محتوای مقالات
قطعا همه ما که در این وبسایت دور هم جمع شدهایم، به دنبال فتوشاپ هستیم، حال یکی میخواهد این برنامه را یاد بگیرد و حرفهای شود، دیگری میخواهد اطلاعات محدودی فقط برای رفع نیاز ادیتی کسب کند. با این همه، مهم است تا بدانیم که این برنامه چیست و چرا دوست داریم آن را یاد بگیریم. همچنین از جایی که بسیاری از فرایندهای آموزشی از آموزشگاهها و محیط آکادمیک، در عصر مدرن، به گوگل و یوتوب و مراجع آنلاین کشیده شده، قصد داریم تا تعدادی PDF مفید و کارآمد در راستای فتوشاپ به شما معرفی کنیم. امیدواریم که مطالب ارائه شده و فایلهای آموزشی این مطلب، برای شما کاربردی باشد، با ما همراه باشید.
فتوشاپ چیست و چرا به دنبال آن میرویم؟
منظور ما از طرح سوال اینکه فتوشاپ چیست، توضیح این برنامه نیست. چرا که حداقل همه ما که اینجا جمع شدیم، میدانیم که این برنامه یا بهتر است بگوییم ابربرنامه، چه کاربردهایی دارد. بیشتر منظور ما به آن چیزی است که فتوشاپ میتواند به زندگی حرفهای و شغلی شما هدیه دهد. همچنین اگر به دنیای تصویر و حیطههای مرتبط با آن علاقه داشته باشید که ذوق خود را نیز ارضا کردهاید. با این تفاسیر فتوشاپ یک مجموعه کامل برای ادیت عکس است که شما با یادگیری آن، به عنوان حداقل دستاورد، میتوانید درآمدی برای خود داشته باشید. یکی از مزایای این برنامه این است که لزومی ندارد تا شما به بالاترین مرحله از تخصص در این برنامه برسید. بلکه با هر توانایی کم یا زیادی که در این محیط ادیت عکس داشته باشید، و مقداری ذوق، میتوانید درآمدی از آن کسب کنید و گذران زندگی داشته باشید. همچنین اگر شما به دنیای تصویر و ادیت علاقه داشته باشید، میتوانید به عنوان یک هنرجو و یا هنرمند در این برنامه ادیتهایی را با خلاقیت خود انجام دهید، خلق اثر کنید و برای خود رزومه بسازید. با این همه کاربرد و دستاورد، یادگیری فتوشاپ، آنقدرها هم سخت نیست. یکی از مزایای این برنامه این است که هزاران منبع به شکل آنلاین و اکثرا رایگان وجود دارند که میتوانند به یادگیری شما کمک کنند. همچنین دورههای بسیار متفاوتی برای یادگیری این برنامه وجود دارد که میتواند گامهای بلندتر شما برای فتوشاپکار حرفهای شدن باشد. ما در فرهاد گراف نیز بسیاری از آموزشها و منابع، مانند همین مطلب را به صورت رایگان در اختیار شما گذاشتیم و دوره حرفهای فتوشاپ را نیز با سرفصلهای کاربردی و آموزشی مفید برای شما گردآوری کردیم.
علاوه برا اینها قصد داریم تا در این مطلب به شکل رایگان، تعدادی فایل PDF که در آنها مطالب مفیدی در راستای یادگیری فتوشاپ وجود دارد را، با شما به اشتراک بگذاریم تا با مطالعه آنها به آگاهی و تجربه خود در کار با این برنامه بسیار کاربردی بیافزایید، پس با ما همراه باشید که با منابعی بسیار مفید و کاربردی، این مطلب را ادامه خواهیم داد. اما پیش از آن، در مختصر توضیحی، به این خواهیم پرداخت که این PDFها چه اهمیتی دارند و چرا توصیه میکنیم که آنها را مطالعه کنید.
تاثیرات مطالعه PDF در یادگیری فتوشاپ
یک نوع از منابعی که با گسترش تکنولوژی و آموزشهای آنلاین بسیار مورد استفاده قرار میگیرد و دانشجوهای زمینههای مختلف از آنها استفاده میکنند همین پیدیاف ها هستند. احتمالا همه شما میدانید که این فایلها چه ماهیتی دارند اما با این حال در یک توضیح کوتاه میتوان آنها را، فایلهایی که از مجموعهای عکس و متن با محتوای متفاوت پدید آمدند تعریف کرد. در زمینه فتوشاپ، این فایلها شامل آموزشهای کلی و جزئی میشوند. آموزشهای کلی مانند آموزش مقدماتی فتوشاپ با سرفصلهایی مختلف، آموزش پیشرفته یا مثلا آموزش یک موضوع بزرگ مانند روتوش یا نقاشی دیجیتال هستند. آموزشهای جزئی نیز شامل روش انجام ادیتها در فتوشاپ و معرفی یک یا چند راه برای انجام آنها است. برای مثال موضوعات این مجموعهها میتوانند تغییر رنگ پسزمینه، نحوه افزایش کیفیت عکس یا برش آن باشند. در مجموع این فایلها به تنهایی برای یادگیری هر موضوعی کافی نیستند. اما به خاطر فراوانی و تنوع آنها میتوان موضوعات زیادی از آنها یاد گرفت. در واقع میتوان فایلهای آموزشی PDF را یکی از بهترین مکملهای آموزشی دانست. با همه این توضیحات، دیگر وقت آن رسیده که فایلهایی از این دسته با موضوع فتوشاپ را به شما معرفی کنیم.
دانلود بهترین PDF های آموزش فتوشاپ (فارسی)
معرفی PDF ها، ابتدا به آن دسته از فایل هایی که با زبان فارسی تولید شدهاند خواهیم پرداخت. در بخش بعدی نیز به سراغ فایلهای موجود با زبان لاتین خواهیم رفت.
خودآموز آسان و مقدماتی فتوشاپ
مطلب که در این قسمت منتشر خواهیم کرد، شامل یک فایل ۳۴ صفحهای است. در این فایل بسیاری از مبانی پایه فتوشاپ به شما آموزش داده خواهد شد. تمامی مطالب نیز به شکلی بسیار روان، سریع و سهل برای شما نگارش شدهاند و مطالعه و تمرین با آن کار زمانبر و یا سختی نیست. در این پیدیاف شما با رابط کاربری فتوشاپ آشنا خواهید شد. در این بخش تمامی محیطهای کار و منوهای فتوشاپ توضیح داده خواهند شد. سپس توضیحاتی مهم و مختصر در مورد لایهها، انواع آنها و قابلیتهای مفید این برنامه منتشر شده توسط شرکت ادوبی، ارائه خواهد شد.
آموزش انجام ادیتهای پایه
یکی دیگر از پیدیافهای بسیار مفیدی که به زبان فارسی در حول برنامه فتوشاپ تولید شده است، همین فایلی است که در این قسمت برای شما عزیزان بارگذاری میکنیم. در این فایل انجام کارهای پایه در این اپلیکیشن ادیت عکس، مانند ذخیره تصویر، لغو عملیات، انتخاب سوژه و … آموزش داده شدهاند. شما با مطالعه این مطلب میتوانید آگاهی بسیار خوبی از انجام کارهای چنینی در بوم ادوبیفتوشاپ کسب کنید.
فایل جامع یادگیری فتوشاپ
مطلب دیگری که در قالب PDF تولید شده و قصد داریم تا آن را با مخاطبان این متن به اشتراک بگزاریم، آموزش جامع فتوشاپ است. این فایل به مباحث بسیار گوناگونی میپردازد که همه آنها در صفحه اول این مطلب ذکر شدهاند. این مطالب شامل حالت رنگ، آموزش اجمالی جعبه ابزار، ابزار سطل رنگ، ابزار خطکش، آموزش نحوه ساخت یک اکشن در فتوشاپ، ابزارهای انتخاب فتوشاپ (که در ۵ قسمت جداگانه توضیح داده میشود)، ابزار قلم یا Brush، ابزار Pencil، ابزار پاککن یا Eraser، ابزار Patch Tool، نحوه روتوش انواع تصاویر، نحوه کار با ابزار فوکوس، تغییر نور تصاویر و تیره یا روشن کردن آنها، ابزار اندازهگیری یا Measure، سه ابزار ساده و پرکاربرد Zoom، Hand و Notes، کار با کانالهای رنگی مختلف، توانایی شناخت در عمق لایهها، استفاده از ابزار خودکار یا Pen، آموزش تایپ و همه چیز درمورد ابزار تایپ میشوند. همه این مطالب به شکلی بسیار روان و خلاصه در صد و سی و چهار صفحه به شما توضیح داده خواهد شد. همچنین توضیحات تصویری این فایل بسیار مناسب و رسا هستند و کیفیت آموزش و یادگیری شما را افزایش میدهند.
فتوشاپ ۲۰۲۲ را یاد بگیرید
یکی از منابع به روز برای آموزش فتوشاپ، همین فایلی است که در حال معرفی آن هستیم. از جایی که در این فایل آموزشها بر اساس نسخه ۲۰۲۲ انجام میشود، تقریبا از آخرین نسخه امکانات فتوشاپ استفاده میشود. همچنین ابزارها و تنظیمات جدید فتوشاپ در این آموزش گنجانده شده است. البته باید این نکته را ذکر کرد که PDF فتوشاپ ۲۰۲۲ تا حدودی پیشرفته است و شما باید پسزمینهای از کار با فتوشاپ و آموزش آن داشته باشید. اما میتوان گفت که این منبع مکمل و همراه بسیار خوبی برای افرادی است که دورههای آموزشی مقدماتی ادیت را گذراندهاند و در دورههای آموزش حرفهای شرکت میکنند. حتی در این منبع از مفاهیمی مانند وکتور، انواع فرمت و کار با آنها نیز صحبت میشود. شما میتوانید از طریق باکس زیر، یکی از جدیدترین پیدیافهای موجود در حوزه فتوشاپ، به زبان فارسی را دانلود کنید.
این ۴ مجموعه آموزشی از بهروزترین و بهترین فایلهای آموزش فتوشاپ در زبان فارسی هستند. همانطور که گفته شد خیلی سخت است تا بتوان به تنهایی با مطالعه فایلهای پیدیاف کار ادیت را یاد گرفت. اما استفاده از این فایلها، مطالعه آنها در خلل روند آموزشی و تمرین با آنها میتواند کمک بسیار شایانی در راستای حرفهای شدن به شما بکند. توجه داشته باشید که فتوشاپ را با تجربه و تمرینهای عملی میتوان یاد گرفت. پس مطالعه تنهای این فایلها نیز ممکن است کاری بیثمر باشد و بعد از مدتی، مطالب آموخته شده از ذهن شما برود. از این رو سعی کنید تا پا به پای این مطالب جلو بروید و هنگام مطالعه آنها، بوم کار خود را باز کنید و همه نکات را بر روی بوم، برای خود تمرین کنید. حتی در یک پله بالاتر، شما میتوانید نکات گفته شده در فایلها را انجام دهید و سپس تغییراتی بر روی آنها ایجاد کنید. تجربهای که از این تغییرات کسب میکنید، به شما در مسیر کسب تجربه و کاربلد شدن، کمک خواهد کرد.
دانلود بهترین PDF های آموزش فتوشاپ (انگلیسی)
بسیاری از افرادی که با علمها و حرفههای تازهتر سر و کار دارند، ترجیح میدهند تا منابع خود را به زبان انگلیسی انتخاب کنند. چرا که این زبان، زبان پیشفرض درصد بسیار زیادی از این برنامهها است. از این رو اکثر منابع اصل و منحصر به فرد، به این زبان منتشر شدهاند. بسیاری از فایلهایی که با زبانهایی غیر از انگلیسی موجود هستند، ترجمههایی از فایلهای انگلیسی هستند. از این رو شناخت این منابع بسیار مفید است و گاهی جلوی دوباره کاری را میگیرد. چرا که بسیاری از متخصصین فتوشاپ که حتی انگلیسی زبان نیستند، مطالب خود را با زبان انگلیسی منتشر میکنند. بسیاری از منابع موجود نیز از بخشهای این منابع به دست آمدهاند. از این رو اگر که به کل یک فایل مناسب و جامع زبان اصلی مطالعه کنید، دیگر احتیاج به دنبال کردن بسیاری از فایلهای کپی آن نیست. به سراغ آشنایی با این منابع لاتین زبان برویم.
Photoshop Basics Quick Reference Guide
این فایل، یکی از بهترین PDF ها برای شروع به کار ادیت عکس است. این فایل از پایهترین موضوعات ممکن آموزش خود را شروع میکند و حتی از باز کردن برنامه و ساخت یک بوم جدید سخن میگوید. همچنین توضیحات این کتاب کاملا خلاصه شده است. به همین جهت این فایل مکمل و تمریننامهای بسیار عالی برای کسانی است که اولین قدمهای خود برای آشنایی با فتوشاپ را برمیدارند. این کتاب تعداد صفحات زیادی ندارد و در ۲۱ صفحه همه مطالب خود را ارائه کرده است. مولف این فایل Jeremy Hardin است.
دانلود Photoshop Basics Quick Reference Guide
Beginning Photoshop
این فایل که خود شروع فتوشاپ نام دارد، در ۶۸ صفحه، توسط Brad Shirakawa تالیف شده است. یکی دیگر از بهترین پیدیافهایی که برای کسانی که تازه قدم در راه یادگیری فتوشاپ گذاشتهاند، مطالب همین فایل است. در واقع میتوان گفت که مطلی شروع فتوشاپ، کامل شده فایلی است که در بخش قبلی برای شما منتشر کردیم. این پیدیاف کار خود را با معرفی نوار ابزار فتوشاپ شروع میکند و تا تنظیمات رنگها ابزارهای انتخاب و جابجایی پیش میرود.
Adobe Photoshop CS Tutorial
این پیدیاف دارای ایراداتی است اما نمیتوان مطالب مهم آن را نادیده گرفت. اولین مشکل این فایل این است که از نسخه فتوشاپ قدیمی استفاده میکند. همچنین میتوان گفت که بیشتر سیستمها دارای سیستمعامل ویندوز است اما تصاویر آموزشی این فایل از سیستم مک ضبط شده است. با این حال در مباحث تئوری و نه تمرینی، این فایل جزو کاملترین و بهترین گزینههای موجود است. بیشتر تمرکز این مطلب بر روی امکانات فتوشاپ است، خصوصا ابزارهای نوار سمت چپ و هر کدام از آنها را نام برده، توضیحاتی در مورد آنها ارائه میکند و انواع آن را نام میبرد. این مطلب توسط دانشجویان عکاسی، در آموزشگاهی در کشور هنگکنگ گردآوری شده است. تعداد صفحات آن نیز به ۴۰ میرسد.
دانلود Adobe Photoshop CS Tutorial
Photoshop for Fun
«فتوشاپ برای سرگرمی» توسط دانشجویان دانشگاه ردفورد (Radford) گردآوری و تالیف شده است. رویکرد این PDF نسبت به سایر مطالبی که در این مقاله منتشر کردیم متفاوت است. این مطلب اقدام به معرفی برخی ابزار و نحوه انجام بعضی از کارها در فتوشاپ میپردازد و همه این متون را بسیار سریع و ساده توضیح میدهد. اما همانطور که از نام این فایل مشخص است، این مطلب بیشتر رویکردی حسی به کار ادیت عکس دارد. در واقع این مطلب برای کسانی است که ادیت عکس و یا خلق هر اثر تصویری و گرافیکی را به مثابه هنر میبینند و در این برنامه از خلاقیت و ذوق خود استفاده میکنند یا خواهند کرد. مجموع صفحات فتوشاپ برای سرگرمی به ۱۴ میرسد و خواندن آن سخت و یا زمانبر نیست. آن را مطالعه کنید و از زاویه دیدی متفاوت به فتوشاپ نگاه کنید. چرا که دید به موضوعات از زوایای مختلف موجب ایجاد خلاقیت و ذوق در شما میشود. همچنین باعث میشود تا وسعت دید شما افزایش پیدا کند و راههای بیشتر و خلاقانهتر و جدیدتری را برای کارهای مختلف در پیش بگیرید. حتی اگر شما جزو آن دسته از افراد هستید که به این برنامه ساخت شرکت ادوبی، علاقه زیادی ندارید و آن را به چشم یک راه برای پول درآوردن یا رشته تحصیلی خود میبینید، حتما این PDF را مطالعه کنید تا کمی دیدتان نسبت به فتوشاپ تغییر کند. علاوه بر این دسته از افراد، این مطلب بسیار به افرادی کمک میکند که کار ادیت را در چارچوب و بر اساس اصول بدون خلاقیتی انجام میدهند. چرا که باعث میشود تا این افراد با حفظ اصول، نوآوری و وارد کردن ذوق به کار را تجربه کنند.
همه این پیدیافهایی که در این بخش به شما معرفی کردیم، به زبان انگلیسی هستند و همگی به شکل رایگان در اختیار شما قرار گرفتهاند. ما سعی کردیم تا این فایلها را به نحوی انتخال کنیم که حتی اگر کسی تسلط کاملی نسبت به زبان انگلیسی نداشته باشد، بتواند آنها را مطالعه کند و به حدود خوبی متوجه آن بشود.
سخن آخر
ما در این مطلب سعی کردیم دلایلی که فتوشاپآموزان و فتوشاپکاران حرفهای و غیرحرفهای از PDF آموزش ادیت با فتوشاپ استفاده میکنند را برای شما ذکر کنیم. همچنین پیش از آن در بخشی بسیار کامل سعی کردیم کاربردهای فتوشاپ و دلایلی برای یاد گرفتن این برنامه ادیت عکس را بیان کنیم. سپس اقدام به بازنشر PDF های آموزش ادیت کردیم. ما در مجموع ۸ مطلب را برای شما در این مقاله قرار دادیم که نیمی از آنها به زبان انگلیسی و نیمی دیگر به زبان فارسی هستند. قطعا با یک جستجو در گوگل میتوانید به هر زبانی که میخواهید، تعداد بسیار زیادی فایل متنی یا عکسی آموزش ادیت پیدا کنید. اما مواردی که ما برای شما قرار دادیم، جزو بهترین آموزشها بودند و مطالب بسیار زیادی از این فایلها تهیه شده و در واقع این مطالب منبعتر هستند. همچنین توضیحات آنها بسیار مفید و در عین حال با طولی مناسب بوده و مطالعه هر کدام از این فایلهای PDF وقت و حوصله زیادی از شما نمیبرد. امیدواریم که از این مطلب استفاده کرده و راضی بوده باشید.
نویسنده این متن کیه؟
خیلی عالی بود
شما پیج اینستا هم دارین؟
دمتون گرم
میشه مطلب رو توی وبلاگ خودم بزارم؟
من یکی از کاربران دائمی سایت شما هستم