آموزش پیشرفته و حرفه ای فتوشاپ

آموزش قدم به قدم تبدیل عکس به لوگو در فتوشاپ

avatar
اردلان چیتایی

اشتراک

ساخت لوگو در فتوشاپ یکی از کاربردهای جذاب این برنامه برای کاربران معمولی تا کسب و کار های بزرگ است. اگر به دنبال انحصاری کردن تصاویر خود هستید و یا دوست دارید شخصیت و کاریزمای بیشتری به کسب و کار خود ببخشید، استفاده از لوگوها یکی از راهکارهای مناسب برای شماست. با اینکه  در پروسه ساخت لوگو می توانید از اشکال، خطوط  و عناصر مختلف استفاده کنید و به قول معروف ۰ تا ۱۰۰ آن را خودتان انجام دهید، راه ساده تری هم برای ساخت لوگو وجود دارد. تبدیل عکس به لوگو در فتوشاپ یکی از راهکارهای آسان برای ساخت و شخصی سازی لوگو محسوب می شود.

در این روش شما به سادگی عکس و تصویر دلخواه خود را انتخاب می کنید و  به کمک آموزشی که در این مقاله گردآوری شده، عکس خود را تبدیل به یک لوگوی حرفه ای می کنید! برای اضافه کردن متن به لوگو و سایر شخصی سازی ها هم کاملا دستتان باز است! ما در ابتدا کارمان را با تعریف چند مفهوم ساده در عکاسی و ساخت لوگو شروع می کنیم و بعد از آن برای تبدیل عکس به لوگو سراغ برنامه فتوشاپ می رویم! با ما همراه باشید!

نحوه ساخت طرح اولیه لوگو

مرحله اول

حتی اگر می خواهید برای ساخت لوگو از عکس دلخواه خود استفاده کنید، بهتر است کمی با مفهوم طراحی اولیه ( Sketch ) آشنا شوید. اگر می خواهید این کار را برای یک مشتری انجام دهید، احتمالا جزئیات دقیقی در رابطه با نحوه ساخت لوگو در اختیار شما قرار می گیرد. با این حال در بعضی موارد نیز ممکن است با تصویر مبهمی از آنچه که مشتری به دنبال است سر و کار داشته باشید که ممکن است کمی کارتان را سخت کند. صرف نظر از اینکه در چه موقعیتی هستید، تحقیق و جست و جو باید اولین گام شما برای ساخت لوگو باشد.

فرض کنید به دنبال ساخت یک لوگو با طرح سر شیر هستید. شیرها اغلب نشاندهنده سلطنت، قدرت، غرور و رهبری هستند. در قدم اول باید  قلم خود را روی کاغذ بیاورید و یک طرح کلی از آنچه که به دنبالش هستید را رسم کنید. نگران دقیق بودن جزئیات و دیگر موارد نباشید. هدف در اینجا، ایجاد یک طرح اولیه کاملا واقع گرایانه است!

طرح اولیه لوگو

همانطور که می بینید طرح اولیه من بجای سر شیر، چیزی شبیه به سر یک گوسفند تا بچه گربه شد! بنابراین بهتر است در این مرحله سراغ تخقیق و جست و جو برویم تا درک بهتری از تصویر دلخواه خود داشته باشیم. کافی است در گوگل یا سایر موتور های جستجوگر عبارت ” Lion’s Head ” را سرچ کنید. خوب به این تصاویر نگاه کنید تا درک بهتری از آنچه قرار است در لوگو قرار دهید داشته باشید. زمانیکه در حال ساخت لوگو هستید باید تصویری اجمالی از سر شیر را در ذهن خود داشته باشید.

برای ایجاد یک لوگو واقع گرایانه و جذاب، به دنبال یک عکس مناسب باشید تا طرح خود را بر اساس آن پایه گذاری کنید. وقتی عکس دلخواه خود را پیدا کردید، تصویر مورد نظر را در رایانه خود ذخیره کنید. برای تبدیل عکس به لوگو در فتوشاپ قرار است از همین عکس استفاده کنیم!

مرحله دوم

قدم بعدی در مرحله تحقیق و جست و جو، مشاهده نمونه کارهایی است که قبلا ساخته شده اند! با اینکه ممکن است با دیدن این نمونه کارها، ذهن ما ناخوداگاه برای الهام گرفتن از آن ها استفاده کند، اما بهتر است قبل از اینکه کار خود را شروع کنید بدانید چه لوگوهایی قبلا با این طرح ساخته شده اند. طبیعتا شما نمیخواهید ساعت ها صرف ساختن لوگویی بکنید که شبیه لوگوهای دیگران باشد! گوگل را باز کنید و به قسمت سرچ تصاویر بروید. حالا عبارت ” Lion’s Head Logo ” را سرچ کنید. حالا طیف وسیعی از لوگوهای مختلف با سبک های واقع گرایانه، کارتونی، گرافیکی و … را مشاهده می کنید!

بررسی لوگوهای مشابه

لوگو های مختلف را بررسی کنید. اگر ظاهر و یا رنگ هرکدام از آن ها برایتان جذاب بود، می توانید این المان ها را در ذهن خود داشته باشید تا بعدا روی لوگوی دلخواه خود استفاده کنید!

نحوه تبدیل عکس به لوگو در فتوشاپ

مرحله ۱ : وارد کردن عکس به فتوشاپ

خب همانطور که می بینید، من تصویر دلخواه خود را برای تبدیل به لوگو انتخاب کرده ام. حالا برنامه فتوشاپ را باز کنید و از گزینه های سمت چپ گزینه Open را انتخاب کنید. به مسیر ذخیره شده عکس بروید و آن را انتخاب کنید. حالا عکس در برنامه فتوشاپ قرار می گیرد.

تبدیل عکس به لوگو در فتوشاپ

مرحله ۲ : تنظیمات اولیه عکس

از آنجایی که لوگو ما قراره کنتراست بالایی داشته باشه، بهتره قبل از هرچیزی تنظیمات و بهبودهای اولیه عکس را انجام بدیم تا سایه و هایلایت ها بهتر دیده شوند.

از نوار منوی بالای فتوشاپ مسیر  Image > Adjustments > Black & White را دنبال کنید. از آنجایی که تصویر ما عموما از رنگ و تناژ زرد رنگ تشکیل شده است، مقدار Preset را روی Yellow Tone قرار می دهیم. با استفاده از تنظیمات Back & White بجای تبدیل مستقیم عکس به حالت خاکستری ( Grayscale )، کنترل بیشتری روی تناژ رنگ خاکستری تصویر دارید. زمانیکه پریست خود را بر اساس رنگ غالب تصویر انتخاب کردید، می توانید با بازی کردن با اسلایدر، میزان هر یک از رنگ های تصویر را تغییر دهید.

پنجره Black and White فتوشاپ

مرحله ۳ : تبدیل عکس به سیاه و سفید

برای تبدیل عکس به لوگو در فتوشاپ در ابتدا باید عکس خود را به سیاه و سفید کنید. از نوار منوی بالا مسیر Image > Adjustments > Levels را دنبال کنید. سپس از قسمت Channel گزینه Gray را انتخاب کنید. پس از آن می توانید با اسلایدر Output Level بازی کنید تا میزان کنتراست تصویر را به صورت دلخواه تنظیم کنید.

تبدیل عکس به سیاه و سفید در فتوشاپ

مرحله ۴ : چاپ تصویر ( اختیاری )

انجام این مرحله الزامی نمی باشد اما برای نتیجه گیری بهتر توصیه می شود! زمانیکه عکس شما از مرحله قبل آماده شد، عکس خود را پرینت بگیرید. حالا به کمک یک برگه شفاف و مداد، روی خطوط و اشکال تصویر بکشید. با این کار تصمیم گیری بهتری راجع به خطوط الزامی و خطوط اضافه خواهید داشت. سعی کنید مداد را کاملا صاف و مستقیم نگه دارید. همانطور که در تصویر زیر می بینید، ما روی نقاط بزرگ و سیاه رنگ عکس هاشور کشیده ایم. با این کار هنگام کشیدن اشکال وکتور و رنگ آمیزی کار ساده تری خواهیم داشت. طرح نهایی ما با مداد به این شکل شد:

پر رنگ کردن خطوط روی تصویر چاپی

تصویر نهایی بعد از پر رنگ کردن خطوط

مرحله ۵ : ترسیم اشکال وکتور

حالا دوباره به برنامه فتوشاپ بر میگردیم. ابزار خودکار ( Pen Tool ) را انتخاب کنید و روی خطوط و اشکال تصویر کلیک کنید تا به یکدیگر وصل شوند. برای این کار می توانید از ابزار مداد ( Pencil )،  براش ( Brush ) یا حتی براش لکه ای ( Blob Brush Tool ) نیز استفاده کنید. اما از آنجایی که ما به دنبال ترسیم خطوط صاف و دقیق هستیم بهتر است از همان ابزار خودکار استفاده شود.

می توانید میزان ضحامت قلم مو را نیز از طریق نوارگزینه ها افزایش دهید.  با این کار، مشکلات احتمالی تصویر را بهتر شناسایی می کنید. در مثال زیر، گوشه ها و نقاط تیز، با استروک ضحیم بهتر خودنمایی می کنند. با این حال بهتر است این گوشه ها را کاملا گرد ترسیم کنید تا طرح نهایی ظاهر بهتری داشته باشد.

ترسیم خطوط روی عکس در فتوشاپ

به همین ترتیب ادامه دهید و خطوط و نقاط گوشه دار را مثل تصویر زیر گرد کنید.

کشیدن خطوط روی تصویر به کمک ابزار خودکار فتوشاپ

مرحله ۶ : رنگ آمیزی

به مرحله جذاب رنگ آمیزی رسیدیم! برای این کار ابزار سطل رنگ ( Paint Bucket Tool ) را  از نوار ابزار فعال کرده و رنگ دلخواه خود را انتخاب کنید. در ابتدا سراغ مناطق هاشور زده بروید و این نقاط را کاملا با رنگ پر کنید. پس از آن اشکال دلخواه تصویر علی الخصوص اشکال کامل را با رنگ پر کنید.

رنگ آمیزی اشکال در فتوشاپ

مرحله ۷ : ترسیم مسیر

حالا نوبت کار کردن روی نقاط سفید ( رنگ نشده ) می باشد. ابزار Pen Tool ( خودکار ) را از نوارابزار فعال کنید و یک خط کلی دور طرح سفید تصویر بکشید. این ناحیه در نهایت یا از لوگو اصلی ما بریده خواهد شد و یا رنگ آن تغییر می کند. مسیر ترسیمی ما برای این مثال با رنگ سبز مشخص شده است.

ترسیم خطوط وکتور فتوشاپ

علاوه بر این، نقاط سفید رنگ داخل طراح را نیز فراموش نکنید. با کمک ابزار Pen Tool دورتادور این نواحی را هم خط بکشید. ممکن است در طرح نهایی این نواحی کاملا حذف شوند اما فعلا برای احتیاط آن ها را نگه دارید و  فقط رنگ آن ها را عوض کنید. ( از یک رنگ سبک تر استفاده کنید ! )

مرحله ۸ : شخصی سازی لوگو

آخرین مرحله از تبدیل عکس به لوگو در فتوشاپ، شخصی سازی لوگو بر اساس سلایق شخصی شماست! در قدم اول، هرچیزی که فکر می کنید در تصویر سر شیر اضافی است و به آن نیاز ندارید را پاک کنید!

برای مثال در این تصویر، من گوش شیر را کاملا ساده و گرد کردم و بعضی از نقاط موجود روی یال را هم پاک کردم. همچنین چشم شیر را هم کمی بزرگتر کردم تا در سایزهای کوچکتر لوگو کاملا دیده شود. نقاط روی پوزه هم بزرگتر و یکدست تر شده اند.

علاوه بر این، می توانید نوشته دلخواه خود را هم به عکس اضافه کنید. برای این کار ابزار تایپ ( Type ) را فعال کنید و ترجیحا در قسمت آزاد عکس نوشته خود را تایپ کنید.

نهای سازی تبدیل عکس به لوگو در فتوشاپ

اصلاحات برای تبدیل عکس به لوگو در فتوشاپ

مرحله ۹ : نهایی سازی لوگو ( اختیاری )

وقتی تمام اصلاحات لازم روی لوگو را انجام دادید، می توانید رنگ های موجود در تصویر را کاملا پاک کنید تا تنها خطوط ترسیمی شما مشخص باشد. این کار برای رنگ آمیزی دوباره و یا تغییر پس زمینه لوگو انجام می شود. برای این کار می توانید از قابلیت Divide در پنل Pathfinder استفاده کنید و یا سراغ ابزار Shape Builder بروید. پس از آن به کمک ابزار سطل رنگ ( Paint Bucket Tool ) به راحتی می توانید رنگ نواحی مختلف را تغییر دهید.

تصویر زیر، لوگو نهایی ما بدون رنگ است. این مرحله کاملا اختیاری است و شما همیشه می توانید رنگ اولیه لوگو را حفظ کنید. با این حال در صورتیکه مثل تصویر زیر، خطوط ترسیمی لوگو ( وکتور )  را داشته باشید، به راحتی می توانید شکل رسم شده را روی پس زمینه های مختلف قرار دهید و طرح های رنگی متفاوتی ایجاد کنید.

وکتور اولیه تصویر

لوگوهای مختلف با پس زمینه و رنگ های متفاوت

جمع بندی نهایی

تصویر نهایی پس از تبدیل عکس به لوگو در فتوشاپ

خب همانطور که دیدید مهم ترین قدم برای تبدیل عکس به لوگو در فتوشاپ، استفاده از ابزار خودکار ( Pen ) برای ترسیم خطوط روی طرح اصلی لوگو می باشد. مطمئن شوید که برای این مرحله وقت کافی میگذارید تا تمام خطوط شما دقیق و کامل رسم شوند. در طول کار، تصویر روی بوم فتوشاپ را زوم ( بزرگنمایی ) کنید تا مطمئن شوید که از نظر ظاهری مشکلی وجود ندارد. بهتر است برای شروع یادگیری پروسه تبدیل عکس به لوگو، از عکس های ساده تری استفاده کنید تا کاملا نحوه کار کردن با ابزار های براش مثل خودکار و … را یاد بگیرید.

در صورتیکه در طول پروسه ساخت لوگو به مشکلی برخوردید، از طریق بخش نظرات همین صفحه با ما ارتباط بگیرید. ممنون که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید.

دیدگاه ها

  1. علی عبدالهی گفت:

    عاااااااااااااااالی

  2. قربانعلی محرابی گفت:

    میشه بگید حداقل سیستم مورد نیاز برای استفاده از این برنامه ها چه برنامه هایی هستند؟؟؟

  3. حمیدرضا خوش نیت گفت:

    سلام. ممنون از تلاشتون
    برای خیلی کوچک کردن تصویر، که از کیفیت کم نشه باید چکار کرد؟

  4. بهروز نجفی گفت:

    کامل بود ممنون

  5. قربانعلی حاجی گفت:

    سلام
    من ۲۲سالمه تا الان به علت نداشتن سیستم قدرتمند نتونستم با برنامه های فتوشاپ و افترافکت و… کار کنم , فقط اموزش هاشو دیدم عملی نتونستم کار کنم و تنها با برنامه های تدوین اندروید کار کردم بنظرتون سن تو این حرفه مهمه برای کار و برای شروع دیره؟

  6. میلاد کاظمی گفت:

    فایل psdپروژه رو میشه بزارید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک