محتوای مقالات
یکی از جذاب ترین کاربردهای برنامه فتوشاپ، تبدیل یک عکس به نوشته است. احتمالا شما این گونه عکس ها را در سرتاسر اینترنت دیده اید. این نوشته های گرافیکی که اغلب برای تبلیغات و یا پوستر های فیلم استفاده می شوند، جذابیت دوچندانی در قیاس با نوشته های معمولی با فونت دارد.
در این آموزش قرار است نحوه تبدیل عکس به نوشته را در برنامه فتوشاپ یاد بگیریم. این کار عمدتا توسط ماسک های برش یا همان ( Clipping Mask ) ها انجام خواهد گرفت. توجه داشته باشید که در این آموزش از نسخه CS6 فتوشاپ استفاده شده اما محتویات آن کاملا با آخرین نسخه های برنامه فتوشاپ تا ورژن 2023 سازگاری دارد.
این عکسی هست که قرار است به نوشته تبدیل کنیم.
و این تصویر نهایی ما وقتی به یک نوشته تبدیل شد.
بریم که قدم به قدم با این آموزش آشنا بشیم.
آموزش قرار دادن عکس در یک نوشته به کمک فتوشاپ
مرحله 1: از لایه پس زمینه کپی بگیرید
عکسی که قرار است برای نوشته خود استفاده کنید وارد فتوشاپ کنید. حالا اگر نگاهی به پنل لایه ها بیندازید، متوجه خواهید شد که یک لایه جدید به نام پس زمینه ( Background ) در آن قرار گرفته است.
باید از این لایه یک کپی تهیه کنیم. برای این کار از نوار منو به مسیر Layer بروید و سپس روی گزینه New بزنید. حالا گزینه Layer via Copy را انتخاب کنید. همچنین می توانید همانطور که لایه پس زمینه در پنل لایه ها انتخاب شده است، روی آن کلیک کنید و سپس دکمه های Ctrl + J را فشار دهید تا یک کپی از لایه تهیه شود.
با این کار یک کپی از لایه انتخاب شده ساخته می شود که اسم آن به صورت پیش فرض Layer 1 می باشد. این لایه به صورت پیش فرض بالاتر از لایه اصلی یا همان Background قرار می گیرد.
مرحله 2: یک لایه پر کننده رنگ ثابت سفید اضافه کنید
حالا باید یک لایه پر کننده رنگ ثابت به پروژه خود اضافه کنیم تا از آن به عنوان پس زمینه استفاده کنیم. برای این کار روی آیکون New Fill or Adjustment Layer در پایین پنل لایه ها کلیک کنید.
حالا از فهرست باز شده، گزینه Solid Color را انتخاب کنید.
حالا پنجره انتخابگر رنگ باز می شود تا بتوانیم رنگ دلخواهمان را برای لایه پر کننده انتخاب کنیم. با وارد کردن مقدار 255 در کادرهای R، G و B از رنگ سفید برای رنگ پسزمینه استفاده میکنم:
حالا با کلیک روی گزینه Ok، پنجره انتخابگر رنگ را ببندید. حالا اگر دوباره نگاهی به پنل لایه ها بیندازیم، متوجه خواهیم شد لایه پر کننده سفید ما بالای دو لایه دیگر تصویر قرار گرفته :
و به همین دلیل، بوم فتوشاپ در حال حاضر فقط رنگ سفید را نمایش می دهد.
مرحله 3: لایه پر کننده سفید را به زیر لایه Layer1 بکشید
در این مرحله باید لایه پر کننده رنگ سفید را زیر لایه Layer1 قرار دهیم. روی لایه Solid Color Fill ( لایه رنگ ثابت ) کلیک کنید (مطمئن شوید که روی نماد نمونه رنگ کوچک آن در سمت چپ کلیک کنید، نه نماد لایه ماسک در سمت راست) و نگه دارید. حالا ماوس خود را به پایین لایه Layer 1 بکشید تا زمانیکه یک نوار برجسته بین لایه پس زمینه و لایه 1 ظاهر شود:
وقتی این نوار برجسته آبی رنگ ظاهر شد، ماوس خود را رها کنید تا لایه رنگ ثابت به زیر لایه Layer 1 منتقل شود. حالا دوباره تصویر موردنظر روی بوم ظاهر خواهد شد.
مرحله 4: لایه Layer1 را انتخاب کنید
روی لایه بالایی ( Layer 1 ) در پنل لایه ها کلیک کنید تا انتخاب شود:
مرحله 5: ابزار نوشتار ( Type Tool ) را فعال کنید
در این مرحله آماده ایم که متن خودمان را اضافه کنیم. ابزار نوشتار ( Type Tool ) را از نوار ابزار سمت چپ انتخاب کنید. همچنین می توانید ابزار Type Tool را به سادگی با فشار دادن حرف T روی صفحه کلید خود انتخاب کنید:
مرحله 6: فونت خودتان را انتخاب کنید
مرحله 7: رنگ نوشتار خودتان را به سفید تغییر دهید
انجام این مرحله ضروری نیست، اما چون به ما کمک می کند که نوشتار را هنگام اضافه کردن ببینیم، بهتر است آن را انجام دهیم. از نوار گزینه های فتوشاپ، روی کادر رنگی بزنید. طبیعتا اگر به صورت پیش فرض رنگ متن شما روی سفید قرار گرفته است می توانید این مرحله را رد کنید.
حالا دوباره پنجره انتخاب رنگ برای ما باز خواهد شد. با وارد کردن مقدار 255 در کادرهای R، G و B از رنگ سفید برای متن خود استفاده می کنیم.
مرحله 8: نوشته خود را اضافه کنید
بعد از انتخاب ابزار نوشتار، تنظیم فونت و رنگ سفید برای متن، روی ناحیه دلخواه خود روی بوم کلیک کنید تا کادر ویرایش متن باز شود. حالا متن دلخوهتان را تایپ کنید. ما در این مثال از عبارت HAWAII استفاده خواهیم کرد.
هر وقت کارتان تمام شد روی دکمه تیک در نوارگزینه های بالای فتوشاپ بزنید تا کادر ویرایشگر متن بسته شود. همچنین می توانید از دکمه Enter استفاده کنید.
مرحله 9: لایه نوشتار را به زیر لایه Layer1 بکشید
مرحله 10: دوباره Layer1 را انتخاب کنید
دوباره روی لایه Layer 1 در پنل لایه ها کلیک کنید تا انتخاب شود.
مرحله 11: یک Clipping Mask ایجاد کنید
همانطور که لایه Layer 1 انتخاب شده است روی آیکون منو در سمت راست و بالای پنل لایه ها کلیک کنید.
سپس از فهرست باز شده گزینه Create Clipping Mask را انتخاب کنید:
با این کار انگار لایه تصویر شما با لایه نوشتار گیره می شوند، بدین معنا که تنها ناحیه ای از تصویر که مستقیماً بالای متن در لایه نوشتار قرار دارد قابل مشاهده است. با این کار انگار تصویر در داخل متن قرار گرفته است. مابقی تصویر اکنون از دید پنهان است و بجای آن لایه پر کننده رنگ ثابت سفید قابل مشاهده می باشد.
اگر دوباره به پنل لایه ها نگاه کنیم، می بینیم که لایه 1 به سمت راست رفته و یک فلش کوچک نیز به سمت لایه نوشتار قرار گرفته است. به این ترتیب فتوشاپ به ما اطلاع می دهد که لایه نوشتار به عنوان یک ماسک برش ( Clipping Mask ) برای لایه 1 ( Layer1 ) استفاده می شود:
مرحله 12: لایه نوشتار را انتخاب کنید
روی لایه نوشتار در پنل لایه ها کلیک کنید تا فعال شود:
مرحله 13: اندازه و جایگاه متن را تغییر دهید
حالا تنها کاری که باقی مانده تغییر جایگاه و اندازه متن می باشد که هر دوی آن ها به کمک قابلیت Free Transform فتوشاپ قابل انجام هستند. در ابتدا لایه نوشتار را از پنل لایه ها انتخاب کنید. سپس از نوار منوی فتوشاپ سراغ گزینه Edit بروید و سپس روی گزینه Free Transform بزنید. همچنین می توانید از کلیدهای میانبر Ctrl + T برای باز کردن قابلیت Free Transform استفاده کنید.
با این کار کادر Free Transform و دسته ها (مربع های کوچک) در اطراف متن قرار می گیرد. برای تغییر اندازه متن، به سادگی روی هر یک از دسته ها کلیک کرده و بکشید. اگر میخواهید اندازه متن را بدون اینکه شکل اصلی حروف را تغییر دهید، عوض کنید، کلید Shift خود را نگه دارید و هر یک از چهار دستگیره گوشه را بکشید.
همچنین اگر می خواهید متن خود را از وسط تغییر اندازه دهید، دکمه Alt را نگه دارید.
در نهایت، برای جابجایی متن، داخل کادر Free Transform کلیک کرده و آن را با موس خود به موقعیت دلخواه خود بکشید:
زمانیکه کارتان تمام شد، دکمه Enter را روی کیبوردتان فشار دهید تا از ابزار Free Transform خارج شوید:
مرحله 14: اضافه کردن سایه ( اختیاری )
این مرحله نهایی اختیاری است، اما برای تکمیل افکت، یک سایه دراپ اضافه می کنیم. اگر شما هم می خواهید این کار را انجام دهید، به قسمت پایینی پنل لایه ها بروید و روی آیکون گزینه fx کلیک کنید.
از لیست باز شده گزینه Drop Shadow را انتخاب کنید:
با این کار پنجره تنظیمات سبک لایه Layer Style باز می شود که ما با تنظیمات Drop Shadow در وسط پنجره کار داریم. در ابتدا سراغ گزینه شفافیت ( Opacity ) بروید و مقدار آن را از میزان پیش فرض 75% به 50% کاهش دهید. سپس میزان زاویه ( Angle ) سایه را روی 120 تنظیم کنید. گزینه Distance را روی 30px قرار دهید و اندازه ( Size ) را هم روی 40px بگذارید. با این حال حواستان باشد که تغییر این دو گزینه آخری به اندازه تصویرتان بستگی دارد. پس پیشنهاد می کنیم با دو گزینه آخری باز کنید و ببینید چه مقداری برای عکس شما بهتر است.
روی دکمه Ok بزنید تا پنجره تنظیمات سبک لایه بسته شود. با اضافه کردن سایه، کارمان تمام شده است و پروسه تبدیل عکس به نوشته در فتوشاپ به پایان رسید. این ظاهر نهایی ماست:
کلام آخر و جمع بندی
همانطور که دیدید پروسه قرار دادن عکس داخل نوشته در فتوشاپ بسیار ساده و آسان است. فقط باید کمی حوصله به خرج دهید و از فونت و عکس مناسب برای این کار استفاده کنید. حالا می توانید سراغ عکس های دلخواه خودتان بروید و یک عبارت جالب از آن ها بسازید.
ممنون که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید.
گروه واتساپی هم دارید؟
خیلی خوشحالم که هستین
میتونیم توی سایت شما مطلب بنویسیم؟
بیشتری بنویسین لطفا
چطوری می تونم باهاتون ارتباط بر قرار کنم
شما پیج اینستا هم دارین؟