آموزش پیشرفته و حرفه ای فتوشاپ

آموزش قدم به قدم تغییر پس زمینه عکس در فتوشاپ ( دقیق ترین روش ! )

avatar
اردلان چیتایی

اشتراک

آیا شما هم به دنبال روشی برای تغییر پس زمینه عکس در فتوشاپ می گردید؟ شاید دلتان بخواهد پس زمینه فضای ابری عکس خود را با یک روز آقتابی عوض کنید! شاید هم میخواید یک رنگ ثابت به پس زمینه عکس سلفی خود اضافه کنید! هدفتان هرچه باشد، تغییر پس زمینه عکس ها در فتوشاپ کاری شدنی و بسیار ساده است!

در حقیقت تغییر پس زمینه عکس ها یکی از ویژگی های کلیدی برنامه ادوبی فتوشاپ محسوب می شود. کافیست تا سوژه عکس خودتان را انتخاب کنید و بعد از آن از تصاویر و یا رنگ های ثابت برای پس زمینه عکستان استفاده کنید. فتوشاپ برای انتخاب نواحی پیچیده سوژه ( مثلا موی سر و … ) ابزار و قابلیت های کلیدی ارائه می دهد تا دقیق ترین ظاهر را پس از انجام پروسه تغییر بک گراند عکس داشته باشید. به طوریکه برای هیچ کس قابل تشخیص نباشد!

بریم که با این پروسه به صورت قدم به قدم آشنا بشیم!

نحوه تغییر پس زمینه عکس در فتوشاپ

تقریبا مثل تمام تکنیک ها در فتوشاپ، این فرآیند نیز می تواند به چندین روش مختلف انجام شود. اما بهترین روش برای تغییر پس زمینه عکس در فتوشاپ جدا کردن پیش زمینه ( همان سوژه ) از پس زمینه ( بک گراند پشتی تصویر ) است. برای این کار قرار است از ابزار انتخابگر سریع ( Quick Selection Tool ) استفاده کنیم اما اگر دوست دارید انتخاب دقیق تری داشته باشید می توانید سراغ ابزار خودکار ( Pen ) نیز بروید. همچنین خود فتوشاپ نیز می توانید با استفاده از هوش مصنوعی ( AI ) این کار را به صورت خودکار برایتان انجام بدهد اما بهتر است روش های دستی را نیز یاد بگیرید تا کنترل بیشتری روی عکس داشته باشید و در نهایت نیز ظاهر دقیق تری از عکس خود بدست آورید.

در این مقاله قرار است برای تغییر پس زمینه از عکس زیر استفاده کنیم. در حقیقت کارمان را با عکس سمت راست شروع می کنیم و در پایان عکس سمت چپ خروجی ما خواهد بود!

عکس بالا را از سایت Pexels.com برداشتیم. اگر به دنبال بهترین منابع برای دانلود پس زمینه عکس هستید حتما این مقاله را مطالعه کنید!

قدم اول : سوژه خود را انتخاب کنید

ابزار انتخابگر سریع ( Quick Selection Tool ) را از نوارابزار فعال کنید و یا دکمه W را فشار دهید. حالا روی سوژه خود کلیک کنید و بکشید تا کل ناحیه انتخاب شود. ( منظور از سوژه همان تصویر شخص و یا عنصری است که می خواهید دست نخورده باقی بماند و فقط پس زمینه پشتی آن عوض شود ) در این مرحله خود فتوشاپ نیز سعی می کند بر اساس سطوح کنتراست تصویر حدس بزند که کدام قسمت ها را می خواهید انتخاب کنید.

در پایان پروسه متوجه می شوید که نواحی دارای کنتراست بالا و لبه های سخت خیلی دقیق تر از نواحی دارای کتتراست پایین و لبه های نرم انتخاب شده اند و این نواحی کار بیشتری لازم دارند.

در بعضی عکس ها می توانید این پروسه را به صورت برعکس نیز اجرا کنید! یعنی در ابتدا پس زمینه عکس را انتخاب کنید و بعد از آن از قابلیت برعکس کردن انتخاب ( Invert ) با فشردن دکمه های Shift + Ctrl + I استفاده کنید تا سوژه انتخاب شود.

قدم دوم : انتخاب خود را دقیق تر کنید

برای این کار روی سوژه خود زوم کنید. حالا به نوارگزینه ابزار Quick Selection Tool بروید و اولین مربع از سمت چپ را انتخاب کنید. در این صفحه اندازه قلم مو را کوچکتر کنید. حالا با دقت روی نقاطی که روی سوژه انتخاب نشده اند کلیک کنید تا به تدریج به انتخاب شما اضافه شوند.

اگر می خواهید نقاطی را که به اشتباه به انتخابتان اضافه کردید را پاک کنید، دکمه Alt را نگه دارید و سپس روی همان نواحی کلیک کنید و بکشید.

در حالت ایده ال، انتخاب شما باید شامل تمام نواحی ثابت و مستقل در تصویر باشد اما نگرانی بابت انتخاب دقیق اجزای متحرک (  مثل مو و … ) نداشته باشید. در مراحل بعدی این مشکل را رفع می کنیم

قدم سوم: نواحی انتخاب شده را ماسک کنید

وقتی کارتان با انتخاب کردن سوژه تمام شد، دوباره به نوارگزینه بالایی فتوشاپ بروید. روی گزینه Select And Mask کلیک کنید. در این صفحه به راحتی می توانید انتخاب های خود را اصلاح و دقیق تر کنید و آن را به یک ماسک مستقل تبدیل کنید.

در پنل خواص (Properties panel ) روی گزینه View Mode کلیک کنید تا نحوه مشاهده ناحیه انتخاب شده را تغییر دهید. سپس روی Overlay بزنید و رنگی را انتخاب کنید که با تصویرتان متضاد باشد. اما به شما پیشنهاد می دهیم همانطور که پیش می روید دکمه F را فشار دهید تا بین حالت های نمایش مختلف سوئیچ کنید. گاهی اوقات بعضی از خطاهای جزئی فقط روی یک حالت نمایش خاص نمایش پیدا می کنند!

قدم چهارم : نواحی انتخاب شده را اصلاح کنید

حالا می توانید نواحی انتخاب شده را اصلاح کنید. در نوار ابزار سمت چپ فتوشاپ ابزارهای مختلفی وجود دارد که می توانید از آن ها استفاده کنید:

  • Quick Selection Tool : همان ابزاری که در مرحله اول از آن استفاده کنیم. از این ابزار می توانید برای اضافه کردن / پاک کردن نواحی بزرگ به ناحیه انتخاب شده در تصویر استفاده کنید.
  • Refine Edge Brush Tool : بهترین ابزار برای انتخاب کردن مو و سایر نواحی که لبه های نرمی دارند.
  • Brush Tool : از این ابزار روی لبه های سخت تصویر استفاده کنید.
  • Lasso/Polygonal Lasso Tool : با این ابزار می توانید به صورت دستی نواحی را از روی انتخاب خود پاک و یا اضافه کنید.

برای بررسی لبه های انتخاب شده روی تصویر خود زوم کنید. لازم نیست تغییرات زیادی روی آن ها اعمال کنید. فقط دنبال ۳ مورد زیر برای اصلاح باشید:

  • نواحی که انتخاب نشده اند!
  • نواحی که به اشتباه انتخاب شده اند!
  • نواحی که لبه های بسیار ناهمواری دارند!

در تصویر خودمان، کارمان را با ابزار Brush شروع می کنیم تا لبه های بین دیوار و شخص را صاف تر کنیم. برای اضافه شدن به انتخاب، فقط کافی است با این ابزار روی نقاط دلخواه بکشید. اگر می خواهید نقاطی را حذف کنید دکمه Alt را نگه دارید و سپس با براش روی همان نقاط بکشید.

سپس سراغ ابزار Refine Edge می رویم تا مو و دیگر جزئیات تصویر که لبه های نرمی دارند را انتخاب کنیم. در پنل سمت راست زیر گزینه Edge Detection، تیک گزینه Smart Radius را بزنید. با این کار فتوشاپ بین لبه های نرم و سخت تفاوت قائل می شود.

همچنین می توانید مقداری شعاع ( Radius ) را افزایش دهید. مقدار آن را با چشم های خود تنظیم کنید تا میزان اثرپذیری آن را روی عکس تشخیص دهید. برای جابجایی به حالت قبل و بعد، دکمه P را فشار دهید.

یک قلم مو نرم و سبک از Refine Edge انتخاب کنید و آن را روی لبه بیرونی موها قرار دهید و شروع به کشیدن کنید. حالا کم کم شاخه های مو نیز به سلکشن شما اضافه خواهند شد. اگر از نواحی انتخاب شده راضی نیستید، دکمه Alt را نگه دارید و دوباره روی همان ناحیه ها بکشید.

قدم پنجم: تنظیمات را تغییر دهید

قابلیت Select and Mask دارای گزینه های بیشتری است که زیر گزینه Global Refinements لیست شده اند. در این مثال قرار نیست از آن ها استفاده کنیم اما بهتر است قابلیت و کاربرد هرکدام را بدانید:

  • Smooth: لبه های سلکشن شما را صاف می کند و خطوط ناهموار را از بین می برد. برای سلکشن هایی که لبه های واضح دارند بسیار کاربردی می باشد.
  • Feather: لبه های یک ناحیه انتخاب شده را با اضافه کردن پر نرم تر می کند.
  • Contrast: با افزایش کنتراست پیکسل ها، لبه های یک سلکشن را ناهموارتر و سخت تر می کند!
  • Shift Edge : با مقدار مشخصی از پیکسل ها، کل سلکشن شما را به داخل و یا خارج جابجا می کند!

قدم ششم : حاشیه های رنگی را حذف کنید

هنگامی که از انتخاب خود راضی بودید، به تنظیمات خروجی ( Output Setting ) در پنل سمت راست بروید. تیک گزینه Decontaminate Colors را بزنید تا هر حاشیه رنگی که در انتخاب شما باقی مانده است حذف شود.

در قسمت Output، گزینه New Layer with Layer Mask را انتخاب کنید و Ok را بزنید. حالا به عکس اصلی خود برمیگردید در حالیکه نواحی انتخاب شده شما به یک لایه مستقل تبدیل شده اند. حالا که پس زمینه عکس خود را حذف کرده اید، نوبت اضافه کردن بک گراند جدید به آن است!

قدم هفتم: پس زمینه جدید خود را جایگذاری کنید

حالا باید پس زمینه جدید خود را اضافه کنید. کافی است تا این تصاویر را از روی کامپیوتر خود بکشید و زیر لایه سوژه ( لایه ای که بالاتر انتخاب کردیم ) در پنل لایه ها در قسمت راست و پایینی فتوشاپ رها کنید.

از ابزار دست ( Hand tool ) برای جایگیری دقیق پس زمینه روی عکس خود استفاده کنید. اگر می خواهید سایز بک گراند جدید را تغییر دهید، از ابزار Free Transform tool استفاده کنید. برای فعال کردن این ابزار دکمه های Ctrl +T را فشار دهید.

دستگیره های اطراف عکس را بگیرید و به سمت داخل بکشید. با این کار عکس شما کوچکتر خواهد شد. اما دکمه Shift را همزمان با این کار نگه دارید تا نسبت تصویر ثابت بماند.

قدم هشتم: رنگ ها را مطابقت دهید

تا اینجای کار باید تصویرتان ظاهر راضی کننده ای داشته باشد اما هنوز چند مرحله باقی مانده است. مرحله آخر این است که رنگ های پیش زمینه را ثابت کنید تا مطمئن شوید که به درستی با پس زمینه ترکیب می شوند.

لایه سوژه ( ناحیه انتخاب شده ) را از پنل لایه ها انتخاب کنید. مطمئن شوید که خود تصویر را انتخاب می کنید نه ماسک را! از نوار منوی فتوشاپ به مسیر Image > Adjustments > Match Color بروید.

در پنجره جدیدی که باز می شود وارد قسمت Source شوید و عکسی که روی آن کار می کنید را انتخاب کنید. زیر گزینه Layer، لایه ای را که می خواهید اصلاح کنید را انتخاب کنید. حالا می توانید پیش زمینه را با پس زمینه جدید خود مطابقت دهید یا برعکس.

حالا تیک گزینه Neutralize را بزنید تا هر رنگی که از لایه انتخاب شده شما پخش شده است حذف شود. سپس با گزینه های Luminance و Intensity بازی کنید تا رنگ پیش زمینه و پس زمینه عکس شما با یکدیگر مطابقت داشته باشد. در صورت نیاز می توانید با استفاده از اسلایدر Fade میزان افکت را کاهش دهید. از گزینه پیش نمایش ( Preview ) نیز می توانید برای جابجایی بین ظاهر قبل و بعد استفاده کنید.

قدم نهم: تغییر بک گراند عکس با موفقیت انجام شد!

حالا روی Ok کلیک کنید. کار ما تمام شده است! بهتر است در ابتدا یک کپی با فرمت PSD از این پروژه داشته باشید تا تمام لایه ها حفظ شوند. بعدا اگر خواستید پس زمینه جدیدی به این عکس اضافه کنید می توانید از این فایل PSD استفاده کنید و مجبور به تکرار مراحل بالا نباشید!

با این کار، لایه پیش‌زمینه، پس‌زمینه و تصویر اصلی روی لایه‌های جداگانه کاملاً قابل ویرایش باقی می‌مانند. می توانید ماسک را به منظور اضافه و یا حذف کردن جزئیاتی که در تصویر نمایان هستند ویرایش کنید و یا پس زمینه را جابجا و یا به طور کل عوض کنید!

برای اشتراک گذاری این تصویر در ابتدا باید با یک فرمت مشخص از این تصویر خروجی بگیرید. از نوار منوی فتوشاپ به مسیر File > Save As بروید و گزینه Image Type را روی Jpeg قرار دهید و سپس Save را بزنید!

توجه داشته باشید که اگر پس زمینه عکس شما شفاف است ( یعنی بعد از حذف پس زمینه در مرحله ششم، عکس جدیدی را به منظور پس زمینه اضافه نکردید ) برای حفظ شفافیت عکس باید با فرمت PNG از آن خروجی بگیرید!

جمع بندی نهایی

همانطور که دیدید پروسه تغییر پس زمینه عکس در فتوشاپ بسیار آسان است. فقط باید دقت و تمرکزتان را روی نواحی متمرکز کنید که سعی دارید انتخاب کنید. اگر این قسمت را با دقت پیش بروید، مطمئن خواهید بود که ظاهر نهایی عکس شما نیر یکدست و با کیفیت خواهد بود!

لازم به ذکر است که برای تغییر بک گراند عکس می توانید از برنامه های دیگری نیز به جز فتوشاپ استفاده کنید. اگر نظر ما را می خواهید و به فتوشاپ دسترسی ندارید می توانید سراغ برنامه GIMP بروید. تقریبا تمام مراحل بالا با کمی تفاوت برای این برنامه نیز کاربرد دارد!

ممنون که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید!

دیدگاه ها

  1. ایمان براتی گفت:

    چرا اینقد کم؟

  2. رامین حسینی گفت:

    مطلبتون بسیار مفید بود

  3. جمشید ملک گفت:

    هزینه مشاورتون چنده؟

  4. حسینعلی اسکندری گفت:

    دستخوش

  5. بهرام رشیدی گفت:

    بسیار گویا و شفاف بیان کردید

  6. رسول شریعتی گفت:

    اکانت اینستا هم دارید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک