محتوای مقالات
تقریبا برای انجام هر کاری در برنامه فتوشاپ، نیاز به انجام سلکشن های دقیق ( انتخاب ) روی عکس داریم. منظور ما از سلکت ( Select ) همان انتخاب کردن خودمان است که کل و یا جزئی از تصویر را شامل می شود! سلکشن ( Selection ) نیز جمع آن محسوب می شود و طبیعتا منظورمان به ناحیه انتخاب شده در عکس بر می گردد!
اگر بخواهید قسمتی از عکس را ببرید و یا جایگذاری کنید، بخش خاصی از تصویر را ویرایش کنید و … باید در زمینه سلکت دقیق در فتوشاپ آموزش ببینید!
شاید انجام این کار برای خیلی از شما ها ساده باشد، اما اگر با تصاویر پیچیده ای سر و کار داشته باشید، مطمئنان کارتان برای سلکت کردن اجزای تصویر سخت تر خواهد شد! در صورتی هم که سلکشن را به درستی انجام ندهید، مطمئنا تصویر نهایی شما ظاهر خوبی نخواهد داشت!
اما خبر خوب این است که سلکت تصویر در فتوشاپ به روش های گوناگونی انجام می شود که اگر ابزار مربوطه به آن را یاد بگیرید، مطمئنا کارتان بسیار آسان تر خواهد شد. ما در این مقاله سعی داریم شما را با آموزش سلکت دقیق در فتوشاپ آشنا کنیم که به ۸ روش مختلف انجام می شود!
عکس دلخواه خود را وارد برنامه کنید و برای یادگیری سلکشن دقیق در فتوشاپ با ما همراه شوید!
آموزش سلکت دقیق در برنامه فتوشاپ
روش اول : انتخاب خودکار سوژه
بزارید کارمان را با ساده ترین روش شروع کنیم. این روش به صورت خودکار کار می کند اما در بعضی موارد نیز در تشخیص سوژه کاملا ناتوان است! بهترین مواقع برای استفاده از این روش زمانی است که تصویر شما یک سوژه معین و واضخ با کنتراست بالا دارد. کنتراست بالا باعث می شود تا هوش مصنوعی فتوشاپ به صورت خودکار سوژه را از باقی اجزای تصویر شناسایی و سلکت کند.
به عنوان مثال، عکس زیر را در نظر بگیرید. زمانیکه عکس را وارد برنامه فتوشاپ کنید و یکی از ابزارهای انتخاب کننده ( مثلا Quick Selection ) را انتخاب کنید، در نوارگزینه بالا، عبارت Select Subject ظاهر می شود.
فقط کافی است روی این دکمه کلیک کنید تا فتوشاپ به صورت خودکار سوژه تصویر را سلکت کند!
تمام! با یک کلیک سوژه تصویر شما شناسایی و انتخاب شد!
روش دوم : سلکت و ماسک کردن
همچنین بعد از انتخاب ابزار Quick Selection، به گزینه Select and Mask ( انتخاب و ماسک کردن ) در نوارگزینه نیز دسترسی خواهید داشت. با انتخاب این گزینه، به فضای کاری Select and Mask هدایت می شوید که به شما اجازه می دهد لبه های سوژه سلکت شده را اصلاح کنید.
در پایان نیز می توانید سلکشن نهایی خود را تبدیل به یک لایه جداگانه کنید که هنگام خروج از فضای کاری به طور خودکار ماسک خواهد شد.
روش سوم : ابزار انتخابگر اشیا
ابزار Object Selection ( انتخابگر اشیا )، به شما اجازه می دهد تا توجه هوش مصنوعی فتوشاپ را به قسمت خاصی از تصویر معطوف کنید. به عنوان مثال اگر در مثال بالا بجای یک گل، دو گل در تصویر بود، فتوشاپ احتمالا هر دو گل را سلکت می کرد. اما گر بخواهید فقط یک گل را انتخاب کنید، می توانید از ابزار انتخابگر اشیا استفاده کنید تا به فتوشاپ بگویید کدام یکی از گل ها باید سلکت شود.
برای استفاده از این روش، در ابتدا ابزاز انتخابگر اشیا ( Object Selection Tool ) را از نوارابزار فعال کنید.
حالا کافی است تا نشانگر ماوس را روی شی مورد نظر ببرید. در این حالت شی موردنظر آبی خواهد شد. در واقع فتوشاپ سعی دارد با آبی کردن شی مورد نظر، یک پیش نمایش از چیزی که قرار است سلکت کنید به شما نشان دهد.
همچنین می توانید یک کادر دورتادور سوژه ای که می خواهید سلکت کنید بکشید تا ناحیه سلکت شده، لبه های سوژه را نیز در بر گیرد.
احتمالا متوجه شدید که ظاهر نهایی سلکت شده در قیاس با روش اول ( انتخاب خودکار سوژه ) مقداری دقیق تر شده است! اگر به عکس های روش قبلی برگردید، متوجه خواهید شد که نقاط کوچکی در تقاطع گلبرگ ها وجود داشت که به طور خودکار سلکت نشده بود! اما در روش فعلی، این نقاط نیز انتخاب شده اند!
روش چهارم : ابزار انتخابگر سریع
روش بعدی در آموزش سلکت دقیق در فتوشاپ، استفاده از ابزار انتخابگر سریع ( Quick Selection Tool ) می باشد. این گزینه نیز به شما این امکان را می دهد تا توجه هوش مصنوعی فتوشاپ را به قسمت های از تصویر که می خواهید سلکت کنید معطوف کنید. این ابزار به صورت خودکار به دنبال لبه ها می گردد و با متصل کردن خطوط سلکت شده به همان لبه ها، جسم مورد نظر را شناسایی و سلکت می کند.
برای استفاده از این ابزار، روی ابزار Object Selection در نوار ابزار کلیک راست کنید و در پنجره باز شده ابزار انتخابگر سریع ( Quick Selection tool ) را فعال کنید.
حالا ماوس خود را به اطراف لبه های شی موردنظر بکشید. باید کمی دستتان را ثبت نگه دارید اما فتوشاپ نیز به کمک هوش مصنوعی خود تا حدود زیادی در سلکت دقیق به شما کمک می کند.
همچنین می توانید از ابزار Quick Selection tool برای اصلاح عیوبی که توسط ابزار خودکار شکل گرفته است، استفاده کنید. یک روش عالی برای کسانیکه دوست دارند با استفاده از ابزار سلکشن خودکار به کار خود سرعت ببخشند و فقط در مرحله پایانی به کمک این ابزار برخی از عیوب سلکشن را برطرف کنند.
به عنوان مثال، این نقطه ای که در مثال قبلی ( روش ابزار انتخابگر اشیا ) جا افتاده بود را در نظر بگیرید.
حالا اگر ابزار انتخابگر سریع ( Quick Selection tool ) را انتخاب کنیدT در نوار گزینه های این ابزار می توانید قسمتی به سلکشن فعلی اضافه و یا از آن حذف کنید! در عکس زیر، ما گزینه Add ( اضافه کردن ) را انتخاب می کنیم!
با احتیاط با ماوس خود در ناحیه ای که جا افتاده بود بکشید تا نقطه مورد نظر به سلکشن شما اضافه شود.
روش پنجم : ابزار عصای جادویی
ابزار عصای جادویی ( Magic Wand Tool ) هنگام ایجاد سلکشن، بر اساس رنگ کار می کند! این ابزار به صورت خودکار، دورتادور پیکسل هایی که همرنگ و یا شبیه به رنگ موردنظر هستند، سلکشن ( Selection ) ایجاد می کند.
برای استفاده از این ابزار، دوباره روی ابزار انتخابگر سریع ( ( Quick Selection tool ) در نوار ابزار کلیک راست کنید و گزینه Magic Wand Tool را انتخاب کنید.
پس از فعال کردن آن، تنظیمات مختلفی در نوار گزینه وجود دارد که به شما این امکان را می دهد تا با دقت پیکسل های موردنظر برای ایجاد سلکشن را برای ابزار تعیین کنید.
مثلا مثال پایین را در نظر بگیرید. به کمک ابزار عصای جادویی، فقط نواحی سفید رنگ انتخاب شده اند و خبری از سلکشن در ناحیه زرد رنگ نیست! با این حال می توانیم رنگ زرد را نیز به این ابزار اضافه کنیم تا به راحتی این قسمت را نیز در سلکشن نهایی جا دهد! اگر توجه کنید قسمت تقاطع گلبرگ ها نیز به خوبی انتخاب شده اند!
روش ششم : استفاده از ابزارهای Marquee
گاهی اوقات هم ممکن است قصدمان انتخاب یک سوژه مستقل نباشد! شاید بخواهید یک برش دایره ای ایجاد کنید و یا یک بخش مستطیل شکل از تصویر را ماسک کنید!
در این مواقع، باید سراغ ابزارهای Marquee برویم. ۴ نوع ابزار مختلف در دسته Marquee جای می گیرند که زمانیکه صحبت از ویرایش عکس ها باشد شما فقط به گزینه Rectangular ( مستطیل ) و Elliptical ( بیضی شکل ) نیاز خواهید داشت.
Rectangular Marquee Tool ( ابزار انتخابگر مستطیل شکل )، سلکشن هایی دقیق با اشکال مربع و یا مستطیل ایجاد می کند. این در حالی است که Elliptical Marquee Tool ( ابزار انتخابگر بیضی شکل ) برای ایجاد سلکشن های دایره و یا بیضی شکل کاربرد دارد.
برای استفاده از این ابزارها، فقط کافی است ماوس خود را روی قسمتی از عکس بکشید تا در همان ناحیه، سلکشن مستطیل و یا بیضی شکل تشکیل شود.
روش هفتم : استفاده از ابزار Lasso
برای سلکت دقیق در فتوشاپ، می توانید سراغ ابزار Lasso بروید. به کمک این ابزار به راحتی می توانید خطوطی آزاد برای ایجاد سلکشن ترسیم کنید.
ابزار Lasso معمولی، ۰ تا ۱۰۰ سلکشن را به کمک دستان و انتخاب خود شما انجام می دهد. کافی است ماوس خود را دور تا دور ناحیه مورد نظر بکشید تا یک سلکشن تقریبی ایجاد شود.
ابزار The Polygonal Lasso ( چندضلعی )، خطوطی مستقیم بین نقاط ایجاد می کند. به کمک این ابزار می توانید به سرعت یک سلکشن دور اجسام هندسی شکل ( مثل مثلت و … ) ایجاد کنید.
ابزار Magnetic Lasso ( مغناطیسی )، تقریبا یک نسخه دقیق تر از ابزار انتخابگر سریع ( Quick Selection Tool ) محسوب می شود. فقط کافی است ماوس خود را دور جسمی که می خواهید انتخاب کنید بکشید. این ابزار به صورت خودکار، درست مثل یک آهنربای مغناطیسی به لبه های جسم موردنظر می چسبد و به همین ترتیب یک سلکشن ایجاد می کند.
روش هشتم : استفاده از ابزار خودکار
دقیق ترین روش سلکت در فتوشاپ به کمک ابزار خودکار ( Pen ) انجام می شود که یک جورایی سخت ترین روش نیز محسوب می شود! با این حال در بعضی موارد، تنها ابزار خودکار ( Pen ) می تواند از پس سلکت کردن دقیق ناحیه موردنظر شما بر آید!
این ابزار با نقطه گذاری دورتادور جسم موردنظر شما کار می کند که در نهایت یک سلکشن دقیق و انتخابی ایجاد می شود. می توانید هر تعداد نقطه ای که لازم دارید به عکس اضافه کنید. همچنین می توانید با کشیدن موس خود پس از ایجاد یک نقطه، خطوط منحنی ایجاد کنید. در این روش باید صبر و حوصله کافی داشته باشید زیرا ممکن است ایجاد یک سلکشن دقیق، وقت زیادی ازتان بگیرد!
کلام آحر و جمع بندی
خب به پایان آموزش روش های سلکت دقیق در فتوشاپ رسیدیم. حالا که با این متودها آشنا شدید، به راحتی می توانید دقیق ترین سلکشن ها را دور تا دور ناخیه دلخواه خود در تصاویر ایجاد کنید. اگر تازه با فتوشاپ آشنا شده اید و مبتدی هستید، شاید در ابتدا استفاده از این ابزارها مقداری سخت بنظر برسد. اما نگران نباشید چون با مقداری تمرین، به راحتی می توانید کاربرد دقیق این ابزارها را در عمل یاد بگیرید.
بهتر است قبل از مطالعه این مقاله، سراغ آموزش کاربرد ابزارهای مختلف در نوار ابزار بروید! در این مقاله به صورت متخصر با تمام ابزارهای مختلف در نوارابزار فتوشاپ آشنا می شوید. برای یادگیری بهتر هم کافیست تا برنامه فتوشاپ را جلوی خود باز کنید و پس از خواندن اطلاعات مربوط به هر یک از ابزارها، کاربرد آن را در عمل نیز ببینید.
ممنون که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید.
عاااااااااااالی بود
شما پیج اینستا هم دارین؟
چرا اینقد زیاد؟
علیرضا جان عالی بود
دمتون گرم
چطوری میتونیم از آخرین مطالبتون باخبر بشیم