محتوای مقالات
یکی از بهترین راه ها برای حفظ اعتبار یک اثر هنری دیجیتال، اضافه کردن امضا به آن است! حتما شما هم به این عکس ها برخورده اید! عکس های که در زیر محتوای تصویری خود امضای هنرمند ( گاها همراه با اسم آن ) را یدک می کشند! اگر سوالتان این است که این امضاهای دستی چگونه به عکس اضافه شده اند باید در جواب شما بگوییم: فتوشاپ!
در این آموزش قرار است نحوه ساخت و گذاشتن امضا روی عکس را در فتوشاپ یاد بگیرید. پس اگر قصد دارید آثار هنری خود را به صورت آنلاین بفروشید و یا آن را به صورت مجوز ( لایسنس ) روی محصولات خود ثبت کنید، حتما این آموزش را تا انتها دنبال کنید. همچنین در ابتدای کار به شما توصیه می کنیم از امضایی استفاده کنید که خوانا باشد. به این ترتیب اگر کسی آثار هنری شما را ببینید و بخواهد بیشتر راجع به شما و آثارتان بداند، به راحتی می توانید به کمک امضای ثبت شده شما را در گوگل جست و جو کند و به یک طرفدار پروپا قرص تبدیل شود!
قبل از آشنایی با آموزش گذاشتن امضا روی عکس در فتوشاپ بهتر است در ابتدا نگاهی به اهمیت آن بیندازیم!
چرا باید از امضا روی آثار خود استفاده کنیم؟
اگر راستش را بخواهید اکثر هنرمندان تا حد امکان امضای خود را روی آثار هنریشان ثبت می کنند. 2 دلیل اصلی برای این کار وجود دارد:
- شناخت برند: معمولا همه از یک امضای مشخص روی آثار هنری خود استفاده می کنند. بنابراین این امضا به عنوان یک برند برای دیگران قابل تشخیص است! اینجاست که اگر نحوه دیجیتالی کردن امضا را در فتوشاپ بلد باشید، حسابی به کارتان خواهد آمد. بجای اینکه مجبور باشید روی هر یک از آثار خود امضای خود را بنویسید،می توانید یک نسخه دیجیتال از آن به کمک فتوشاپ ایجاد کنید و به عنوان واترمارک به تمام عکس های خود اضافه کنید!
- استفاده صحیح از امضا می تواند باعث شناخته شدن شما و حتی بازاریابی شود! فقط حواستان باشد که آن را ساده و خوانا انتخاب کنید که دیگران بتوانند پس از دیدن امضا، اسم شما را در گوگل جست و جو کنند و به شما برسند!
کلی دلایل دیگر برای استفاده از امضا روی آثار هنری وجود دارد اما در پایان این موضوع بیشتر به علاقه و ترجیحات یک فرد باز می گردد. برای دیجیتال کردن امضا، طبیعتا باید یک نسخه دستی از امضای خود داشته باشید. برای ایجاد آن نیز می توانید از خودکار، مداد، ماژیک و … استفاده کنید. پروسه گذاشتن امضا روی عکس در فتوشاپ برای تمام حالت ها یکسان خواهد بود!
بعضی ها دوست دارند تا از اسم برند خود بجای امضا روی آثار هنریشان استفاده کنند. اگر اسم برند شما از اسم هنری شما متفاوت است، بهتر است از یک لوگوی کوچک به عنوان امضای خود استفاده کنید و از اضافه کردن امضای دستی خودداری کنید. در آخر استفاده از آن ها کاملا به سلیقه ، سبک و پرستیژ کاری شما برمی گردد.
با حساب این حرف ها بهتره که آموزش ساخت و گذاشتن امضا روی عکس ها در برنامه فتوشاپ را شروع کنیم!
موارد مورد نیاز برای ساخت امضای دیجیتال در فتوشاپ
برای این آموزش به موارد نیز نیاز دارید:
- یک کپی از امضای دستی خودتان
- یک اسکنر و یا دوربین گوشی برای ذخیره کردن امضا به صورت عکس دیجیتال
- برنامه فتوشاپ ( ترجیحا از نسخه های جدیدتر استفاده کنید )
آموزش گذاشتن امضا روی عکس در فتوشاپ
مرحله 1: امضای خودتان را روی کاغذ بیاورید
با هر چیزی که دوست دارید امضای خودتان را روی کاغذ بیاورید. می توانید از یک مداد ساده و یک برگه کاغذ شروع کنید. به شما توصیه می کنیم چندین نسخه مختلف از امضای خود را بکشید تا بعدا بتوانید بهترین آن را انتخاب کنید و به عنوان امضای دیجیتال به آثار هنری خود اضافه کنید. نسخه های مختلف را رسم کنید و جلوی نمونه دلخواه خود یک نشانه ( مثلا ستاره ) بگذارید تا بعدا بتوانید آن را پیدا کنید.
مرحله 2: از امضای خود اسکن و یا عکس بگیرید
در مرحله بعدی باید از عکس خود اسکن بگیرید تا بتوانید نسخه دیجیتال آن را طبق سلیقه تان دستکاری کنید. با این حال اگر به دستگاه اسکن دسترسی ندارید، مشکلی نیست! می توانید از امضای خود با دوربین گوشی عکس بگیرید. ما برای هر دو روش توضیحات لازم را ارائه می کنیم. توصیه ما این است که از دستگاه اسکن استفاده کنید چون عکس با کیفیت تری در اختیار شما قرار می دهد. با این حال اگر به دستگاه اسکن دسترسی ندارید می توانید از دوربین پشت گوشی خودتان استفاده کنید.
اسکن گرفتن امضا:
برای اسکن گرفتن آثار هنری و حتی امضای خود می توانید سراغ دستگاه های اسکن Epson بروید. از آنجایی که قرار است از این امضا روی تمام آثار هنری خود استفاده کنید، مطمئن شوید که با بالاترین رزولوشن ممکن اسکن می شوند. به این ترتیب می توانید آن ها را برای قرار گرفتن روی محصولات مختلف بزرگ یا کوچک کنید. رزولوشن پیشنهادی ما برای اسکن گرفتن 1200 dpi می باشد.
همچنین ما متوجه شده ایم که اگر هنگام اسکن گرفتن، فشار کمی روی درب آن ایجاد کنید، تصاویر بهتر اسکن گرفته می شوند. در پایان کار، امضای اسکن شده شما باید کاملا شفاف و خوانا باشد.
عکس گرفتن از امضا:
اگر دستگاه اسکن ندارید می توانید از امضای خود با دوربین گوشی تان عکس بگیرید. با این حال مطمئن شوید که نورپردازی اتاق در وضعیت مناسبی قرار دارد و عکاسی را در زاویه مستقیم انجام می دهید. با این کار مطمئن خواهید شد که امضای دیجیتال شما بیشترین شباهت را با نسخه دستی آن دارد.
مرحله 3: امضای خود را تر و تمیز کنید!
حالا که یک نسخه دیجیتال از امضای دستی خود دارید ( چه با دوربین عکاسی و چه با دستگاه اسکن ) آن را به کامپیوتر و یا لپ تاپ خود وارد کنید. سپس آن را به کمک برنامه فتوشاپ باز کنید.
در مورد مثال ما، عکس امضا به صورت برعکس وارد فتوشاپ شده است. اگر عکس شما هم همچنین حالتی دارد، برای رفع مشکل از نوار منو به مسیر Image → Image Rotation → 180 بروید.
حالا باید هرچیزی که در کنار امضای دیجیتال شما وجود دارد، پاک کنید. برای این کار می توانید از ابزار برش ( Crop ) استفاده کنید. این ابزار با فشردن دکمه C فعال خواهد شد:
همانطور که ابزار کراپ فعال است، یک مربع دقیق دورتادور امضای خود بکشید. مطمئن شوید که کل امضا درون مربع قرار میگیرد و سپس دکمه Delete را فشار دهید تا باقی عکس حذف شود.
در مرحله بعدی باید علائم و خطوطی که به اشتباه با مداد کشیده شده را پاک کنیم تا در عکس امضای نهایی ما جای نگیرند. مثلا همان علامتی که بالاتر گفتیم جلوی نمونه دلخواه خود برای اسکن گرفتن بکشید. برای این کار، ابزار لسو ( Lasso Tool ) را با فشردن دکمه L فعال کنید:
ما از ابزار polygonal lasso استفاده می کنیم چون کنترل بیشتری برای ایجاد سلکشن دلخواه به ما می دهد. حالا می توانید به کمک ابزار لسو دورتادور نقاطی که نمی خواهید کلیک کنید. اگر در پایان مشکلی برای اتصال این نقاط با یکدیگر داشتید، زمانیکه شکل شما تقریبا کامل است دوبار کلیک کنید تا فتوشاپ به صورت خودکار این نقاط را به هم وصل کند.
زمانیکه یک سلکشن دورتادور ناحیه موردنظر ایجاد کردید، برای پاک کردن آن می توانید از نوار منو به مسیر edit → cut بروید و یادکمه Ctrl + X را فشار دهید.
پروسه بالا برای تمام نقاط اضافی که روی امضا نمی خواهید تکرار کنید. حواستان باشد اگر این نقاط در نزدیکی امضای شما هستد، روی عکستان زوم کنید و سپس ابزار لسو را انتخاب کنید. حالا یک سلکشن دقیق دورتادور آن ایجاد کنید و ناحیه مورد نظر را از بوم کات کنید.
مرحله 4: بک گراند را حذف کنید
حالا باید باقی مانده پس زمینه امضا را سلکت کرده و آن را نیز حذف کنیم. با این کار، تنها یک امضای دیجیتال با پس زمینه شفاف برایمان باقی خواهد ماند. برای این کار ابزار عصای جادویی ( Magic Wand Tool ) را با فشردن دکمه W فعال کنید:
برای حذف پس زمینه به کمک ابزار عصای جادویی در ابتدا باید بعضی از تنظیمات آن را تغییر دهیم. زمانیکه ابزار Magic Wand را فعال کردید به نوارگزینه های این ابزار در قسمت بالایی فتوشاپ بروید. مطمئن شوید که گزینه Contiguous تیک نخورده است. اگر این گزینه تیک خورده باشد، به این معناست که عصای جادویی فقط نواحی که رنگ مشابهی دارند و یا یکدیگر را لمس کرده اند را انتخاب می کند. از آنجایی که تمام نقاط پس زمینه یکدیگر را لمس نمی کند ( مثلا پس زمینه حرف O در عبارت CatCoq ) بهتر است این گزینه را قبل از کار کردن با ابزار عصای جادویی خاموش کنیم.
حالا یکی از نقاطی که در آن جای مداد اضافی را بریده اید را انتخاب کنید. با این کار احتمالا نقاط زیادی از پس زمینه کاغذ نیز انتخاب می شود.
سایر نواحی خاکستری نقاطی هستند که ابزار لسو آن ها را شناسایی و انتخاب نکرده است. این بدین خاطر است که این نقاط خارج از میزان تحمل ( Tolerance ) ابزار لسو که روی آن تنظیم شده بود قرار گرفته اند. به عبارت دیگر این نقاط مقداری تیره تار از نقاط سفید رنگ بودند و ابزار لسو نتوانسته است آن ها را به عنوان بخشی از سلکشن انتخاب کند.
برای اضافه کردن این نواحی به سلکشن خود، مطمئن شوید که ابزار عصای جادویی شما همچنان فعال است . سپس دکمه Shift را نگه دارید و روی یکی از این نقاط تیره کلیک کنید. به این ترتیب نقاط بیشتری به سلکشن اولیه ما اضافه خواهد شد.
شما می توانید این پروسه نگه داشتن Shift و کلیک کردن روی نواحی موردنظر را تکرار کنید تا مطمئن شوید تمام نقاط به جز امضای شما انتخاب می شوند.
اگر در این مرحله به علائم اشتباهی که با مداد ایجاد کرده اید برخوردید، احتمالا با انتخاب آن ها با ابزار Magic Wand Tool کل متن امضای شما نیز انتخاب خواهد شد! طبیعتا ما همچین چیزی را نمی خواهیم. بنابراین برای حذف کردن این مناطق باید از یک تکنیک دیگر استفاده کنیم. برای سلکت کردن این نواحی، ابزار انتخابگر را با فشردن دکمه M فعال کنید. سپس دکمه Shift را نگه دارید و دور تادور این نقاط بکشید.
حالا که کل پس زمینه را انتخاب کرده اید، باید انتخاب یا همان سلکشن خودمان را برعکس کنیم تا بجای پس زمینه، امضای ما سلکت شود. برای این کار از نوار منو به مسیر Select → Inverse بروید.
حالا فقط چند مرحله نهایی باقی مانده که با انجام آن ها، ظاهر امضای دیجیتال خود را طبیعی تر می کنیم! به صورتی که انگار واقعا روی همان صفحه نوشته شده اند!
همانطور که امضای شما سلکت یا همان انتخاب شده است، از نوار منو به مسیر Select → Modify → Expand بروید. حالا سلکشن را تقریبا 2 پیکسل گسترش ( Expand ) بدهید.
به این ترتیب، ناحیه سلکت شده شما از یک برش فشرده در اطراف امضا به یک سلکشن آزاد و طبیعی تر تغییر ظاهر می دهد.
در پایان نیز به مسیر Select → Modify → Feather بروید و به ناحیه سلکت شده تقریبا 1 پیکسل پر اضافه کنید. با اضافه کردن Feather، ناحیه انتخاب شده مقداری تار تر می شود. با این کار ظاهر امضای دیجیتال شما طبیعی تر شده و بیشتر شبیه به امضای دست خطی خواهد شد.
حالا وقتش رسیده که امضا را به طور رسمی از پس زمینه پشتی آن جدا کنیم! برای اینکه یک ویرایش غیرتخریبی ایجاد کنیم، بهتر است از این لایه یک کپی بگیریم تا همچنان لایه اصلی امضا حفظ شود.
برای این کار در پنل لایه ها، روی لایه امضا کلیک کنید و سپس دکمه های Ctrl + J را فشار دهید. با این کار، تصویر اصلی حفظ می شود اما از قطعه امضا که در حال حاضر سلکت شده است یک کپی می گیرد و آن را به یک لایه جدید منتقل می کند.
روی علامت چشم در کنار لایه پس زمینه ( Background ) کلیک کنید. حالا متوجه خواهید شد که امضای شما در یک لایه جداگانه قرار گرفته و پس زمینه آن به طور کلی حذف شده! لایه Background را از پنل لایه ها حذف کنید و سپس لایه Layer 1 را با فرمت PNG-24 روی کامپیوترتان ذخیره کنید.
مرحله 5: یکپارچه سازی امضا روی محصولات مختلف
در مرحله آخر باید طرز اضافه کردن امضا به محصولات و آثار هنری را یاد بگیرید. بهتر است همیشه از یک پس زمینه کاغذی برای آثار هنری خود استفاده کنید تا هنگام اضافه کردن امضای دیجیتال، ظاهر طبیعی به خود بگیرد.
برای این کار اثر هنری خود را در فتوشاپ باز کنید. سپس از نوار منوی فتوشاپ سراغ گزینه File و سپس Place بروید. در پنجره باز شده به مسیر امضای خود بروید و آن را انتخاب کنید. سپس گزینه Place را بزنید.
بعد از اضافه شدن امضا به اثر هنریتان، دکمه های Ctrl + T را فشار دهید و اندازه آن را کوچک/ بزرگ کنید. سپس دکمه V را فشار داده و آن را در مکان دلخواه قرار دهید. مطمئن شوید که لایه امضا بالاتر از لایه اثر هنری قرار گرفته. پس از آن روی لایه امضا کلیک کنید و حالت ترکیبی ( Blend Mode ) آن را از Normal به Multiply تغییر دهید. با این کار، امضای شما با پس زمینه پشتی ترکیب می شود و ظاهر طبیعی تری به خود می گیرد. انگار که واقعا با دست خودتان امضا زده اید!
کلام آخر و جمع بندی
کارمان تمام شد! پروسه ساخت و اضافه کردن امضا به عکس در فتوشاپ با موفقیت به پایان رسید و حالا می توانید از این امضای دیجیتال به عنوان برند و معرف خودتان استفاده کنید! فقط حواستان باشد آن را در مکان صحیح در آثار هنری و محصولات خود قرار دهید تا به اشتباه ظاهر کارتان را خراب نکند!
ممنون که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید. اگر سوال و یا مشکلی هنگام ساخت و اضافه کردن امضا به عکس های خودتان داشته باشید، از قسمت نظرات همین صفحه از ما بپرسید!
خیلی دنبال این موضوع بودم
مطالب بی نظیر بود
این مطلب حرف نداشت
نویسنده این متن کیه؟
بی نظیر هستید
مطلب به درد بخوری بود