شما مراحل مقدماتی هستید
مشاهده بخش ها

آموزش فتوشاپ

آشنایی مقدماتی با محیط برنامه فتوشاپ ( ۰ تا ۱۰۰ تصویری )

avatar
اردلان چیتایی

اشتراک

فرقی نمی کند اگر به تازگی فتوشاپ را شروع کرده باشید و یا یک کاربر حرفه ای در زمینه گرافیک باشید! شناخت رابط کاربری فتوشاپ یکی از مهم ترین اصول برای استفاده کارآمد از برنامه است. اگر برای بار اول برنامه فتوشاپ را باز می کنید، احتمالا با دیدن پنجره ها، پنل ها و ابزارهای مختلف کمی گیج شده اید! حتما با خودتان فکر می کنید ” من چجوری می تونم تمام این ابزار ها و پنجره های مختلف رو یاد بگیرم؟!

در پاسخ به این سوال باید گفت که اولین قدم شما برای یادگیری فتوشاپ، شناخت صحیح رابط کاربری برنامه است. با این کار، درک بهتری از قسمت های مختلف فتوشاپ پیدا می کنید و امکان استفاده از ابزارهای بیشتری برای ویرایش تصاویر دارید.

یادگیری محیط برنامه فتوشاپ

ما در این مقاله، کارایی هر قسمت از رابط کاربری فتوشاپ ( UI ) را به زبانی ساده برایتان بیان می کنیم. بخش های مثل نوار ابزار ( Toolbar )، نوار گزینه ها ( Options bar )، پنل لایه ها ( Layers panel ) و … این مقاله می تواند نقطه شروع شما برای یادگیری بخش های مقدماتی فتوشاپ باشد. پس با ما همراه باشید تا با رابط کاربری فتوشاپ بیش تر آشنا شوید!

صفحه اصلی ( Home Screen )

در صورتیکه یک فایل تصویری را به کمک فتوشاپ باز کنید، مستقیما به محیط کاری فتوشاپ هدایت می شوید. با این حال اگر خود برنامه را اجرا کنید، اولین صفحه ای که به آن بر می خورید، صفحه اصلی ( Home Screen ) خواهد بود. ( تصویر پایین ) در این صفحه گزینه های مختلفی برای شروع پروژه خود دارید.

صفحه اصلی فتوشاپ ( Home Screen )

A. ساخت پروژه جدید یا باز کردن فایل تصویری

پنل سمت چپ، قسمتی است که می توانید یک پروژه جدید را شروع کنید و یا یک پروژه قدیمی یا یک فایل تصویری را برای ویرایش باز کنید.

پنل ساخت پروژه یا باز کردن فایل تصویری

گزینه New File را انتخاب کنید تا پنجره جدید برای شروع پروژه باز شود. در صفحه بعدی می توانید اندازه بوم ( Canvas Size )، وضوخ ( Resolution )، حالت رنگ و باقی موارد را تنظیم کنید.

پنل ساخت پروژه یا باز کردن فایل تصویری در فتوشاپ

همانطور که میبینید در این بخش می توانید یک تنظیمات ( Preset ) پیش فرض و یا ذخیره شده را از نوار بالا انتخاب کنید و یا تنظیمات دلخواه خود را در پنل سمت راست وارد کنید. زمانیکه آمادۀ ورود به فضای کاری برنامه هستید، گزینه Create را بزنید.

انتخاب تنظیمات برای شروع پروژه

همچنین شما می توانید در صحفه اصلی ( Home Screen )، یک فایل فتوشاپ ( PSD ) و یا یک فایل تصویری ( JPEG،PNG و … ) را باز کنید و مستقیما به محیط کاری برنامه هدایت شوید. به این منظور باید گزینه Open را انتخاب کنید. ( تصویر پایین )

باز کردن فایل تصویری در فتوشاپ

B. نوار فهرست ( The Menu Bar )

در صفحه اصلی ( Home Screen )، می توانید به برخی از گزینه های نوار فهرست ( The Menu Bar ) در صورت نیاز دسترسی داشته باشید. این نوار در قسمت بالای رابط کاربری فتوشاپ قرار گرفته است. ( تصویر پایین ) در قسمت های بعدی، نوار فهرست را با جزئیات بیشتری به شما توصیح خواهیم داد.

نوار منو ( Menu Bar ) فتوشاپ

C. پنل دسترسی سریع ( Quick Access Panel )

پنلی که در پایین نرم افزار فتوشاپ قرار گرفته است، پنل دسترسی سریع ( Quick Access Panel ) نام دارد. در این پنل، تصاویر و پروژه هایی که قبلا روی آن ها کار کرده اید قرار گرفته است که می توانید با کلیک کردن روی آن ها، مستقیما وارد محیط کاری شوید و ویرایش تصاویر را از سر بگیرید. شما می توانید این پروژه ها را هرجوری که دوست دارید مرتب کنید و یا نمایش آن ها را بر اساس لیست تنظیم کنید.

پنل دسترسی سریع ( Quick Access Panel )

D. پیشنهادات فتوشاپ ( Photoshop Suggestion )

قسمت بالای صفحه اصلی ( بخش D )، نکات ارزشمندی را در رابطه با استفاده از ابزارهای مختلف و عملکرد برنامه به شما می دهد. البته که این پیشنهادات به زبان انگلیسی است و باید درک متوسطی از این زبان داشته باشید. با انتخاب گزینه Hide Suggestion می توانید این نکات را پنهان کنید. ( اگر از نسخه کرک شده فتوشاپ استفاده می کنید، احتمالا به این بخش دسترسی ندارید! )

قسمت پیشنهادات فتوشاپ ( Photoshop Suggestion )

آشنایی مقدماتی با محیط کاری فتوشاپ

پس از ایجاد یک پروژه جدید و یا باز کردن یک فایل تصویری، محیط کاری فتوشاپ برای شما نمایش داده می شود. در این صفحه می توانید تصاویر و یا آثار هنری خود را ببینید، ابزارهای مختلف را انتخاب کنید، روی عکس ها اصلاحات انجام دهید و یا افکت های مختلفی به پروژه خود اضافه کنید. حالا بریم سراغ آشنایی مقدماتی با محیط کاری فتوشاپ!

تصویر محیط کاری نرم افزار فتوشاپ

۱٫ پنجره تصاویر و برگه ها

درست در مرکز برنامه فتوشاپ، پنجره ای وجود دارد که بوم شما در آن نمایش پیدا کرده است. بوم ( Canvas ) ناحیه است که تصاویر و سایر عناصر برای شما قابل مشاهده هستند. اندازه این بوم به اندازه تصویری که باز کردید و یا تنظیماتی که قبل از ورود به محیط کاری اعمال کردید بستگی دارد.

برای ساخت پروژه دلخواه خود می توانید اشکال مختلف،لایه های جدید، اشیاء و یا تصاویر بیشتری به بوم اضافه کنید.

پنجره تصاویر و برگه ها

هر عنصری که بیش از حد بزرگ باشد و روی بوم شما قرار نگیرد، به فضای اطراف عکس شما ( Pasteboard یا همان ناحیه طوسی رنگ )  کشیده می شود.  هدف از این کار، ایجاد یک حاشیه ( Boarder ) در اطراف تصویر، نگه داشتن عناصر بزرگتر از بوم و جدا کردن آثار هنری هنگام استفاده از قابلیت Artboard می باشد.

ناحیه Pasteboard در فتوشاپ

می توانید کمی خلاقیت به خرج دهید و با بزرگ نمایی یک عنصر خاص، از فضای طوسی رنگ ( Pasteboard ) برای ساخت آثار هنری خود کمک بگیرید!

در اطراف فضای طوسی رنگ ( Pasteboard ) در بالا و سمت چپ، ابزار خط کش ( Ruler ) وجود دارد که می توانید آن را به به حالت قابل نمایش ( Visible ) و یا پنهان ( Hide ) در بیاورید. خط کش به شما کمک می کند عناصر مختلف عکس را تراز و اندازه کنید.

ابزار خط کش در فتوشاپ

در بالای پنجره تصاویر، قسمت برگه ها ( TABS ) قرار گرفته است. در این قسمت پروژه های مختلفی که را که به صورت جداگانه باز کرده اید، نمایش پیدا می کنند. می توانید روی یک برگه کلیک کنید تا به تصویر یا پروژه ای که قبلا باز کردید هدایت شوید.

برگه های مختلف در فتوشاپ

انتخاب برگه در فتوشاپ

پایین پنجره تصاویر، قسمت نوار وضعیت ( Status Bar ) قرار گرفته است که اطلاعات مختلفی را راجع به عکسی که باز کردید به شما می دهد.

نوار وضعیت در فتوشاپ

برای مشاهده اندازه تصویر، حالت رنگ، رزولوشن ( وضوح تصویر ) روی نوار وضعیت ( Status Bar ) کلیک کنید و نگه دارید. می توانید روی فلش < هم کلیک کنید تا اطلاعات بیشتری به شما نمایش داده شود.

اطلاعات ناحیه نوار وضعیت ( Status Bar )

اطلاعات بیشتر در ناحیه نوار وضعیت

همچنین می توانید با تایپ یک عدد در کنار نوار وضعیت ( Status Bar )، میزان بزرگ نمایی عکس را تغییر دهید.

بزرگنمایی تصاویر در فتوشاپ

در پایان، در سمت راست و پایین پنجره تصاویر، نوارهای پیمایش ( Scroll Bar ) قرار گرفته اند . نوارهای پیمایش به شما این امکان را می دهند عکس را بالا و پایین کنید. برای جابجایی عکس، نوار سمت راست را بالا و پایین و نوار پایین را به سمت چپ و راست بکشید.

نوار پیمایش ها در فتوشاپ

 

۲٫ نوار ابزار و پنل های توسعه یافته ( The Toolbar & Expanded Panels )

در سمت چپ رابط کاربری فتوشاپ، نوار ابزار ( Toolbar ) قرار گرفته است که تمامی ابزارهای مختلف برنامه را در خود جای داده است.

نوار ابزار ( Toolbar )

برای استفاده از این ابزارها، روی آیکون آن کلیک کنید و یا از میانبرها ( شورتکات ) کمک بگیرید. به عنوان مثال می توانید روی آیکون ابزار برش ( Crop Tool ) کلیک کنید و یا دکمه C را فشار دهید تا ابزار برش فعال شود.

فعال کردن ابزار در قسمت Toolbar

پس از فعال شدن ابزار مورد نظر، حاشیه طوسی رنگی به آیکون آن اضافه می شود. این بدین معناست که ابزار مورد نظر شما فعال و قابل استفاده می باشد.

آیکون خاکستری ابزار فعال شده

برای دسترسی به ابزارهای بیشتر، پنل های توسعه یافته ( Expanded Panels ) را باز کنید. این پنل ها، ابزارهایی که تقریبا عملکرد مشابه ای با هم دارند در یک گروه دسته بندی می کنند. برای دسترسی به یک پنل توسعه یافته، روی ابزار مورد نظر خود کلیک کنید و نگه دارید. پنجره جدیدی برای شما باز می شود که می توانید ابزارهای بیشتری را انتخاب کنید.

پنل های توسعه یافته در قسمت نوار ابزار

روی آیکون ابزارهایی که پنل توسعه یافته دارند و ابزارهای بیشتری در خود جای داده اند، یک مثلت کوچک وجود دارد که نشان می دهد ابزارهای بیشتری در دسترس شماست.

آیکون پنل های توسعه یافته

همجنین شما می توانید نوار ابزار را به صورت پیش فرض به حالت یک ستون ( با ابزار کم تر ) و یا دو ستون ( با ابزار بیشتر ) تغییر دهید. در صورتیکه از دو ستون استفاده کنید، ابزارهایی که در پنل های توسعه یافته قرار گرفته اند، مستقیما به نوار ابزار اضافه می شوند. برای این کار، روی نماد فلش دوتایی ( << ) بالای نوار ابزار کلیک کنید.

اضافه کردن تمام ابزارها به قسمت Toolbar

برای بازگشت به حالت یک ستون می توانید نماد فلش دوتایی ( >> ) را دوباره انتخاب کنید.

برای افزودن یا پاک کردن ابزاری خاص و یا تنظیم مجدد نوار ابزار، می توانید از قسمت تنظیمات کمک بگیرید.  برای این کار روی ۳ نقطه پایین نوار ابزار کلیک کنید و نگه دارید. بعد از آن گزینه Edit Toolbar را انتخاب کنید.

تنظیمات نوار ابزر ( Toolbar )

هنگامی که پنجره شخصی سازی نوار ابزار ( Customize Toolbar ) باز شد، ابزارها را به صورت دلخواه مرتب کنید.

پنجره شخصی سازی نوار ابزار ( Customize Toolbar )

 راهنمای ابزار ( Rich Tooltips )

فتوشاپ برای تمام ابزارهای موجود در نوار ابزار، نکات و راهنمایی های ارزشمندی ارائه می دهد. ( البته به زبان انگلیسی )  این نکات که معمولا به صورت پخش یک ویدئوی کوتاه است، کاربرد و عملکرد یک ابزار را به شما نشان می دهند. برای دسترسی به این نکات، ماوس خود را روی ابزار مورد نظر نگه دارید. با انتخاب گزینه Learn More ( یادگیری بیشتر )، اطلاعات بیشتری راجع به ابزار انتخاب شده برای شما نمایش پیدا می کند.

 راهنمای ابزار ( Rich Tooltips )

 

۳٫ نوار گزینه ها ( Options Bar )

نوار گزینه ها ( Options Bar ) نزدیک بالای رابط کاربری فتوشاپ قرار گرفته اند که محتویات آن بر اساس ابزار انتخابی تغییر می کند. هدف از نوار گزینه ها، شخصی سازی و تغییر تنظیمات ابزار انتخابی فعال می باشد.

نوار گزینه ها ( Options Bar )

هنگامی که ابزار دیگری انتخاب می کنید، به عنوان مثال ابزار انتخاب سریع ( Quick Selection Tool )، محتویات قسمت نوار گزینه ها برای تغییر تنظیمات ابزار و شخصی سازی شما تغییر خواهد کرد.

تصویر نوار گزینه ها ( Options Bar )

اولین گزینه برای هر ابزار ( که در کنار آیکون ابزار قرار گرفته است )، انتخابگر تنظیمات ابزار ( Tool Preset picker ) است. به کمک این گزینه می توانید تنظیمات پیش فرض یا تنظیمات ذخیره شده ( Preset ) خود را را برای شخصی سازی ابزار اعمال کنید.

انتخابگر تنظیمات ابزار ( Tool Preset picker )

۴٫ نوار فهرست ( Menu Bar )

نوار فهرست ( Menu Bar ) که با نام نوار برنامه نیز شناخته می شود در بالاترین قسمت رابط کاربری فتوشاپ قرار گرفته است. نوار فهرست بخش زیادی از دستورها و عمل های گوناگون را با دسته بندی های مختلف در خود جای داده است. به کمک نوار فهرست می توانید تنظیمات یک عکس را تغییر دهید، لایه و افکت های مختلفی به پروژه خود اضافه کنید، ابعاد تصویر را تغییر دهید و ….

نوار فهرست ( Menu Bar )

گزینه های بستن، بزرگ یا کوچک کردن فتوشاپ در نسخه ویندوز درست روبروی نوار فهرست ( Menu Bar ) قرار گرفته اند.

آیکون های بستن و بزرگ و کوچک کردن صفحه

زمانیکه روی هر یک از گزینه های  نوار فهرست ( Menu Bar ) کلیک می کنید، گزینه های بیشتری مربوط به آن دسته باز می شود. به عنوان مثال اگر می خواهید یک لایه جدید به عکس خود اضافه کنید در ابتدا از روی نوار فهرست روی گزینه Layer می زنید و بعد از آن در پنجره جدید مسیر New > Layer را انتخاب می کنید. برخی از گزینه های نوار فهرست دارای دکمه میانبر ( شورتکات ) هستند که با یادگیری آن ها می توانید سرعت بیشتری به کار خود ببخشید.

محتویات قسمت نوار فهرست ( Menu Bar )

منوی View، یکی از کاربردی ترین گزینه های نوار فهرست ( Menu Bar ) است. این منو چندین گزینه مختلف برای تغییر مشاهده عکس در اختیار شما قرار می دهد. مثل بزرگنمایی یا کوچک کردن، افزودن دستورالعمل ها به بوم، یا تغییر حالت صفحه.

گزینه View در نوار فهرست ( Menu Bar )

می توانیدروی گزینه های مختلف نوار ابزار ( Menu Bar ) بزنید تا ببینید هر کدام از این گزینه ها چه دسته هایی را در خود جای داده است.

۵٫ پنل لایه ها ( Layers Panel )

پنل های مختلفی در برنامه فتوشاپ وجود دارند اما مهم ترین آن، پنل لایه ها ( Layers Panel ) است که در سمت پایین و راست رابط کاربری قرار گرفته است. پنل لایه ها حاوی اطلاعات مهمی در مورد لایه های استفاده شده در تصویر شما می باشد و یک ابزار کلیدی در تغییر و سازماندهی لایه های مختلف به شمار می رود.

پنل لایه ها ( Layers Panel )

هنگامیکه یک تصویر را در فتوشاپ باز می کنید، به طور خودکار به یک لایه پس زمینه قفل شده تبدیل می شود. همانطور که عناصر مختلفی مثل اشکال، نوشته و یا دیگر تغییرات را به پروژه خود اضافه می کنید، همه آن ها به پنل لایه ها ( Layers Panel ) در بالای لایه تصویر ( Background ) اضافه می شوند.

هر زمانیکه می خواهید یک لایه مشخص را ویرایش کنید، باید مطمئن شوید که لایه مورد نظر در این قسمت انتخاب شده است.

لایه های مختلف در پنل لایه ها

همچنین پنل لایه ها دارای قابلیت هایی برای اضافه کردن یک لایه ماسک، یک لایه تنظیم کننده و یا یک سبک مشخص به یک لایه خاص هستند. آیکون این قابلیت ها در قسمت پایین پنل قرار گرفته اند که به ترتیب از سمت چپ به راست عبارتند از:

  • لایه های پیوند ( Link Layers )
  • اضافه کردن یک لایه سبک ( Add a Layer Style )
  • اضافه کردن لایه ماسک یا لایه وکتور ( Add layer mask or vector mask  )
  • ساخت یک لایه پر کننده ( Fill ) و یا تنظیم کننده ( Adjustment layer )
  • ساخت یک گروه جدید از لایه ها ( Create a new group )
  • ساخت یک لایه جدید ( Create a new layer )
  • پاک کردن یک لایه ( Delete layer )

بخش اضافه کردن و یا پاک کردن لایه های جدید

در بالای این پنل، فیلترهای جداکننده لایه ها وجود دارند. می توانید بین فیلتر های مختلف جابجا شوید تا به راحتی لایه مورد نظر را پیدا کنید. از این آیکون ها می توانید برای جداسازی و نمایش لایه های مختلف مثل پیکسلی، شکلی، نوشتاری و  … استفاده کنید. پس از کلیک بر روی هر یک از این آیکون ها، فقط همان نوع لایه انتخاب شده برای شما نمایش داده می شود.

قسمت فیلتر کردن لایه ها

به عنوان مثال، با انتخاب آیکون لایه های نوشتاری ( Type Layers )، تمام لایه ها پنهان و فقط لایه های نوشتاری موجود روی تصویر برای شما نمایش پیدا می کنند. این فیلترها بر مواردی که روی بوم قابل مشاهده است، تاثیری نمی گذارند.

فیلتر لایه های نوشتاری

پایین تر از آیکون های جداسازی لایه ها، گزینه هایی برای تغییر حالت ترکیبی ( Blend Mode )، شفافیت ( Opacity )، میزان پر بودن ( Fill ) لایه ها و قابلیت قفل کردن عناصر مختلف یا تمام لایه ها وجود دارد.

تنظیمات دیگر در پنل لایه ها

همانطور که لایه های جدید را اضافه می کنید، به طور خودکار، بالای لایه ای که قبلا روی آن کار می کردید قرار می گیرند. ترتیب قرارگیری لایه ها در پنل، مستقیما به ترتیب لایه ها روی بوم مرتبط می شود. ترتیب لایه ها به این دلیل مهم است که ممکن است بعضی از آن ها، عناصر خاصی روی تصویر را پنهان کنند.

شما به راحتی می توانید با کلیک کردن و کشیدن یک لایه به موقعیت جدید، لایه ها را مرتب کنید. زمانیکه خط آبی ظاهر می شود، لایه را رها کنید تا در در همان موقعیت قرار گیرد.

جابجایی لایه ها در پنل لایه ها

 

۶٫ پنل های دیگر و برگه های پنل ( Panels & Panel Tabs )

به غیر از پنل لایه ها، چندین پنل دیگر در فتوشاپ وجود دارد که تنظیمات و گزینه های بیشتری را برای اصلاح لایه ها، ابزارها و افکت های مختلف روی پروژه به شما می دهند. این پنل ها در سمت راست رابط کاربری فتوشاپ قرار گرفته اند که امکان نمایش ( Visible ) و پنهان کردن ( Hide ) آن ها نیز وجود دارد.

پنل رنگ ( Color Panel )

درست در کنار آن ها، برگه های پنل ( Panel tabs ) قرار گرفته اند که حاوی پنل های بیشتری برای شخصی سازی هستند.

برگه های پنل ( Panel Tabs )

اگر این برگه ها را ندارید، در ابتدا باید از نوار فهرست ( Menu Bar ) گزینه Windows را بزنید و پنل دلخواه خود را انتخاب کنید. به عنوان مثال اگر تیک گزینه Paragraph را بزنید، آیکون آن به همین قسمت اضافه می شود.

برای مشاهده برگه های پنل ( Panel tabs ) روی آیکون یکی از آن ها کلیک کنید تا پنل به طور کامل باز شود. به طور مثال زمانیکه روی برگه پاراگراف ( Paragraph tab ) کلیک می کنیم، گزینه های بیشتری برای تنظیم جایگاه متن روی تصویر باز می شود.

تنظیمات پاراگراف ( Paragraph tab )

همچنین می توانید روی علامت دو فلش ( >> ) در بالای پنل برگه ها کلیک کنید تا تمام گزینه های بیشتر برای پنل باز شوند.

امکان توسعه برگه های پنل

برای مخفی سازی پنل، دوباره روی علامت دو فلش ( << ) بزنید.

مخفی سازی پنل

همانطور که در تصویر زیر مشخص است، پنل های دیگری به جز پنل های باز شده وجود دارند که در مجموع بخش پنل ها ( Panels ) را تشکیل می دهند. برای باز کردن هر کدام از آن ها کافیست روی اسم آن کلیک کنید. پنل های باز شده با رنگ سفید و پنل های دیگر با رنگ خاکستری دیده می شوند.

پنل انتخاب شده در فتوشاپ

زمانیکه یک پنل باز است ( به طور مثال من از پنل لایه ها به پنل کانال ها ( Channels ) جابجا می شوم )، می توانید گزینه های بیشتری را  با کلیک کردن روی آیکون منو ( Menu ) در سمت راست بالای پنل پیدا کنید.

گزینه های بیشتر برای پنل ها

سازماندهی و شخصی سازی محیط کاری فتوشاپ

فتوشاپ پنل ها، نوار ابزار و دیگر پنجره ها را به صورت پیش فرض برای تمام کاربران سازماندهی می کند. با این حال شما می توانید این پنجره ها را به صورت دلخواه شخصی سازی کنید. به عنوان مثال امکان متصل کردن، روی هم قرار دادن و حتی گروه بندی پنل ها نیز وجود دارد. همچنین شما می توانید پنل های مختلف، نوار ابزار و سایر اجزای برنامه را مخفی یا باز نگه دارید تا یک محیط کاری شخصی در فتوشاپ داشته باشید.

چگونه پنل ها را در فتوشاپ جابجا کنیم؟

شما می توانید پنل ها و دیگر پنجره های فتوشاپ را به سادگی جابجا کنید. به طور پیش فرض، پنل ها یا روی هم قرار گرفته اند، یا دسته بندی شده اند و یا به صورت داک شده نمایش داده می شوند.

پنل داک شده ( متصل )

پنل داک شده ( متصل )

پنل روی هم قرار گرفته ( Stacked )

پنل گروهی ( Group Panel )

پنل های داک شده به رابط کاربری فتوشاپ متصل شده اند و حالت شناور ندارند. در این حالت برای جابجایی یک پنل، روی تب پنل کلیک کنید و آن را به جایی که میخواهید بکشید و رها کنید.

جداسازی یک پنل از پنل داک شده

پنل خواص ( Properties ) در تصویر زیر، قبلا یک پنل داک شده بود و حالا یک پنل شناور محسوب می شود. می توانید روی آن کلیک کنید و هر جایی که دوست دارید بکشید.

جداسازی یک پنل از پنل داک شده

برای اتصال مجدد یک پنل به رابط کاربری ( داک شده )، مثل قبل روی آن کلیک کنید و بکشید. با این حال این بار پنل را روی قسمتی که دوست دارید به آن متصل کنید ببرید و هنگامی که خط آبی ظاهر شد، رها کنید.

اتصال مجدد پنل به پنل داک شده

پنل مربوطه حالا در گروه پنل ها و یا برگه ای که به آن منتقل کردید جای می گیرد.

پنل متصل شده به رابط کاربری فتوشاپ

چگونه پنجره ها و فضای کاری فتوشاپ را شخصی سازی کنیم؟

شما به راحتی می توانید فضای کاری فتوشاپ را نسبت به پروژه ای که انجام می دهید، شخصی سازی کنید. به عنوان مثال می توانید یک فضای کاری ویرایش عکس داشته باشید که در آن ابزارهای که معمولا استفاده می کنید را نگه دارید و باقی را مخفی کنید.

با این حال ممکن است برای کار کردن روی پروژه های مختلف، به چندین محیط کاری نیاز داشته باشید. در این حالت نیز فتوشاپ به شما امکان ساخت چند محیط کاری مختلف و جابجایی بین آن ها را می دهد.

در مرحله اول، از آنجایی که کاملا با جابجایی پنل ها آشنایی دارید، باید امکان نمایش و مخفی کردن آن ها را نیز یاد بگیرید. برای نمایش یا مخفی کردن یک پنل، روی نوار فهرست ( Menu Bar ) گزینه Windows را انتخاب کنید. در این مسیر پنل های مختلف موجود در فتوشاپ لیست شده اند. ( تصویر پایین )

محتویات قسمت Windows فتوشاپ

گزینه هایی که در این فهرست تیک خورده اند، پنل هایی هستند که در حال حاضر در محیط کاری فتوشاپ نمایش داده می شوند. در مقابل، گزینه هایی که تیک ندارند پنل هایی هستند که به اصطلاح مخفی ( Hidden ) شده اند. پنل های مخفی شامل پنل های روی هم قرار گرفته و پنل های گروه بندی شده ای هستند که باز نشده اند. به عنوان مثال در تصویر زیر پنل رنگ ( Color Panel )  تیک خورده است اما پنل گرادینت ( Gradients panel ) اینطور نیست.

پنل های تیک خورده در فتوشاپ

در پنل سمت راست، پنل رنگ ( Color Panel ) باز و قابل مشاهده است اما پنل گرادینت ( Gradients panel ) در فضای کاری موجود اما باز نشده است. این در حالیست که ممکن است بعضی از پنل هایی تیک نخورده حتی در فضای کاری هم دیده نمی شوند. در این حالت باید برای باز کردن این پنل ها روی اسمشان در منوی Windows بزنید.

پنل باز شده در فتوشاپ

زمانیکه شخصی سازی شما به اتمام رسید، می توانید فضای کاری جدید خود را ذخیره کنید. برای ذخیره فضای کاری خود به مسیر Window > Workspace > New Workspace روی نوار فهرست ( Menu Bar ) بروید.

ذخیره سازی فضای کار در فتوشاپ

پنجره New Workspace باز می شود که می توانید برای آن یک نام انتخاب کنید. علاوه بر این می توانید مشخص کنید که آیا علاوه بر پنل ها، می خواهید نوار ابزار ( Toolbar )، میانبرهای صفحه کلید ( Shortcuts ) و منوها ( Menu ) در این فضای کاری ذخیره شوند یا خیر. پس از انتخاب صحیح تنظیمات، گزینه ذخیره Save را بزنید.

تنظیمات ذخیره سازی محیط کاری

اگر تنظیمات فتوشاپ به حالت اولیه برگشت یا فضای کاری خود را تغییر دادید، برای دسترسی به فضای کاری سفارشی خود که در مرحله قبل آن را ذخیره کردیم، به مسیر Window > Workspace روی نوار فهرست ( Menu Bar ) بروید و فضای کاری که در بالا قرار گرفته است ( New Workspace Example ) را انتخاب کنید.

فضای کاری باز ( در حال استفاده )  با علامت تیک مشخص شده است. همچنین همانطور که در تصویر زیر مشخص است، فتوشاپ به طور پیش فرض چندین محیط کاری مختلف دارد که از بین آن ها نیز می توانید انتخاب کنید.

انتخاب محیط کاری شخص سازی شده

 

اگر روی یک محیط کاری مشخص کار می کنید و دوست ندارید به هر دلیلی تنظیمات آن به بهم بریزد، می توانید فضای کاری خود را قفل کنید. برای قفل کردن فضای کاری  مسیر Window > Workspace > Lock Workspace را روی نوار فهرست ( Menu Bar ) دنبال کنید. تا زمانیکه این قفل را از همین مسیر باز نکنید، دیگر امکان ویرایش محیط کاری فعلی را نخواهید داشت.

قفل کردن محیط کاری فتوشاپ

چگونه تنظیمات را در فتوشاپ شخصی سازی کنیم؟

یکی دیگر از گزینه های شخصی سازی در فتوشاپ مربوط به بخش تنظیمات ( Preferences ) است. در این بخش می توانید رنگ پس زمینه برنامه را عوض کنید، راهنمای ابزار را برای بخش نوار ابزار فعال یا غیرفعال کنید و … گزینه های سفارشی زیادی در این بخش وجود دارند که به شما توصیه می کنیم حتما یک نگاهی به آن ها بیندازید.

برای دسترسی به بخش تنظیمات ( Preferences ) روی ویندوز، مسیر Edit > Preferences > General  و روی مکینتاش مسیر Photoshop > Preferences > General را دنبال کنید. همچنین می توانید از دکمه های شورتکات Control + K در ویندوز و Command + K در مکینتاش برای باز کردن بخش Preferences استفاده کنید.

بخش تنظیمات ( Preferences ) فتوشاپ

هنگامی که پنجره تنظیمات ( Preferences ) باز شد، می توانید برگه های مختلفی را از سمت چپ انتخاب کنید و تظیمات ابزارها، واحد های اندازه گیری و دیگر موارد را تعییر دهید.

پنجره تنظیمات ( Preferences )

به عنوان مثال می توانید به برگه رابط ( Interface ) بروید و رنگ زمینه را به خاکستری تیره تغییر دهید.

تنظیمات رابط ( Interface ) در بخش تنظیمات

همانطور که می بینید، رنگ تمام بخش های رابط کاربری پس از فشردن دکمه OK به خاکستری تیره تغییر پیدا کرد.

تصویر محیط کاری فتوشاپ

گزینه های شخصی سازی زیادی در بخش تنظیمات ( Preferences ) وجود دارد که با تغییر آن ها می توانید یک محیط کاری کاملا شخصی برای خود بسازید. پیشنهاد می کنیم این بخش را به طور کامل بررسی کنید و تنظیمات دلخواه خود را اعمال کنید.

این قسمت آخرین بخش از آشنایی مقدماتی با رابط کاربری فتوشاپ بود. اگر تا به اینجای مقاله ما را همراهی کرده باشید، حالا درک بهتری از رابط کاربری فتوشاپ و گزینه های مختلف برنامه دارید. قدم بعدی شما بعد از یادگیری رابط کاربری، آشنایی دقیق با ابزارهای مختلف فتوشاپ است. پس بعد از مطالعه این قسمت، حتما به بخش ” ابزارهای فتوشاپ ” سر بزنید تا با عملکرد و کارایی ابزارهای فتوشاپ آشنا شوید.

 

دیدگاه ها

  1. صادق حقیقی گفت:

    سلام وقت بخیر تشکر از اموزش های زیباتون
    میخواستم یک سایت معرفی کنید برای دانلود بلاک ها یا برام اگه امکانش هست ارسال کنید

  2. ابوالفضل آزادی ور گفت:

    سلام ببخشید این سیستم برای کار با افتر افکت و پریمیر نیمه حرفه ای خوبه
    cpu i5 12400
    gpu 3060 12gb
    ram 32 با فرکانس ۳۶۰۰
    ssd 500gb samsung
    hard 4tb

  3. رسول هخامنش گفت:

    دمتون گرم

  4. بهنام مرادی گفت:

    بیشتری بنویسین لطفا

  5. رسول جمالی گفت:

    این مطلب حرف نداشت

  6. ابوالفضل سلطانی گفت:

    خیلی سایت خوبی دارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک