می دهد که با هر لایه به صورت جداگانه رفتار کنید و آثار هنری خود را بیش از پیش به سلیقه خود نزدیک کنید!
در حال حاضر نسخه های مختلفی از فتوشاپ Photoshop CC، Photoshop Lightroom ، Photoshop Elements و Photoshop Express به بازار عرضه شده اند. هر کدام از این نسخه ها با وجود یکسان بودن در نام فتوشاپ، کاربرد ها و ویژگی های مختلفی دارند که استفاده از آن ها را برای طیف خاصی از کاربران، ایده آل تر کرده است.
ما در این مقاله سعی کرده ایم تا شما را با تاریخچه فتوشاپ، کاربردها و ویژگی های نسخه مختلف آن آشنا کنیم و اطلاعات ارزشمندی را در رابطه با چگونگی یادگیری فتوشاپ و جایگزین های آن به شما ارائه دهیم. فرقی نمی کند یک دنبال کننده حرفه ای در زمینه گرافیک باشید و یا یک کاربر عادی. با خواندن این مقاله می توانید اطلاعات مفیدی را در جهت شناخت دقیق این ابزار و بکارگیری صحیح آن در پروژه های گرافیکی خود به دست آورید.
تاریخچه فتوشاپ
فتوشاپ (Photoshop) ابتدا در سال ۱۹۸۷ توسط برادران نول ( جان و توماس ) توسعه داده شد. این ابزار در سال های اولیه فقط برای سیستم عامل مکینتاش عرضه می شد و خبری از پشتیبانی سیستم عامل ویندوز نبود.
از زمان رونمایی در سال ۱۹۸۷ تا به امروز، فتوشاپ از یک ابزار ساده برای ویرایش تصاویر به کارگاهی جامع برای خلق و ویرایش آثار گرافیکی دیجیتال تبدیل شده است. در حالیکه نسخه های اولیه فتوشاپ توسط برادران نول تولید و توزیع شد، درسال ۱۹۹۵ کمپانی Adobe System امتیاز فتوشاپ را از آن خود کرد و نام آن را به Adobe Photoshop تغییر داد.
اولین نسخه منتشرشده فتوشاپ توسط ادوبی در سال ۱۹۹۰ به بازار عرضه شد. این نسخه به کاربران امکان مشاهده و ذخیره فایل ها را در فرمت های مختلف در سیستم عامل مکینتاش می داد. کاربران همچنان می توانستند رنگ، توازن و میزان اشباع رنگ ها در تصاویر را تنظیم کنند. امکان نقاشی و انتخاب کردن لبه های تصاویر هم به صورت خیلی محدود به برنامه اضافه شده بود. همین ویژگی های اندک باعث شد تا طراحان گرافیک خیلی زود سراغ فتوشاپ بروند.
از اضافه شدن قابلیت CMYKCOLOR ( مدل ۴ رنگ کاهشی ) و افکت Detoune ( ایجاد تصاویر روشن و تاریک در ۲ رنگ ) در ورژن ۲ برنامه تا بکارگیری موتور نقاشی جدید و اضافه شدن قابلیت Vector Text ( شکل دهی به متن ) در نسخه ۷ ، ادوبی همواره سعی کرده است تا با اضافه کردن ویژگی های بیشتر به این برنامه، راحتی و کنترل بیشتری را برای طرفداران گرافیک و عکاسان به ارمغان بیارد.
طبق گفته وبسایت ادوبی، بیش از ۹۰ درصد از گرافیست های خلاق جهان از نرم افزار فتوشاپ برای ویرایش و خلق آثار خود استفاده می کنند!
مزایا و معایب استفاده از فتوشاپ
نرم افزار فتوشاپ در قیاس با دیگر برنامه های ویرایشگر تصاویر، مزایا و امکانات بیشتری را در اختیار کاربران قرار می دهد. این امکانات و ویژگی های منحصربفرد باعث شده است تا فتوشاپ به محبوب ترین برنامه ویرایشگر تصاویر تبدیل شود و انتخاب اول بسیاری از طراحان و گرافیست های دنیا باشد. با این حال این بدین معنی نیست که برنامه فتوشاپ هیچ گونه نقص و عیبی ندارد و از نظر کارایی و عملکرد، در بالاترین سطح قرار گرقته است!
در لیست زیر شما را با برخی از مزایا و معایب استفاده از فتوشاپ آشنا کرده ایم:
مزایای استفاده از فتوشاپ
- امکانات و ویژگی های پیشرفته برای عکاسان
- توانایی درجه بندی رنگ ها به صورت حرفه ای ( Color Grading )
- کار کردن با لایه ها
- پشتیبانی از افزونه ها، فیلترها، بافت ها و وکتور های مختلف
- ابزار پیشرفته برای طراحی و نقاشی
- پشتیبانی کامل از تبلت های طراحی
- ویرایش ویدئو و لایه های انیمیشن
- توانایی ویرایش تمام فرمت های تصویری حتی GIF
- توانایی حذف و اضافه کردن اشیا در تصاویر
- توانایی انتخاب اشکال مختلف روی تصاویر ( Magic Tools )
- خروجی سازگار با دیگر برنامه های ادوبی ( Premier Pro ، Illustrator ، InDesign و … )
- چاپ دیجیتال
- ادغام تصاویر
- مونتاژ تصاویر
و…
معایب استفاده از فتوشاپ
- رابط کاربری پیچیده برای کاربران مبتدی
- پایدار نبودن نسخه های بتا ( آزمایشی )
- مناسب نبودن برای کار کردن روی حجم زیادی از عکس ها
- در دسترس نبودن قابلیت مانیتورینگ برای بعضی از ابزارها
- سازگار نبودن با تمام فرمت های وکتور ( Vector )
- گران بودن اشتراک برنامه ( البته اگر قصد خرید آن را داشته باشید ! )
- سنگین بودن برنامه
- حجم زیاد برنامه
و…
کاربردهای مختلف برنامه فتوشاپ
همانطور که قبلا هم به آن اشاره کردیم، برنامه فتوشاپ به دلیل برخورداری از قابلیت های مختلف، انعطاف پذیری و دقت بالا در ویرایش و اصلاح تصاویر از پرکاربرد ترین برنامه ها در حوزه گرافیک محسوب می شود. توسعه دهندگان وب، فیلم سازان، هنرمندان رسانه های اجتماعی، کارگاه های تبلیغات و … تنها بخش کوچکی از کاربرانی هستند که به کمک این برنامه آثار و کسب و کار خود را ارتقا داده اند و در کنار آن هزاران موقعیت شغلی نیز برای دیگر افراد بوجود آورده اند. در ادامه با کاربردهای بی شمار فتوشاپ در کسب و کارهای مختلف آشنا می شویم.
ویرایش تصاویر
فتوشاپ یک ابزار عالی برای ویرایش تصاویراست. فرقی نمی کند نیاز شما آماده کردن یک عکس دیجیتال یا اسکن شده برای آلبوم خانوادگی باشد و یا دوست داشته باشید جملات بنر تبلیغاتی وبسایت خود را تغییر دهید. در هر دو صورت استفاده از فتوشاپ بهترین و قابل اعتماد ترین انتخاب پیش روی شماست. با استفاده از فتوشاپ می توانید:
- رنگ مناسب را تنظیم کنید.
- عکس های خود را روتوش کنید. ( پاک کردن لکه ها و یا چین چروک های صورت )
- از فیلتر های مختلف مثل Watercolor ( آبرنگ ) استفاده کنید تا طراحی متفاوتی به عکس های خود ببخشید ( به خصوص برای گرافیست و طراحان )
- با انتخاب فرمت مناسب و کاهش اندازه فایل ها، عکس های خود را برای فضای آنلاین بهینه کنید.
- عکس ها را با فرمت های مختلف ذخیره کنید.
- عکس ها را برش دهید.
- اندازه عکس های خود را تغییر دهید.
- قاب های مختلفی برای عکس خود بسازید
و…
طراحی سایت
فتوشاپ یکی از محبوب ترین ابزار برای طراحان شبکه است. در حالیکه این برنامه قادر به پیاده سازی زبان نشانه گذاری تجاری است، معمولا برای کدنویسی وبسایت ها مورد استفاده قرار نمی گیرد. با این حال با استفاده از این برنامه می توانید این زبان را قبل از رفتن به مرحله نوشتار سبک و استایل دهید.
تغییر رنگ، حالت دادن به قسمت های مختلف سایت، اضافه کردن جزئیات و … همگی از کاربردهای فتوشاپ در طراحی سایت محسوب می شوند.
یک طراح وبسایت به کمک فتوشاپ می تواند:
- نسخه های گرافیکی مختلفی برای جابجایی ماوس روی وبسایت ( Mouse rollover ) ایجاد کند.
- اجزای جداگانه وبسایت مثل دکمه ها و یا پس زمینه وبسایت را طراحی کند.
- اجزای گرافیکی را به مجموعه از تصاویر تبدیل کند ( مثل نوار دکمه های وبسایت )
خلق آثار گرافیکی
توسعه دهندگان ادوبی با ساختن ابزار و رابط های مختلف در فتوشاپ همواره سعی کرده اند که بهترین تجربه را برای طراحان و خلاقان حوزه گرافیک به ارمغان بیاورند. این قابلیت ها با عرضه نسخه های جدید بیشتر می شوند و عملکرد فعلی خود را نیز بهبود می بخشند.
انتخاب رنگ های سفارشی برای قلم موها، اضافه کردن افکت های مختلف مثل سایه، قابلیت نقاشی و … همگی از ابزارهای مختلفی هستند که فتوشاپ را به قوی ترین برنامه برای خلق آثار گرافیکی تبدیل کرده است.
ساخت الگو و بافت های مختلف
ساخت الگو و بافت های مختلف یکی از هیجان انگیز ترین موارد استفاده از فتوشاپ است. با این حال برای این مورد علاوه بر مهارت استفاده از فتوشاپ باید کمی خلاقیت نیز به خرج دهید. الگوهای تصاویر، الگوهای پس زمینه محصول، الگوهای متن و … علاوه بر اینکه زیبایی دوچندانی به آثار شما می دهند، تاثیر بسزایی در جلب نظر مشتری شما خواهند داشت.
پس اگر به دنبال این هستید که نوشته های خود را جذاب تر کنید و مفهومی دوچندان به کاور تبلغاتی خود ببخشید، حتما یادگیری فتوشاپ و آموزش الگوسازی را در لیست آموزش خود قرار دهید.
ساخت عکس نوشته ها
حتما شما هم در اینترنت به عکس نوشته ها، نقل قول ها و حتی ترول ها ( Meme ) برخورده اید! این تصاویر که عمدتا حاوی معانی و ارزش کلامی بالایی هستند، اکثرا به کمک فتوشاپ ساخته می شوند. در واقع اگر همین الان سرچ کوچکی در اینستاگرام خود بزنید، پیچ های زیادی شامل کاربران معمولی، برند های فروش و یا شرکت های مختلف را می بینید که به کمک همین عکس نوشته ها با کاربران خود تعامل می کنند!
با یادگیری فتوشاپ به سادگی می توانید عکس نوشته های خلاقانه بسازید، نقل قول های بزرگان را در قابی زیبا شرح دهید و یا با ساخت ترول ( Meme ) تبدیل به یک سوژه جذاب اینترنتی شوید!
ساخت پکیج های بسته بندی
اگر به دنبال ساخت پکیج و بسته بندی های طبیعی برای محصول خود هستید، فتوشاپ می تواند این کار را به بهترین نحو برای شما انجام دهد. شاید دوست داشته باشید جواهرآلات خود را در یک بسته بندی شیک به مخاطبان وبسایت ارائه دهید یا لوگو خود را روی پکیج آموزشیتان حک کنید، مهم نیست! فتوشاپ ۰ تا ۱۰۰ این کار را برای شما انجام می دهد!
به کمک ساخت پکیج و نمونه های بسته بندی، مشتریان ایده ذهنی شما را بهتر درک می کنند و همین مورد می تواند باعث افزایش فروش و رشد کسب و کار شما شود.
طراحی داخلی
با اینکه نرم افزارهای زیادی برای طراخی داخلی وجود دارد، بعضی از طراحان ترجیح می دهند از فتوشاپ برای ایجاد نقشه یا طرح های ناهموار ساختمان استفاده کنند. برخی از آن ها نیز ممکن است از فتوشاپ برای ایجاد تصاویر دقیق مبلمان یا سایر عناصر داخلی آپارتمان استفاده کنند تا درک بهتری از نقشه و طرح نهایی به دست آورند.
ساخت لوگو
طراحی لوگو با فتوشاپ یکی دیگر از کاربردهای این برنامه محبوب است. با اینکه نرم افزارهای زیادی مثل Corel Draw، Adobe Artist و وبسایت های آنلاین برای ساخت لوگو وجود دارند، اکثر طراحان بزرگ برای طراحی لوگو سراغ فتوشاپ میروند.
کاهش سایز بدون کاهش کیفیت، افزایش پیکسل های تصاویر، تغییر اندازه لوگو، استفاده از لایه های مختلف، شخصی سازی اجزای لوگو و … همگی از مواردی هستند که فتوشاپ را از دیگر برنامه های گرافیک برای ساخت لوگو مجزا ساخته است.
رشد کسب و کار
بر کسی پوشیده نیست که استفاده از فتوشاپ و طراحی گرافیکی می تواند تاثیر بسزایی در رشد کسب و کار و فروش محصول شما ایفا کند.
از بیلبوردهای تبلیغاتی بزرگ در سطح شهر گرفته تا بنرهای شب یلدا برای خرید شگفت انگیز وب سایت ها!
اگر به دنبال بیشتر دیده شدن و جلب نظر مشتری هستید، در گام اول باید محصول خود را در یک پس زمینه زیبا با شعار تبلیغاتی قانع کننده به مشتری ارائه دهید!
با این کار نه تنها مشتری بیشتری برای محصول و کسب و کار خود جذب می کنید، بلکه در نگاه مشتری از دیگر رقبا نیز فاصله گرفتید.
دریافت پروژه فتوشاپ و درآمدزایی
طراح گرافیک، گرافیست، ویرایشگر تصاویر و … همگی از عناوینی هستند که مرتبا در سایت های شغلی به چشم ما می خورند. این یک حقیقت است که با یادگیری فتوشاپ می توانید چه به صورت حضوری و چه به صورت دورکار پروژه فتوشاپ دریافت کنید و از این طریق درآمدزایی داشته باشید.
به گفته وبسایت Websitebuilderinsider یک فتوشاپ کار ماهر می تواند به طور میانگین سالی ۵۰ هزار دلار دریافت کند! درست است که این رقم در کشورما با توجه به نرخ ارز و شرایط اقتصادی کمتر است، اما همچنان طراح و گرافیست به عنوان یکی از پردرآمدترین مشاغل ایران محسوب می شوند.
نسخه های مختلف فتوشاپ چه فرقی با هم دارند؟
همانطور که بالاتر به آن اشاره شد، نسخه های مختلفی از فتوشاپ وجود دارند که بر اساس نیاز و کاربرد از یکدیگر مجزا شده اند. در لیست زیر به معرفی نسخه های مختلف فتوشاپ و کاربردهای آن پرداخته ایم.
فتوشاپ Adobe Photoshop CC
Adobe Photoshop CC ( مخفف Creative Cloud )، کامل ترین و حرفه ای ترین نسخه فتوشاپ است که با تهیه اشتراک در اختیار کاربران قرار می گیرد. Adobe Photoshop CC معمولا همراه با Photoshop Lightroom یا به همراه بخشی از اشتراک Creative Cloud به کاربران عرضه می شود. این نسخه از فتوشاپ معمولا مورد استفاده طراحان، متخصصان وب، عکاسان و یا تدوین گرهای ویدئو برای اصلاح یا ویرایش تصاویر دیجیتال است.
Adobe Photoshop CC در قیاس با فتوشاپ معمولی، دارای امکانات و ابزارهای بیشتری می باشد که به نوعی نسخه مدرن شده فتوشاپ محسوب می شود. چیدمان بهتر قلم مو، قابلیت گردش کار پانوراما ۳۶۰، کاهش لرزش دوربین، قلم ابزار انحنا و … از ویژگی هایی است که نسخه CC را از ورژن معمولی جدا کرده است.
فتوشاپ Adobe Photoshop Elements
Adobe Photoshop Elements نسخه مصرف کننده از خانواده محصولات فتوشاپ محسوب می شود.
Photoshop Elements شامل قابلیت های حرفه ای می باشد که در Adobe Photoshop CC نیز یافت می شود، با این حال با گزینه های ساده تر که برای کارکردن یک کاربر مبتدی در نظر گرفته شده است! این نسخه معمولا توسط عکاسان آماتور و علاقه مندان متبدی عکاسی دیجیتال مورد استفاده قرار می گیرد. Photoshop Elements از همان فناوری تصویربرداری دیجیتال Adobe Photoshop CC ساخته شده است. برخی از قابلیت های این نسخه عبارتند از:
- تغییر رنگ تصاویر
- برش تصاویر
- اصلاح و ترمیم عیوب عکاسی ( مثل گرد و غبار روی لنز یا قرمزی چشم )
- طراحی روی تصاویر به کمک قلم یا مداد
- اضافه کردن متن به تصاویر
- حذف افراد یا اشیا درون یک تصویر
- سازماندهی عکس ها برای دسترسی سریع
- انتشار تصاویر به صورت آنلاین یا ایمیل
فتوشاپ Adobe Photoshop Lightroom
Photoshop Lightroom بخشی از محصولات خانواده فتوشاپ است که عمدتا توسط عکاسان برای پردازش و ویرایش حجم زیادی از تصاویر استفاده می شود. لایت روم توانایی ایجاد و ذخیره تنظیمات از پیش تعیین شده ( Preset ) را دارد که می تواند روی حجم زیادی از تصاویر اعمال شود. همچنین این برنامه دارای قابلیت تصویربرداری غیر مخرب ( non-destructive imaging ) می باشد تا فایل های اورجینال و اصلی دست نخورده و سالم بمانند.
Photoshop Lightroom توانایی ویرایش فایل های RAW ( خام ) را نیز دارد. فرمت RAW در حقیقت به عکس هایی گفته می شود که در فرآیند عکاسی توسط سنسور دوربین، بدون فشرده شدن و تغییر در سایز ایجاد می شوند. یعنی عکس خامی که بدون هیچ تغییری توسط سنسور دوربین شما گرفته شده است. به کمک لایت روم می توانید توازن نور و اکسپوژر سفید را در یک فایل RAW تغییر دهید.
با این وجود لایت روم بسیاری از ویژگی و قابلیت های Adobe Photoshop CC یا Adobe Photoshop Elements را ندارد و از رابط کاربری متفاوتی نیز استفاده می کند.
فتوشاپ Adobe Photoshop Express
Photoshop Express یک نسخه ساده از فتوشاپ می باشد که برای ویرایش عکس روی گوشی های هوشمند ( آندروید و IOS ) استفاده می شود. به کمک این برنامه می توانید علاوه بر ویرایش عکس، طرح ها و تصاویر مختلف روی گوشی موبایل خود را نیز اصلاح کنید.
با اینکه این برنامه از نظر قابلیت و ویژگی به هیچ عنوان قابل قیاس با نسخه ویندوز Adobe Photoshop CC یا Lightroom نیست، اما بدون شک در سفرها و یا زمانیکه از رایانه خود دور هستید، جایگزین مناسبی برای فتوشاپ می باشد. برخی از قابلیت های Photoshop Express عبارتند از:
- تغییر اندازه عکس های شما برای شبکه های اجتماعی ( فیسبوک، اینستاگرام و … )
- ویرایش ساده تصاویر ( تنظیم کنتراست، اکسپوژر و … )
- روتوش تصاویر
- فیلتر و افکت های مختلف عکاسی
- ساخت عکس ترکیبی
و…
خب، حالا کدام نسخه از فتوشاپ مناسب من است؟
-
⦁ Adobe Photoshop CC
اگر به دنبال کاملترین و حرفه ای ترین نسخه فتوشاپ هستید، بدون شک نسخه CC بهترین انتخاب شماست. با دانلود نسخه جدید Adobe Photosho CC به آخرین تغییرات و ویژگی های جدید فتوشاپ دسترسی خواهید داشت. آخرین ورژن این برنامه نسخه Adobe Photoshop CC 2022 24.0 می باشد که برای هر دو سیستم عامل ویندوز و مک عرضه شده است.
-
⦁ Adobe Photoshop Elements
اگر به تمام ویژگی های Adobe Photoshop CC نیاز ندارید و رابط کاربری این نسخه را بیش از حد پیچیده می بینید، Adobe Photoshot Elements بهترین انتخاب شماست.
شرکت ادوبی این نسخه را برای عکاسان مبتدی عرضه کرده است تا به راحتی عکس و تصاویر خود را ویرایش کنند.
Adobe Photoshop Elements دارای سه محیط کاربری به نام Quick Edit ( ویرایش سریع )، Guided Edit ( ویرایش به کمک راهنما ) و Expert Edit ( ویرایش حرفه ای ) می باشد که با انتخاب هر کدام ویژگی و قابلیت های مختلفی به برنامه اضافه می شود. محیط کاربری ویرایش حرفه ای ( Expert Edit ) تقریبا امکاناتی مشابه با Photoshop CC را به شما می دهد.
-
⦁ Adobe Photoshop Lightroom
Adobe Photoshop Lightroom برای سازماندهی و مدیریت حجم زیادی از عکس ها و تصاویر دیجیتال طراحی شده است. از آنجایی که به کمک این برنامه می توانید با نسخه خام عکس ها ( RAW ) کار کنید، بسیاری از طراحان ترجیح می دهند تا ویرایش های اولیه خود را با لایت روم انجام دهند و پس از آن به کمک فتوشاپ اشیای ناخواسته را حذف و روتوش نهایی را اعمال کنند.
در واقع لایت روم یک مکمل عالی در کنار نرم افزار فتوشاپ می باشد. این نرم افزار عمدتا مورد استفاده عکاسان قرار می گیرد تا در کنار برخورداری از ابزارهای ساده ویرایش، کنترل دوچندانی در مدیریت و سازماندهی عکس ها داشته باشند.
-
⦁ Adobe Photoshop Express
فتوشاپ اکسپرس یک گزینه عالی برای کاربرانی است که به دنبال سریع ترین روش برای ویرایش تصاویر خود هستند. اگر به رایانه خود دسترسی ندارید و یا برنامه فتوشاپ به راحتی روی سیستم شما اجرا نمی شود، می توانید از Adobe Photoshop Express روی گوشی هوشمند خود کمک بگیرید. فتوشاپ اکسپرس طیف وسیعی از ابزارهای ویرایش تصاویر را در اختیار شما قرار می دهد.
با این حال واضح است که برنامه های گوشی امکانات کمتری در قیاس با نسخه های ویندوز دارند و فتوشاپ اکسپرس هم از این قاعده مستثنی نیست.
جایگزین های فتوشاپ چه برنامه هایی هستند؟
علی رغم تسلط بی چون و چرای فتوشاپ در حوزه طراحی و گرافیک، بعضی از کاربران ممکن است محیط کاربری فتوشاپ را نپسندند و سراغ برنامه های جایگزین فتوشاپ بروند. در این حالت شما چندین انتخاب مختلف خواهید داشت که در ادامه به توضیح هر یک از آن ها پرداخته ایم.
procreate
این برنامه که اغلب به عنوان بهترین جایگزین فتوشاپ برای آی پد ها شناخته می شود، با هزینه پایین و رابط کاربری جذاب یک انتخاب عالی برای طراحان نقاشی دیجیتال است. Procreate تنها برای سیستم عامل IOS عرضه شده است و در قیاس با Adobe Photoshop امکانات کمتری را در اختیار کاربران قرار می دهد. از آنجایی که Procreate عمدتا به عنوان یک ابزار نقاشی دیجیتال محسوب می شود، انتخاب ایده آلی برای ساخت محتوای دیجیتال ( کاور، بنر و ... ) نیست.
GIMP
GIMP به دلیل رایگان بودن و سازگاری با سیستم عامل های مختلف ( ویندوز، مک، لینوکس و ... ) بهترین رقیب فتوشاپ محسوب می شود. ابزار و ویژگی های مختلف در GIMP مثل نقاشی، تصحیح و روتوش رنگ ها، توانایی انتخاب اشیا و کار کردن با فرمت های مختلف عملکردی مشابه با فتوشاپ دارند. با اینکه GIMP به عنوان یک برنامه منبع باز ( Open Source ) به روز رسانی های جدیدی دریافت میکند، ممکن است در برخی مواقع هنگام کار کردن با برنامه به مشکلات و ارورهای عجیب و غریبی بر بخورید!
Affinity Photo
اگرچه Affinity Photo کاربرد خاصی برای ساخت محتوای بازاریابی ندارد، با این حال برای طراحان و عکاسان حرفه ای نزدیک ترین برنامه به فتوشاپ شناخته می شود. این برنامه در قیاس با اشتراک ماهیانه فتوشاپ، هزینه بسیار کمتری دارد و اکثر ابزارهای فتوشاپ را نیز پوشش داده است. Affinity Photo برای دو سیستم عامل ویندوز و مک عرضه شده است. همچنین می توانید نسخه IOS آن را برای آی پد یا آیفون خود دریافت کنید اما خبری از پشتیبانی دستگاه های آندرویدی نیست!
Sketch
طراحانی که قصد ساخت رابط کاربری ( UI ) یا بهبود تجربه کاربری ( UX ) را دارند، معمولا از Sketch به عنوان جایگزین فتوشاپ استفاده می کنند. این برنامه با ویژگی های مخلتفی مثل بزرگنمایی بی نهایت، کار کردن با لایه ها، گرادینت، تنظیمات پیش فرض ( Preset ) و ... به بازار عرضه شده است که به دلیل پشتیبانی از افزونه ها می توان قابلیت های بیشتری را نیز به آن اضافه کرد. خبر بد این است که این برنامه فقط برای کاربران مک در دسترس قرار دارد!
برای یادگیری فتوشاپ چه باید کرد؟
در مباحث قبلی شما را با کاربرد و ویژگی های مختلف نسخه های فتوشاپ آشنا کردیم. حتما تا اینجای مقاله به این نتیجه رسیده اید که فتوشاپ بهترین و حرفه ای ترین ویرایشگر تصاویر می باشد که قابلیت های مختلفی را در اختیار عکاسان حرفه ای و کاربران معمولی قرار می دهد.
با این حال اگر به دنبال استفاده از تمام این قابلیت ها هستید باید آموزش فتوشاپ را نیز پس از دانلود برنامه در دستور کار خود قرار دهید! حقیقت این است که بدون آموزش درست و حسابی فتوشاپ، شما تنها با پنجره های مختلف، نوشته های عجیب و غریب و نمودارهای نامشخصی سر و کله خواهید زد که ویرایش حرفه ای تصاویر را برایتان ناممکن می سازد!
روش های مختلفی برای یادگیری فتوشاپ وجود دارد. کلاس های خصوصی، کتاب، دوره های آموزشی و … . هرکدام از این روش ها معایب و مزایای خاص خود را در یادگیری فتوشاپ دارند. با عنوان مثال ممکن است در شهر شما کلاس آموزشی درست و حسابی برای فتوشاپ وجود نداشته باشد و یا یادگیری با کتاب را روشی منسوخ شده برای آموزش بدانید.
با این حال آموزش های آنلاین و دوره های آموزشی راه حل بهتری برای یادگیری برنامه های تخصصی مثل فتوشاپ هستند. پوشش سطح مبتدی تا پیشرفته، آموزش درون برنامه، امکان ذخیره سازی آموزش ها، در دسترس بودن کلیپ های آموزشی و … همگی از نکات مثبت استفاده از دوره های آموزشی برای یادگیری فتوشاپ می باشد.
دوره آموزشی فتوشاپ در سایت فرهاد گراف، با بیش از ۱۶ ساعت آموزش تصویری، جزئی ترین نکات فتوشاپ از سطح مبتدی تا پیشرفته را پوشش داده و با ارائه ۳ ماه پشتیبانی، مشکلات شما را در یادگیری ۰ تا ۱۰۰ فتوشاپ برطرف می کند. اگر به دنبال آموزش حرفه ای فتوشاپ هستید، به شما توصیه می کنیم حتما از این فرصت استفاده کنید تا خیلی زود به یک طراح و گرافیست حرفه ای تبدیل شوید.
کلام آخر و جمع بندی
فتوشاپ یک نرم افزار همه فن حریف برای تمام علاقه مندان حوزه گرافیک و کاربران معمولی می باشد. با یادگیری فتوشاپ می توانید آثار هنری خود را خلق، تصاویر و عکس های مورد علاقه تان را ویرایش، کسب و کار خود را تبلیغ و حتی از خانه خود امکان درآمدزایی داشته باشید.
ما در این مقاله سعی کردیم تا شما را به صورت ۰ تا ۱۰۰ با نرم افزار فتوشاپ و کاربردهای آن آشنا کنیم. در صورتیکه در این زمینه سوالی دارید و یا دوست دارید نظر ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید، از قسمت نظرات سایت استفاده کنید. ممنون که تا انتهای مقاله همراه ما بودید.
بسیار عالی بود. ممنون از توضیحاتتون. 🌟
درود و عرض خسته نباشید خدمت شما مهندس عزیز
بزرگوار جسارتن این کلیپ ها رو میشه با تلفن همراه هم دانلود کرد یا خیر
سپاسگزارم
چه مطلب خوبی
این مطلب حرف نداشت
با اجازتون بازنشر شد
شادکام و سلامت باشید