محتوای مقالات
بسیاری از ما در مواقعی نیاز داریم تا سایز عکس های خود را بزرگتر از اندازه اصلی آن بکنیم! شاید دلتان بخواهد از این عکس پرینت بگیرید و یا در پروژه گرافیکی خود استفاده کنید اما رزولوشن اصلی عکس بسیار پایین است! زمانی هم که بخواید عکس را تغییر اندازه بدهید و بزرگتر کنید، کیفیت عکس به شکل ناباورانه ای کاهش پیدا می کند! پس چاره کار چیست؟ چگونه می توانیم سایز عکس ها را بدون کاهش کیفیت بزرگتر کنیم؟
راستش را بخواهید بسیاری از عکاسان و طراحان سرتاسر دنیا با این مشکل دست و پنجه نرم کرده اند! با این حال، یک راه حل کاربردی برای رفع این مشکل وجود دارد و آن هم استفاده از برنامه فتوشاپ می باشد! تغییر سایز عکس در فتوشاپ بدون افت کیفیت انجام می شود! این بدین معناست که با بزرگتر کردن عکس، دیگر با تصویر پیکسلی و تار مواجه نخواهید شد! اما باید پروسه آن را کاملا درست انجام دهید!
ما در این مقاله سعی داریم تا به صورت قدم به قدم شما را با ۲ روش کاربردی برای تغییر اندازه عکس در فتوشاپ بدون افت کیفیت آشنا کنیم! توجه داشته باشید که این آموزش برای تمام نسخه های فتوشاپ کاربردی است و فقط کافی است تا عکس را وارد برنامه فتوشاپ بکنید و بعد از آن مراحل ذکر شده را با دقت انجام دهید!
بریم که با این آموزش آشنا بشیم!
مشکل اصلی هنگام تغییر سایز عکس در فتوشاپ
شاید خیلی از شما با ابزار Transform tool در فتوشاپ آشنا باشید. فقط کافی است تا دکمه Ctrl + T را روی کیبورد خود فشار دهید تا این قابلیت فعال شود. پس از آن دستگیره های اطراف عکس را به طرف داخل و یا بیرون می کشید تا اندازه عکس تغییر کند!
اما یک مشکل بزرگ راجع به این متود وجود دارد. اگر اندازه یک عکس را کوچکتر کنید، داده های عکس برای فشرده سازی از بین می روند! در این حالت اگر دوباره بخواهید عکس را برای بزرگتر شدن به بیرون بکشید، با کاهش کیفیت عکس رو به رو خواهید شد!
به عوان مثال عکس این طوطی زیبا را در نظر بگیرید. زمانیکه عکس را روی کیفیت اصلی ( ۱۰۰% ) ببینید، به خوبی می توانید جزئیات چشم و پرهای آن را تشخیص دهید.
حالا اگر مثل پروسه بالا عکس را ابتدا کوچکتر و بعد بزرگتر کنیم چه اتفاقی می افتد! کیفیت عکس به شکل عجیبی کاهش پیدا می کند!
آموزش تغییر سایز عکس در فتوشاپ بدون افت کیفیت
با این حال یک روش جادویی برای استفاده از ابزار Transform Tool بدون کاهش کیفیت عکس وجود دارد! فقط کافی است تا لایه عکس خود را به یک جسم هوشمند ( Smart Object ) تبدیل کنید. این قابلیت یه جورایی شبیه به یک محفظه برای عکس عمل می کند! شما به راحتی می توانید این محفظه را بزرگ و کوجک کنید بدون اینکه کیفیت عکس کاهش پیدا کند!
بریم که با مراحلش آشنا بشیم!
مرحله ۱: لایه عکس را به ( Smart Object ) تبدیل کنید
برای انجام این کار، عکس خود را وارد برنامه فتوشاپ بکنید. سپس به پنل لایه ها در قسمت پایینی و راست برنامه بروید. روی لایه عکس ( Background ) کلیک چپ کنید و دکمه های Ctrl+ J را فشار دهید. با این کار، یک لایه کپی از تصویر اصلی شما ساخته می شود. حالا روی لایه کپی، کلیک راست کنید.
در پنجره باز شده،روی گزینه Convert to Smart Object کلیک کنید.
وقتی لایه شما به Smart Object تبدیل شد، یک مربع کوچک در گوشه نمایه لایه ظاهر خواهد شد!
مرحله ۲: ابزار تبدیل ( Transform Tool ) را باز کنید
لایه تصویر خود را با فشردن دکمه Ctrl + A انتخاب کنید. بعد از آن برای باز کردن ابزار تبدیل، دکمه های Ctrl + T را روی کیبورد فشار دهید.
حالا می توانید دستگیره های اطراف تصویر را بگیرید و سایز عکس را بدون افت کیفیت در فتوشاپ تغییر دهید! من دوباره از مثال قبلی استفاده کردیم و در ابتدا تصویر را کوچکتر و سپس بزرگتر کردیم! با این حال با این متود، هیچ کاهش کیفیتی پس از ریسایز عکس دیده نمی شود!
حتی به کمک این روش می توانید سایز عکس خود را بزرگتر کنید! در مثال پایین، ما عکس طوطی را بزرگتر کردیم و مقدار بزرگنمایی عکس را هم روی ۱۰۰% گذاشته ایم! همانطور که می بینید، تمام جزئیات بدون کاهش کیفیت قابل مشاهده هستند!
این روش برای تغییر سایز عکس در فتوشاپ بدون افت کیفیت بسیار کاربردی می باشد اما همچنان محدودیت های خودش را دارد! به عنوان مثال در عکس پایین من عکس طوطی را خیلی بزرگتر کردم و بزرگنمایی را هم روی ۱۰۰% قرار دادم. همانطور که می بینید، مقداری از کیفیت عکس کاسته شده است! با این حال شاید این مقدار کاهش کیفیت برای خیلی ها محسوس نباشد و همچنان از این روش برای بزرگتر کردن سایز عکس خود استفاده کنند!
بریم که با روش دوم برای بزرگ کردن عکس در فتوشاپ بدون افت کیفیت آشنا بشیم!
تغییر سایز عکس در فتوشاپ با دستورهای اندازه
تصاویر از میلیون ها نقطه رنگی ریز به نام پیکسل تشکیل شده اند. این پیکسل ها به قدری زیاد هستند که اگر مقدار بزرگنمایی را روی ۱۶۰۰ ( و حتی بیشتر! ) قرار ندهیم، امکان مشاهده تک تک آن ها را نخواهیم داشت!
زمانیکه اندازه یک عکس را بزرگتر می کنید، در حقیقت این پیکسل ها را کش می دهید و همین باعث پیکسل پیکسل شدن و تاری تصویر می شود. با این حال یک قابلیت به نام Resampling در فتوشاپ وجود دارد که این مشکل را برای شما رفع می کند!
این قابلیت به صورت خودکار به عکس شما پیکسل اضافه می کند تا با وجود بزرگتر شدن عکس همچنان رزولوشن اصلی عکس حفظ شود. طرز کار آن هم به این شکل است که به طور هوشمند، پیکسل های اطراف عکس را آنالیز می کند و با استفاده از همین اطلاعات، پیکسل مورد نیاز را با رنگ مشابه به همان ناحیه اضافه می کند.
اجازه بدید طرز استفاده از آن را به صورت قدم به قدم جلو بریم.
مرحله ۱: دستورهای اندازه تصویر را انتخاب کنید
از نوار منوی بالای فتوشاپ سراغ گزینه Image بروید و سپس روی Image Size بزنید. همچنین می توانید برای این کار از میانبر Alt + Ctrl + I روی کیبورد استفاده کنید.
در پنجره ای که برای شما باز می شود، مطمئن شوید که گزینه Resample تیک خورده باشد! با فعال بودن این قابلیت، فتوشاپ به صورت خودکار به عکس شما پیکسل اضافه می کند.
حالا باید مقدار آن را با استفاده از منوی کشویی روبروی گزینه Resample تغییر دهید. در اکثر اوقات مقدار Automatic ( خودکار ) و یا Preserve Details ( حفظ جزئیات ) عالی عمل می کنند. با این حال ممکن است بسته به نوع تصویر شما، باقی گزینه های عملکرد بهتری داشته باشند. در این حالت به شما توصیه می کنیم که با گزینه های مختلف بازی کنید و ببینید کدام یک خروجی بهتری به شما می دهد!
اگر می خواهید نسبت تصویر ( aspect ratio ) هماهنگ باشد، مطمئن شوید که آیکون زنجیره بین Width و Height قرار گرفته است. ( اگر نیست روی همان قسمت کلیک کنید تا ظاهر شود )
اگر این زنجیره غیرفعال باشد، نسبت عرض به طول کاملا آزادانه تغییر می کند و می توانید به صورت دستی مقادیر دلخواه عرض و طول را وارد برنامه کنید.
همچنین می توانید از معیارهای اندازه گیری متفاوتی استفاده کنید. به عنوان مثال در تصویر بالا، معیار اندازه گیری ما Pixel می باشد که جلوی عرض ( Width ) و طول ( Height ) قرار گرفته است.
مرحله ۲: سایز عکس را تغییر دهید
به کیفیت تصویر طوطی در عکس بالاتر نگاه کنید. حالا می خواهیم عرض عکس را با همان نسبت تصویر پیش فرض تا ۶۰۰۰ بالا ببریم. ببینیم چی میشه!
تصویر ما هنوز روی بزرگنمایی ۱۰۰% قرار گرفته و با این مقدار عرض، کیفیت عکس مقداری کاهش پیدا می کنه. اما ما عرض را تا ۳ برابر افزایش دادیم و اگر راستش را بخواهید حفظ کیفیت با این مقدار افزایش واقعا چشم گیره!
همچنین می توانید سایز عکس را با عوض کردن رزولوشن تغییر دهید. به عنوان مثال، در این قسمت من مقدار Resolution را روی ۱۵۰ قرار داده ام! مقدار پیش فرض ۳۰۰ پیکسل در اینچ بود که برنامه به صورت خودکار رزولوشن را به ۱۵۰ PPI تغییر می دهد.
کلام آخر و جمع بندی
همانطور که دیدید تغییر سایز عکس در فتوشاپ بدون افت کیفیت به روش های مختلفی انجام می شود. بسته به نیاز خود، می توانید از ۲ روش بالا برای تغییر اندازه عکس های خود استفاده کنید. فقط مطمئن شوید که آموزش را به صورت قدم به قدم طی می کنید و مرحله ای را جا نمی گذارید!
همچنین می توانید از برنامه های دیگری نیز برای تغییر اندازه عکس بدون افت کیفیت استفاده کنید. به عنوان مثال برنامه GIMP و حتی Paint 3D ویندوز نیز این امکان را به شما می دهد!
ممنون که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید!
بسیار عالی بود. ممنون از توضیحاتتون. 🌟
سلام ، پاسخ هایی که در خصوص جدا سازی آبجکت ها می دهید عمل نمی کنند . دستور اکسپلود اجرا نمی شود . شما که لطف کرده اید و این فایل ها را گذاشته اید راه کار صحیح هم برای حل مشکل بگذارید و یا اینکه مشکل را خودتان حل کنید . یا اینکه راه حل بهتری بدهید که همه بتوانند از آنها استفاده بکنند
نویسنده این متن کیه؟
دستخوش
منابع این مطلب کجاست؟
شما کانال تلگرام هم دارین؟