محتوای مقالات
یکی از قسمت های مهیج در روتوش کردن تصاویر، کوچک کردن بینی با فتوشاپ می باشد. البته که خیلی ها ممکن است به آن نیاز نداشته باشند اما این تکنیک به قدری آسان و کاربردی است که واقعا شاید دلتان بخواهد آن را روی بینی کوچک افراد نیز امتحان کنید!
اگر بخواهیم با واقعیت روبرو شویم، اکثرا عکس هایی که امروزه گرفته می شوند سلفی هستند و سلفی ها نیز در برآورد حجم بینی شما در فاصله نزدیک دچار اشتباه می شوند! تنظیم اشتباه فاصله کانونی روی لنز، نور بد و یا زاویه نامطلوب به سادگی می توانند واقعیت را تحریف کنند و بینی شما را بزرگتر از چیزی که هست نشان دهند! بنابراین کوجک کردن بینی خود در فتوشاپ نه ناعادلانه است و نه غیر حرفه ای! ما فقط می خواهیم تا جذابیت واقعی خودمان را به عکس برگردانیم!
همچنین میتوانید ویدیو زیر را ببینید (آپدیت)
خوشبختانه فتوشاپ بدون نیاز به جراحی، این امکان را برای شما فراهم آورده است که به راحتی بتوانید سایز بینی خود را کاهش ( یا افزایش! ) دهید! در واقع برای این کار فقط به ابزار Lasso و قابلیت Free Transform نیاز دارید. البته شاید نیاز باشد از ابزار براش ترمیمی Healing Brush نیز برای پاک کردن نقاط ناهموار استفاده کنیم!
این عکسی است که قرار است در این آموزش با آن کار کنیم! اول از همه باید به شما بگوییم که ما نمیگیم بینی این خانم بزرگه و نیاز به عمل داره! ایشون فقط قربانی بدنشانس آموزش ما هستند!
و این هم تصویر همان خانم پس از اینکه جراحی ما با فتوشاپ روی ایشون تموم شد!
آموزش کوچک کردن بینی با فتوشاپ
مرحله ۱: دورتادور بینی موردنظر را انتخاب کنید!
قبل از اینکه جراحی خودمان را شروع کنیم، در ابتدا لازم است تا بینی فرد موردنظر را از بقیه عکس جدا کنیم! برای این کار لازم است تا یک سلکشن دروتادور بینی فرد ایجاد کنیم! برای این کار سراغ ابزار Lasso در نوارابزار می رویم. روی آیکون این ابزار کلیک کنید تا فعال شود!
همچنین می توانید با فشردن دکمه L این ابزار را فعال کنید. دلیل اینکه ابزار Lasso برای این کار بهترین انتخاب است این است که خب اگر قبلا امتحانش کرده باشید می دانید که به هیچ عنوان دقیق ترین ابزار سلکشن در فتوشاپ محسوب می شوند ( این عنوان احتمالا نصیب ابزار خودکار Pen Tool می شود). اما برای این تکنیک ما خودمان از قصد می خواهیم که یک انتخاب حدودی دور بینی داشته باشیم و از انتخاب دقیق پرهیز کنیم!
فقط کافی است تا یک انتخاب حدودی دور تادرو بینی خود داشته باشید! درست مثل زیر که من برای این خانم انجام دادم!
قطعا در این مورد اضافه کشیدن سلکشن بهتر از کمتر کشیدن آن است، چون در مراحل پایانی خطوط اضافی را پاک خواهیم کرد.
مرحله ۲: به سلکشن ایجاد شده پَر اضافه کنید!
در مرحله بعد باید لبه های انتخاب خودمان را نرم تر کنیم! این قابلیت در فتوشاپ پر یا همان Feather نامیده می شود. برای این کار از نوارمنوی فتوشاپ روی گزینه Select بزنید و سپس Feather را انتخاب کنید. همچنین می توانید از شورتکات های Alt+Ctrl+D (Win) و Option+Command+D (Mac) نیز برای فعال شدن این قابلیت استفاده کنید. ار هر روشی که استفاده کنید در نهایت با پنجره Feather فتوشاپ مواجه خواهید شد. بسته به سایز و رزولوشن عکستان، مقدار حدودی بین ۲۰ تا ۳۰ را جلوی عبارت Feather Radius قرار دهید. شاید بهتر باشد در این مرحله کمی آزمون و خطا انجام دهید.
من برای مثال خودمان از عدد ۲۰ برای شعاع پر استفاده می کنم!
سپس روی Ok کلیک کنید تا به محیط سلکشن شما پر اضافه شود و از پنجره Feather خارج شوید.
مرحله ۳: سلکشن خود را به یک لایه جدید کپی کنید!
همانطور که سلکشن شما فعال است و لبه ها نیز به واسطه قابلیت Feather نرم تر شده است، از دکمه های Ctrl+J (Win) / Command+J (Mac) برای کپی کردن سلکشن به یک لایه جدید استفاده کنید. حالا اگر نگاهی به پنل لایه ها در فتوشاپ بیندازیم، ۲ لایه جداگانه داریم! عکس اصلی خودمان که لایه Background نام گرفته است و لایه دوم که فقط سلکشن بینی ماست! فتوشاپ به طور خودکار این لایه را Layer1 نام گذاری کرده است!
مرحله ۴: تغییر اندازه سایز بینی در فتوشاپ!
خب حالا به مرحله جذاب و دوست داشتنی خودمان رسیدیم! حالا که بینی را روی لایه جداگانه قرار داده ایم، می توانیم به راحتی سایز آن را تغییر دهیم! یعنی آن را کوچک تر کنیم، لاغر تر کنیم و شاید هم به علت بعضی دلایل آسمانی دلمان بخواهد آن را بزرگتر کنیم! ( واقعا؟؟! )
برای این کار از قابلیت Free Transform فتوشاپ استفاده خواهیم کرد. برای فعال کردن این قابلیت دکمه های Ctrl+T (Win) / Command+T (Mac) را فشار دهید تا یک کادر مربع شکل دور تا دور بینی شما ظاهر شود!
برای اینکه سایز بینی خودمان را کمتر کنیم، تنها کاری که لازمست این است که دستگیره های کادر ( همان مربع های کوچک ) را به طرف داخل بکشیم! برای اینکه دستگیره های هر دو طرف را به یک باره به داخل بکشید، دکمه Alt را روی کیبورد خود نگه دارید. حالا یکی از مربع های کناری را به داخل بکشید تا مربع روبروی آن نیز به طرف داخل حرکت کند!
هرچقدر این مربع های مجاور را به هم نزدیکتر کنید، بینی شما لاغرتر خواهد شد!
برای کوچک تر کردن اندازه بینی، مربع زیرین را به سمت بالا بکشید. هرچقدر بیشتر این مربع را بالا بکشید، دماغ شما از نظر اندازه کوچکتر خواهد شد. می توانید دکمه Alt را نیز نگه دارید و سپس این کار را انجام دهید. با این کار مربع بالایی نیز با تکان دادن مربع کوچک، جابجا خواهد شد.
هر وقت کارتان تمام شد و از سایز بینی جدیدتان راضی بودید، دکمه Enter را فشار دهید تا از منوی Free Transform خارج شوید.
خب همانطور که دیدید فقط با بالا و پایین کردن یک کادر مربع شکل، اندازه بینی خود را در فتوشاپ کوچکتر ( لاغر تر ) کردیم! با این حال اگر روی همان ناحیه زوم کنیم، متوجه وجود چند مشکل در عکس می شویم! اول از همه، خطوط سایه زیر گونه این خانم دیگر با هم مطابقت ندارند! مخصوص سمت چپی!
هر دوی آن ها را در عکس زیر مشخص کردم!
برای رفع این مشکل، من دوباره کادر مربع شکل Free Transform را با فشردن دکمه های Ctrl+T (Win) / “Command+T (Mac) باز میکنم. حالا دکمه های Shift+Ctrl+Alt (Win) / Shift+Command+Option (Mac) را نگه میدارم و یکی از مربع های گوشه ی کادر را به سمت بیرون می کشم! زمانیکه این ۳ دکمه را نگه دارید و یکی از مربع های پایینی را به بیرون بکشید، فتوشاپ به صورت خودکار مربع روبروی آن را نیز جابجا می کند. این در حالی است که مربع های بالایی کاملا سرجای خودشان قفل شده اند!
به طور فنی، فتوشاپ این قابلیت را تغییر اندازه سلکشن در چشم انداز ( Perspective ) نام گذاری کرده است و ما هم با فشردن این دکمه ها این قابلیت را فعال کرده ایم. همچنین می توانیم برای دسترسی به این قابلیت سراغ گزینه Edit در نوار منو برویم و گزینه Transform را انتخاب کنیم! سپس گزینه Perspective را انتخاب کنید. حالا یکی از مربع های کناری را به سمت داخل بکشید.
با این حال از آنجایی که استفاده از دکمه ها روش آسان تری بنظر می رسد ما از آن ها استفاده می کنیم و همزمان با فشردن آن ها، مربع سمت راست پایینی را به سمت بیرون می کشیم! با این کار مربع سمت چپ نیز مطابق با مربع سمت راست جابجا می شود. این کار را تا زمانی انجام می دهم که دیگر سایه های زیر گونه سوژه شکسته بنظر نرسند!
دوباره برای اعمال تغییرات و خارج شدن از محیط Free Transform دکمه Enter را فشار می دهم.
مرحله ۵: یک لایه جدید اضافه کنید!
تنها مشکلی که روی عکس ما باقی مانده است، ناحیه زیر لب مخاطب ماست که به دلیل کوجک تر کردن بینی مقداری بهم ریخته است! در تصویر زیر این ناحیه را مشاهده می کنید:
برای ترمیم این نقطه، من قرار است از ابزار براش ترمیمی Healing Brush استفاده کنیم اما قبل از آن بهتر است یک لایه جدید بالاتر از Layer 1 اضافه کنیم! با این کار تغییراتی که با ابزار براش ترمیمی روی عکس انجام می دهیم، روی یک لایه جداگانه ذخیره خواهد شد! برای اضافه کردن لایه جدید فقط کافی است تا روی آیکون New Layer در پایین پنل لایه ها کلیک کنید!
فتوشاپ یک لایه جدید بالای دو لایه دیگر اضافه می کند و به طور خودکار آن را Layer 2 نام گذاری می کند!
مرحله ۶: ترمیم ناحیه به کمک ابزار Healing Brush
وقتی لایه جدیدتان را اضافه کردید، ابزار براش ترمیمی Healing Brush را از نوارابزار سمت چپ انتخاب کنید. این ابزار در نسخه های قدیمی فتوشاپ ممکن است زیرمجموعه ابزار دیگری ( Spot Healing Brush ) باشد. بدین منظور برای انتخاب ابزار براش ترمیمی در ابتدا از نوار ابزار روی ابزار Spot Healing Brush کلیک کنید و نگه دارید . سپس از پنجره باز شده گزینه Healing Brush را انتخاب کنید.
همانطور که ابزار Healing Brush فعال است، به نوارگزینه بالای فتوشاپ بروید. مطمئن شوید که تیک گزینه Sample All Layers خورده است.
هر زمانیکه قرار است با ابزار براش ترمیمی روی یک لایه جداگانه کار کنید همیشه تیک این گزینه را بزنید. نحوه عملکرد ابزار براش ترمیمی Healing Brush بدین صورت است که از رنگ، تناژ و تکسچرهای بخش خاصی از تصویر شما نمونه برداری می کند. اما از آنجایی که ما داریم روی یک لایه جدید و خالی کار می کنیم، ابزار براش ترمیمی نمی تواند از بخش خاصی از عکسمان نمونه برداری کند! بنابراین زمانیکه تیک گزینه Sample All Layers را می گذارید، فتوشاپ نه تنها از لایه خالی، بلکه از تمام لایه هایی که در پروژه شما وجود دارد، نمونه برداری خواهد کرد! درست همان چیزی که بهش نیاز داریم!
ابزار براش ترمیمی معمولا زمانی بهتر کار می کند که اندازه قلم مو ( براش ) را کمی بزرگتر از ناحیه آسیب دیده انتخاب کنید. شما می توانید به سرعت با استفاده از کلیدهای براکت چپ و راست اندازه قلم مو را تغییر دهید. براکت سمت چپ اندازه براش را کوچکتر و براکت سمت راست اندازه براش را بزرگتر می کند. همچنین بهتر است بجای نقاشی با آن ( کشیدن آن ) به صورت نقطه ای از این ابزار استفاده کنید.
نکته دیگر هنگام استفاده از ابزار براش ترمیمی این است که باید در ابتدا از نقطه ای نمونه برداری کنید که تا حد زیادی شبیه ناحیه آسیب دیده عکس شماست. از آنجایی که هر ناحیه از صورت دارای تکسچر خاصی می باشد، شما نمی توانید مثلا از پوست ناحیه پیشانی برای ناحیه بینی استفاده کنید!
خب من در مرحله اول مقداری سایز قلم مو خودم را بزرگتر می کنم و پس از آن از ناحیه نزدیک به زیر بینی که پوس سالم دارد، سمپل میگیرم. برای این کار همانطور که ابزار براش ترمیمی فعال است دکمه Alt را نگه دارید و روی نقطه ای که میخواهید از آن سمپل بگیرید کلیک کنید. با این کار نشانگر ماوس شما به آیکون هدف تغییر میکند!
پس از آن، دکمه Alt را رها می کنم و شروع به کلیک کردن زیر ناحیه بینی سوژه خواهم کرد. پس از رها کردن دکمه Alt متوجه خواهید شد که آیکون نشانگر ماوس شما دوباره به دایره خالی ( براش ترمیمی ) بر می گردد. این کار را مرتبا تکرار کنید تا پوست ناحیه آسیب دیده کاملا ترمیم شود! به یاد داشته باشید که از کشیدن ابزار براش ترمیمی روی ناحیه آسیب دیده خودداری کنید و فقط روی آن ناحیه کلیک کنید! زمانی که ابزار را روی ناحیه آسیب دیده می کشید، اطلاعات زیادی به فتوشاپ منتقل می شود و غالبا خروجی نهایی ضعیف تری خواهیم داشت!
فتوشاپ علاوه بر جایگذاری تکسچر سمپل شما، رنگ و تناژ همان ناحیه را نیز در منطقه آسیب دیده ترکیب می کند. این پروسه در فتوشاپ Healing ( ترمیم ) نام دارد.
توجه داشته باشید که اگر فقط از یک نقطه سمپل شده روی ناحیه آسیب دیده استفاده کنید، ناحیه ترمیم شده درست شبیه به الگوهای تکراری می شود! ما طبیعتا این را نمی خواهیم! بنابراین بهتر است بعد از انتخاب اولین نقطه سمپل، تنها چند بار با آن کلیک کنید و پس از آن سراغ نقطه ی دیگری بروید و از این ناحیه سمپل بگیرید. ( برای سمپل گرفتن حتما دکمه Alt را نگه دارید ) حالا برای تکمیل ناحیه آسیب دیده روی تصویر کلیک کنید! ( در حالت ترمیم، دکمه Alt را رها کنید و کلیک کنید ) این کار را مرتبا تکرار کنید تا ناحیه آسیب دیده کاملا با تکسچر سمپل شده شما ترمیم شود!
زمانیکه این تمیزکاری های جزئی را انجام دادید، پروسه کوچک کردن بینی در فتوشاپ به پایان رسیده است! برای این که تغییرات را ببینم، تصویر زیر عکس اورجینال ما بود:
و این هم عکس نهایی ما که بینی این خانم محترم کمی کوچک تر و لاغر تر شده است!
نتیجه گیری و کلام آخر
توجه داشته باشید که همیشه منظور ما از کوچک کردن بینی، مدل بینی عمل شده مایکل جکسون نمی باشد! در حقیقت بهتر است برای طبیعی تر جلوه دادن عکس از حالت دادن بینی به این شکل خودداری کنید! اگر نظر ما را می خواهید هنگام کوچک کردن بینی فرد موردنظر، بسیار جزئی کار کنید و ظرافت کار را رعایت کنید! به این ترتیب خود فرد نیز با دیدن عکسش متوجه تغییرات نخواهد شد!
اصلا این رو در نظر بگیرید!
اگه عکس ویرایش شده را به فرد موردنظر نشون دادید و بدون متوجه شدن تغییرات به شما گفت ” چقدر خوب توی این عکس افتادم !” اونموقعست که میتونید به مهارت های فتوشاپی خودتون افتخار کنید و بدونید که پروسه کوچک کردن بینی در فتوشاپ را بدون نقص انجام دادید!
ممنون که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید!
متشکرم
خیلی خوشحالم که هستین
میتونم شماره شما رو داشته باشم؟
علیرضا جان عالی بود
مطلبتون بسیار مفید بود
دفتر مرکزیتون کجا قرار داره