آموزش پیشرفته و حرفه ای فتوشاپ

۳ روش کم کردن حجم عکس در فتوشاپ

avatar
زهیر اکبری

اشتراک

ما در این مقاله آموزشی قصد داریم تا به ۳ روش، به آموزش کم کردن حجم عکس در فتوشاپ کنیم. همچنین در یکی از بخش‌های این مقاله نیز به سراغ بهترین برنامه‌های کم کردن حجم عکس خواهیم رفت. در صورتی که قصد ندارید از فتوشاپ استفاده کنید با استفاده از این برنامه‌ها بتوانید عکس‌های خودتان را کم‌حجم کنید. همچنین این برنامه‌ها سعی می‌کنند تا بدون افت کیفیت حجم عکس‌ها را کم کنند و بهترین حالت عکس کم‌حجم و باکیفیت را به شما ارایه کنند.

۱. تغییر ابعاد عکس

در بسیاری از عکس‌ها، نقاط اضافه‌ای در هر عکس وجود دارد. شما با حذف کردن این نقاط می‌توانید حجم عکس خود را کمتر کنید. همچنین حذف کردن نقاط مختلف عکس، علاوه بر کم شدن حجم، می‌توانید عکس خود را زیباتر کنید. برنامه‌های زیادی برای تغییر ابعاد و بریدن عکس وجود دارد. همچنین در فتوشاپ نیز راه‌های بسیاری متفاوتی برای کم کردن حجم عکس وجود دارد. همچنین بسیاری از برنامه‌های مختلف به شکل سایت، اپلیکیشن برای سیستم‌های کامپیوتری و اپ‌های موبایلی توانایی برش عکس را دارند. اما فتوشاپ دارای امکانات بسیاری کامل‌تر و جزیی‌تری برای برش عکس و سایر تغییراتی است که بر روی عکس‌های می‌توانید به وجود آورید. شما اگر دوست دارید تا راه‌های مختلف برش عکس در فتوشاپ را یاد بگیرید می‌توانید به مقاله آموزشی ۶ راه برای برش عکس در فتوشاپ که در بخش‌های آموزشی وبسایت فرهاد گراف موجود است مراجعه کنید.

برای ساده‌ترین راه برش عکس در فتوشاپ نیز می‌توانید دکمه C را بر روی صفحه کیبورد خود فشار دهید تا ابزار Crop Tool یا برش عکس در فتوشاپ را انتخاب کنید. سپس برای شما روی صفحه یک مربع ظاهر می‌شوذ که می‌توانید با استفاده از آن مرزهای عکس را تعیین کنید و آن را کوچک‌تر کنید و نقاط اضافه را حذف کنید. به همین سادگی ابعاد عکس تغییر کرد و حجم قسمت‌های اضافه عکس برای شما حذف شد.

در صورتی که می‌خواهید تمامی قسمت‌های عکس شما باقی بماند و بخش حذف شدنی‌ای در آن وجود ندارد، بخش بعدی این مقاله آموزشی را دنبال کنید تا به شما آموزش دهیم که چگونه می‌توانید بدون حذف هیچ قسمتی از عکس با حفظ کیفیت آن، حجم تصویر را کم کنید.

۲. استفاده از گزینه Save for Web

فتوشاپ در یکی از آپدیت‌های خودش، گزینه‌ای به اسم Save for Web را در منوی Save قرار داد. Save for Web نوعی گزینه ذخیره تصویر است. همانطور که از نام این گزینه مشخص است، شما می‌توانید با ذخیره عکس‌هایتان با استفاده از این گزینه حجم آن‌ها را کم کنید تا برای استفاده بر روی انواع بسترهای اینترنتی مناسب باشد. 

برای ذخیره عکس با Save for Web و کم کردن حجم عکس، ابتدا لازم است تا عکس مورد نظر را بر روی فتوشاپ باز کنید. برای این کار از طریق منوی نواری بالای صفحه در فتوشاپ، منوی File را انتخاب کنید و سپس مطابق تصویر پایین، گزینه Open را انتخاب کنید.

باز کردن عکس برای کم کردن حجم آن در فتوشاپ

سپس عکس مورد نظر را از روی سیستم خود روی فتوشاپ باز کنید. در صورتی که نیاز به ویرایش بیشتر عکس با استفاده از فتوشاپ دارید، تغییرات را ایجاد کنید.

در مرحله بعدی، مانند تصویر پایین منوی File را از بالای صفحه مجددا انتخاب کنید و از بین گزینه‌های موجود، Save for Web را انتخاب کنید.

استفاده از Save for Web برای کم کردن حجم عکس

حالا منوی گزینه Save for Web برای شما باز خواهد شد. در این قسمت شما می‌توانید با استفاده از گزینه‌های مختلف حجم عکس خود را کم کنید. منوی این تصویر باید شبیه به تصویر پایین باشد.

کم کردن حجم عکس در فتوشاپ

حالا اینجا می‌توانید دو گزینه را تغییر دهید تا عکس خود را مناسب برای انتشار در بسترهای آنلاین یا سایر زمینه‌های کنید. از منوی بالاتر که آن را مشخص کردیم، می‌توانید نوع فرمت تصویر خود را انتخاب کنید.

در صورتی که فرمت تصویر را PSD انتخاب کنید، می‌توانید تصویر خود را به راحتی به روی فتوشاپ باز کنید و آن را ادیت کنید. اما بسیاری از اپلیکیشن‌های سیستم کامپیوتری یا موبایل توانایی خواندن تصاویر پی اس دی را ندارند. اما تبدیل عکس‌های PSD به سایر فرمت‌ها راحت است و با استفاده از بسیاری از برنامه‌های مختلف می‌توان آن را انجام داد.

با انتخاب TIFF به عنوان فرمت تصویر، می‌توانید عکس خود را به بهترین شکل پرینت کنید. این عکس‌ها شامل اطلاعات بسیار زیادی هستند و حجم زیادی را اشغال می‌کنند. به همین جهت ارسال این عکس با استفاده از ایمیل یا قرار دادن آن بر روی بسترهای مختلف آنلاین نامناسب و زمان‌بر است. از این فرمت فقط در صورتی که می‌خواهید عکس خود را پرینت کنید، استفاده کنید.

اگر فرمت تصویر را PNG قرار دهید، می‌توانید از آن استفاده‌های مختلفی کنید. ساخت لوگو و طراحی پوستر و در مجموع تولید عکس‌هایی که سوژه آن‌ها مانند لوگو مطرح است با فرمت PNG مناسب است. همچنین این عکس‌هایی با این فرمت به شکل ۲۴ بیتی یا تمام رنگ هستند و معمولا پس‌زمینه‌های شفافی دارند. در صورتی که می‌خواهید عکس خود را در قالب یک لوگو، پوستر یا عکس محصول بر روی اینترنت بارگذاری کنید، فرمت PNG یکی از بهترین انتخاب‌هایی است که می‌توانید داشته باشید. 

فرمت JPG نیز یکی از مناسب‌ترین قالب‌های عکس برای استفاده‌های مختلف است. تقریبا همه برنامه‌ها و پلتفرم‌های آنلاین توانایی خواندن این فرمت را دارند و با استفاده از همه برنامه‌های ادیت عکس می‌توان بر روی تصاویر JPG تغییرات مختلف را ایجاد کرد. این فایل‌ها حجم مناسبی دارند و کیفیت عکس‌های جی پی جی را به راحتی می‌توانید تغییر دهید.

حالا به سراغ منوی تعیین حجم می‌رویم. در صورتی که این منو را باز کنید، ۵ گزینه برای انتخاب حجم عکس دارید. ما هر کدام از این گزینه‌ها را به شکل جدا برای شما در این قسمت توضیح می‌دهیم.

Maximum : با انتخاب این گزینه، فتوشاپ حجم عکس شما را در بیشترین حالت ممکن قرار می‌دهد و حجم عکس تغییری نخواهد کرد.

Very High : این گزینه حجم عکس شما را بسیار بالا نگه می‌دارد اما این میزان کمی از بیشترین حجم ممکن عکس، کمتر است.

High : این گزینه حجم عکس را تا حدودی کم می‌کند اما آن را همچنان بالا نگه می‌دارد و کیفیت عکس را به حد خیلی بالای حفظ می‌کند.

Medium : مدیوم، حجم عکس را به حد وسط می‌رساند و کیفیت آن را تا حدودی حفظ می‌کند.

Low : این گزینه تا بیشترین حد ممکن، حجم عکس را کم می‌کند اما کیفیت آن را نیز کاهش می‌دهد و ممکن است کیفیت عکس بعد از استفاده از این گزینه دلخواه شما نباشد.

در نظر داشته باشید که این گزینه‌ها به شکل کلی،‌ نسبت به حجم اولیه عکس عمل می‌کنند. برای مثال اگر حجم یک عکس ۱۰ مگابایت باشد، ممکن است گزینه Medium حجم عکس را به ۳ مگابایت برساند. اما برای یک عکس ۵ مگابایتی، گزینه Medium ممکن است آن را به حجم ۱.۵ مگابایتی برساند. 

بعد از اینکه تغییرات مورد نظر را بر روی عکس خود به وجود آوردید و حجم آن را در فتوشاپ، به حجم دلخواه رساندید، گزینه Save… را انتخاب کنید تا عکسی که حجم آن را کم کرده‌اید، در پوشه و محل مورد نظر شما در سیستم‌تان ذخیره شود.

به همین راحتی شما توانستید، حجم عکس خود را کم کنید. در صورتی که به فتوشاپ دسترسی ندارید یا قصد دارید تا از برنامه دیگری به جز فتوشاپ، برای کم کردن حجم عکس استفاده کنید با بخش بعدی این مقاله همراه باشید.

۳. استفاده از سایر برنامه‌های کاهش حجم عکس

برنامه‌های بسیار مختلفی وجود دارند که فقط بر روی کاهش حجم عکس کار می‌کنند. این برنامه‌ها معمولا توانایی انجام ادیت‌های دیگر بر روی عکس را ندارند. این برنامه‌ها مجزا از همه برنامه‌های ادیت عکس، به ایجاد تغییرات بر روی حجم و نهایتا فرمت عکس می‌پردازند. ما قصد داریم تا در این قسمت از این مقاله آموزشی ۲ مورد از این برنامه‌ها که بر روی سیستم‌های کامپیوتری کار می‌کنند را به شما معرفی کنیم. سپس به معرفی ۲ برنامه دیگر تغییر حجم عکس بر روی موبایل می‌پردازیم. پس با ما همراه باشید تا با این برنامه‌ها آشنا شوید.

بهترین برنامه‌های کم کردن حجم عکس

۱. PhotoMarks

یکی از بهترین برنامه‌های کاهش حجم عکس روی سیستم‌های کامپیوتری همین برنامه است. کار با PhotoMarks بسیار ساده است و برای کم کردن حجم عکس خود در این برنامه فقط کافی است تا عکس خود را وارد این برنامه کنید. سپس تغییرات مورد نظر را روی عکس خود به وجود آورید و مشخصاتی مانند فرمت و میزان کم کردن حجم تصویر را تعیین کنید. سپس تصویر خود را ذخیره کنید. این برنامه بسیار سریع است و رابط کاربری راحتی دارد که این موضوع موجب محبوبیت آن بین برنامه‌های کاهش حجم عکس شده است.

۲. PhotoSizer

این برنامه نیز یکی دیگر از اپلیکیشن‌های کاهش حجم عکس است. برنامه PhotoSizer، همانطور که از نامش نیز پیداست، فقط بر روی حجم عکس‌ها کار می‌کند. البته که با استفاده از این برنامه می‌توانید تغییرات دیگری را بر روی عکس‌ها اعمال کنید، اما عمده محبوبیت و استفاده PhotoSizer به خاطر کم کردن حجم عکس‌ها است. این برنامه امکانات فراوانی را از نظر کار با حجم عکس و کم و زیاد کردن آن با در نظر گرفتن کیفیت عکس در اختیار کاربران قرار می‌دهد. اما ایراد این برنامه این است که رابط کاربری قدیمی‌ای دارد و ممکن است کار با آن برای برخی از افراد سخت باشد. در مجموع این برنامه نسبت به برنامه قبلی‌ای که معرفی کردیم امکانات بیشتری دارد و بهتر می‌توانید با آن سایز عکس را کاهش دهید. اما رابط کاربری این برنامه و راحتی کار با آن به اندازه برنامه قبلی موفق نیست.

بهترین برنامه‌های کم کردن حجم عکس روی موبایل

۱. PicTools

این برنامه برای سیستم عامل اندروید منتشر شده‌ است و ضمن ابزارهای مختلفی که دارد، بخش بسیار مناسبی را برای کاهش حجم عکس‌ها در نظر گرفته است. شما با استفاده از PicTools نیز می‌توانید فرمت عکس‌های خود را به فرمت‌های متداول عکس مانند JPG یا فرمت‌های اسنادی مانند PDF تغییر دهید. این برنامه یکی از برترین برنامه‌های اندروید در زمینه کاهش سایز عکس است.

۲. Compress Photos and Pictures

این اپلیکیشن برای گوشی‌هایی که سیستم عامل آن‌ها آی او اس می‌باشد، عرضه می‌شود. سازنده این برنامه ادعا می‌کند که با استفاده از Compress Photos and Pictures می‌توان حجم فایل‌های تصویری را تا ۹۰ درصد کاهش داد. در صورتی که کاربران این برنامه معتقد هستند که شما در این برنامه، در بهترین حالت می‌توانید ۸۰ درصد حجم عکس را کم کنید تا کیفیت آن خراب نشود. در مجموع شما در این اپلیکیشن می‌توانید میزانی که می‌خواهید حجم عکس را کم کنید را انتخاب کنید و این برنامه با سعی در حفظ حداکثری کیفیت عکس، تصویر کم حجم را به شما تحویل می‌دهد. یکی از مزیت‌های مهم این برنامه نیز همین است که در آن می‌توانید حجم مورد نظر خود برای تصویر را انتخاب کنید. زیرا که در بسیاری از برنامه‌ها،‌ حتی برنامه‌های ادیت عکس حرفه‌ای چند گزینه برای تعیین کردن سایز عکس دارید. پیشنهاد ما به کاربران سیستم عامل‌های آی او اس این است که حتما تصاویر خودشان را با استفاده از این برنامه بهینه کنند.

کلام پایانی

ما سعی کردیم تا در این مقاله بهترین راه‌های کم کردن حجم عکس با فتوشاپ را به شما معرفی کنیم. همچنین در بخش پایانی این مقاله سعی کردیم تا بهترین برنامه‌های کاهش حجم عکس -به جز فتوشاپ- را به شما معرفی کنیم. نکته‌ای که باید حین استفاده از این برنامه‌ها و کاهش حجم عکس به آن توجه کنید، این نیست که کدام برنامه یا ابزار می‌تواند حجم بیشتری را از عکس شما کم کند. بلکه به این نکته توجه داشته باشید که کدام برنامه حجم عکس شما را کم می‌کند و به بهترین شکل کیفیت آن را حفظ می‌کند. زیرا که کم کردن حجم عکس با کاهش وضوح آن کاری راحت است. اما کم کردن حجم عکس بدون کاهش کیفیت،‌ یا با کاهش کیفیت معقول کاری است که برنامه‌ها و ابزارهای تغییر سایز فایل‌های تصویری باید بتوانند انجام دهند. زیرا که اطلاعات غیر ضروری‌ای بر روی هر عکس وجود دارد. قطعا از بین بردن این اطلاعات خیلی بهتر از کم کردن وضوح تصویر است که یکی از مهم‌ترین معیارها برای زیبایی و کاربرد یک عکس است.

دیدگاه ها

  1. مسعود مرادخانی گفت:

    حرف نداشت👌🏻

  2. حسینعلی عباسی گفت:

    خیلی دنبال این موضوع بودم

  3. علی رضا نادری گفت:

    میشه مطلب رو توی وبلاگ خودم بزارم؟

  4. بهزاد جمشیدی گفت:

    خیلی خوب بود

  5. امیرحسین علوی گفت:

    مطالب بی نظیر بود

  6. رمضان شفیعی گفت:

    بیشتری بنویسین لطفا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک